de Carmen Ciripoiu şi Gabriela Comşa
Când afară e ceață și umezeală, cei care suferă de astm pot avea grave probleme. Dar pot ieși din această situație folosind câteva remedii naturale, cu adevărat excepționale.
Read more: Masajul cu usturoi alungă crizele de astmde Carmen Ciripoiu şi Nicoleta Gheorghe
Cunoscută în medicina populară și sub denumirea de carul pădurilor sau carul zânelor, deși s-a aflat o perioadă într-un con de umbră, arnica a renăscut și e gata să vă fie de ajutor în problemele de sănătate pe care le aveți.
Read more: Tinctura de arnică face să dispară vânătăilede Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Fruct exotic tot mai popular și în țara noastră, kiwano vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, precum și cu un gust delicios, aparte.
Read more: Kiwano previne degradarea funcţiilor ocularede Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
Fragezi, cu un gust dulce-acrișor, mugurii de brad constituie unul dintre cele mai vechi remedii folosite în vindecarea multor afecțiuni. Aceștia au rolul de a împrospăta respirația, reglează pofta de mâncare și, grație proprietății de fixare a calciului, sunt excepționali în lupta cu osteoporoza.
Read more: Siropul de muguri de brad vindecă anemia la copiide Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Peninsula scandinavă nu este magică doar pentru că acolo se află satul lui Moș Crăciun. Acest tărâm al nopților polare și al iernilor nesfârșite este, totodată, și locul unde medicina populară se bucură de mare cinste și acum. Iată care sunt cele mai vechi remedii păstrate și folosite de localnici din vremuri îndepărtate.
Read more: Remedii populare din Scandinavia, tărâmul iernilor veşnice Dacă suferiţi de răguşeală, frecţionaţi...de Adelina Marin şi Alexandru Brădescu
Varza este leguma cea mai bogată în fitonutrienți și face parte din aceeași familie cu varza de Bruxelles, conopida, varza kale sau broccoli. Poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive. Și reţetele sunt nesfârșite, iar arhicunoscuta ciorbă de varză este vedeta curelor de slăbire, deoarece topește multe kilograme în doar șapte zile. La prepararea ei puteți adăuga alternativ și legume care să-i îmbunătățească gustul și, astfel, nu va deveni plictisitoare.
Read more: Varza, „aspirator“ de toxine din corpde Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu
O aveți în casă și vă bucurați de frumusețea sa? Atunci ar trebui să știți că mușcata este și un leac de excepție pentru multe dintre afecțiunile care nu vă dau pace. Iată la ce vă poate fi de folos.
Read more: Frunzele de muşcată diminuează durerile din nevralgia de trigemende Adelina Marin şi Eduard Popa
Știm că „un măr pe zi ţine medicul departe”, însă o pară consumată zilnic înseamnă adevărate depozite de săruri minerale, calciu, vitaminele A, B și C, carbohidraţi, dar şi fibre pentru organism. Fiind unele dintre primele fructe cultivate în lume, perele sunt benefice și pentru că asigură un sistem imunitar puternic. De aceea, pe lângă plăcerea savurării unor fructe delicioase și parfumate, se asimilează și componentele sănătoase ale acestora. În plin sezon, este bine să profitați de aceste fructe, fie crude, fie preparând compoturi, gemuri sau adăugate în prăjituri.
Read more: Perele protejează oaselede Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Numită și dischinezie biliară, afecțiunea cunoscută popular sub denumirea de bila leneșă dă de furcă în ultima perioadă tot mai multor persoane. Cum îi veniți de hac? Cu cele mai bune remedii oferite de natură.
Read more: Rostopasca stimulează bila leneşăde Călin Popa şi Gabriela Comşa
Plantă cunoscută din cele mai vechi timpuri în special pentru hrana animalelor, ghizdeiul își oferă florile medicinei populare tradiționale, fiind un leac foarte apreciat și utilizat pentru ameliorarea unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Ghizdeiul normalizează pulsulde Călin Popa şi Florica Pintea
Kelp este o algă marină brună hrănitoare, bogată în substanţe minerale și o alternativă sănătoasă la foarte multe suplimente obținute prin sinteză chimică.
Read more: Alga kelp reglează tiroida