Main menu

header

Pulberea de răchiţan stopează hemoragiile

 

de Gabriela Niculescu

Denumirea ştiinţifică a răchiţanului este Lythrum salicaria, „lythron” însemnând în greaca veche „pătate de sânge”, un nume legat de faptul că răchiţanul era folosit de soldaţii greci şi romani pentru tratarea rănilor sângerânde.

Read more: Pulberea de răchiţan stopează hemoragiile

Ceaiul de salvie alungă sensibilitatea dentară

 

de Liliana Simidon

Sensibilitatea accentuată a dinţilor este o problemă foarte neplăcută, ce poate îngrădi savurarea anumitor alimente.

Read more: Ceaiul de salvie alungă sensibilitatea dentară

Băile „verzi“ vă scapă de orice durere

 

de Daniela Anton

Aveţi probleme cu circulaţia sângelui sau cu reumatismul, vă plângeţi de afecţiuni dermatologice sau de dureri de rinichi? Toate aceste dureri pot fi remediate cu ajutorul băilor terapeutice.
Puteţi pune plante într-un săculeţ, pe care-l umeziţi cu apă fierbinte. După un sfert de oră îl scufundaţi din nou în apă fierbinte. Cantitatea trebuie să fie de o lingură cu plante la o cană cu apă. Turnaţi infuzia astfel obţinută cu tot cu săculeţ în apa de baie (proporţie de un sfert de litru de infuzie la doi litri de apă). Puteţi adăuga şi sare de mare sau sare grunjoasă. În locul infuziei puteţi folosi un macerat (lăsaţi săculeţul în apă călduţă câteva ore).

Read more: Băile „verzi“ vă scapă de orice durere

Ridichea distruge bacteriile

 

de Diana Georgescu

Natura ne-a dăruit ridichi roşii, albe, negre sau galbene, cu dimensiuni variate, de la cele mici de primăvară până la deţinătoarea recordului Guinness Book, care cântărea 31,2 kilograme. Ele sunt gustoase şi energizante, se plantează uşor şi rezistă în orice climat.

Read more: Ridichea distruge bacteriile

Zeama de roşii întăreşte imunitatea

de Daniela Anton

Probabil că nu există cămară pregătită pentru iarnă care să nu conţină suc de roşii. Pe lângă gustul bun pe care-l dă mâncărurilor, sucul de roşii este şi sănătos. Este una dintre cele mai bune băuturi, cu numeroase beneficii pentru întregul organism, stimulează metabolismul şi sistemul imunitar, previne cancerul şi afecţiunile cardiovasculare, întăreşte oasele şi reglează nivelul de colesterol din sânge.

Read more: Zeama de roşii întăreşte imunitatea

Sucul de grâu verde „curăţă“ ficatul

 

de Cătălina Tăgârţă

Lipsa timpului acordat preparării hranei înseamnă adesea o gustare luată în grabă fie de tip fast-food, fie pe bază de produse de patiserie, în ciuda faptului că organismul are nevoie cu disperare de legume verzi şi de sucuri proaspete. O variantă la îndemână în acest sens e sucul verde de grâu, ce are multiple beneficii asupra organismului.

Read more: Sucul de grâu verde „curăţă“ ficatul

Duşmanul diabetului: curry

 

de Elena Şerban

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile şi cea mai frecventă boală endocrină. Printre cauzele diabetului se numără alimentaţia necorespunzătoare, sedentarismul, stresul excesiv, dar şi o serie de factori genetici. Această boală poate fi preîntâmpinată printr-un regim alimentar bine ales, existând o serie de preparate naturale ce împiedică sau întârzie îmbolnăvirea de diabet. Unul dintre acestea este condimentul curry.

Read more: Duşmanul diabetului: curry

Cura cu ginseng previne osteoporoza

de Liliana Simidon

Această boală loveşte în plin, în special femeile trecute de vârsta de 50, dar a început să afecteze şi persoanele de 30 de ani, mai ales cele care consumă frecvent alcool şi tutun. Având în vedere incidenţa acestei boli, este foarte important să se realizeze o prevenţie, pentru a se evita problemele ulterioare.

Read more: Cura cu ginseng previne osteoporoza

Merele pădureţe stopează tumorile digestive

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

La sfârşitul toamnei avem prilejul să ne tratăm cu mere pădureţe, aşa cum străbunii noştri au făcut-o de veacuri. Pectina şi complexul de vitamine din fructele mici acrişoare contribuie la scăderea colesterolului şi în egală măsură la detoxificarea organismului, cât şi la stoparea tumorilor canceroase. Maica Teodosia de la Surpatele şi-a amintit o dietă cu carne friptă şi mere pădureţe, care vindecă ulcerul, dar şi alte boli precum diabetul sau afecţiunile digestive.

Read more: Merele pădureţe stopează tumorile digestive

Dovleacul reglează glicemia

de Daniela Anton

Dulceag şi înmiresmat, dovleacul nu e doar o legumă delicioasă care ne duce cu gândul la plăcintele bunicii. El are o valoare nutritivă ridicată, abundă în nutrienţi şi aduce numeroase beneficii sănătăţii.

Read more: Dovleacul reglează glicemia

Ardeiul iute, un bun expectorant

de Cătălina Tăgârţă

Un aliment-medicament, ardeiul iute reprezintă deopotrivă un stimulent şi un antiseptic ce conţine o mare cantitate de vitamina C şi betacaroten. Ardeiul iute e bogat şi în vitaminele K şi B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu şi fosfor. Consumat frecvent, acesta poate regulariza curgerea sângelui şi poate întări inima, arterele şi nervii. În plus, determină arderea rapidă a grăsimilor din corp.

Read more: Ardeiul iute, un bun expectorant