de Ştefania Băcanu şi Adrian Pătrăuceanu
Prunele se numără printre cele mai gustoase fructe, dar au şi numeroase beneficii. Combinaţia de vitamina C, A, K, potasiu şi fibre vă ajută să vă menţineţi corpul şi mintea sănătoase. Frunzele de prun sunt şi ele o adevărată mană cerească pentru organism. Cel mai important, contribuie la detoxifiere.
Read more: Frunzele de prun, tratament împotriva viermilor intestinalide Călin Popa şi Gabriela Comşa
Legumă originară din Africa tropicală, gombo este de o remarcabilă versatilitate gastronomică - crud are gust de spanac, iar fiert, de vinete. Pe lângă această proprietate, gombo este un tezaur de vitamine și minerale, care contribuie major la buna funcționare a organismului.
Read more: Gombo protejează ficatul de efectul toxinelorde Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Deși nu există încă multe segmente în care medicina tradițională și cea modernă să se suprapună, acolo unde se întâmplă, plantele pot demonstra capacitatea de a acționa ca adevărate medicamente. Este și cazul rădăcinii de ghimbir.
Read more: Condiment certificat de ştiinţa medicală Ghimbirul,potenţial tratament al bolilor autoimunede Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu
Proteinele din alune au demonstrat, în cadrul unui studiu recent, proprietatea de a susține musculatura persoanelor trecute de o anumită vârstă. Alături de mișcarea moderată, delicioasele oleaginoase întrețin o stare fizică bună pe termen lung.
Read more: Alunele întăresc musculatura vârstnicilorde Călin Popa şi Florica Pintea
Bob uimitor, rezultat din decorticarea grâului, orzului sau meiului, arpacașul este foarte popular din motive bine întemeiate, care pleacă de la remarcabilele proprietăți terapeutice ale acestui derivat de cereale.
Read more: Arpacaşul combate avitaminozade Carmen Ciripoiu şi Daniel Şuta
Este gata de cules toamna și promite că vă va reda sănătatea. Ce maladii distruge brusturele, aflați în rândurile următoare.
Read more: Infuzia de brusture înlătură tromboflebitade Călin Popa şi Adrian Barna
Parte a familiei atât de apreciate a ciupercilor, trufa a intrat rapid în categoria superalimentelor, după ce oamenii de știință i-au evidențiat calitățile nutriționale și enormele beneficii pentru sănătate.
Read more: Trufele calmează simptomele trahomuluide Călin Popa şi Daniel Şuta
Tezaurul medicinei antice chineze dă la iveală plante de o importanță majoră pentru sănătate, cercetările asupra acestora confirmând utilizarea lor străveche. Printre vindecătorii naturii care au demonstrat proprietăți terapeutice remarcabile se numără corydalis.
Read more: Corydalis, de ajutor în ulcerul pepticde Călin Popa şi Silviu Ghering
Pelinul dulce, una dintre cele peste 100 de specii de pelin care există în toată lumea, are câteva însușiri care îl singuarizează. Potrivit unor cercetări de dată recentă, acest vindecător al naturii are capacitatea de a lupta eficient împotriva infecțiilor cu Candida.
Read more: Pelinul dulce, remediu împotriva infecţiilor cu Candidade Călin Popa şi Gabriela Comşa
Într-o lume care se reîntoarce la valorile nutriționale ale plantelor, lucerna capătă o importanță și o vizibilitate pregnante, grație unui aport nutrițional remarcabil și al capacității de a susține un stil sănătos de viață.
Read more: Lucerna combate modificarea ADN-uluide Ştefania Băcanu şi Adrian Barna
Atât pielea, cât şi organele interne, au nevoie de hidratare şi hrană zilnice. Sunt recomandate uleiurile naturale în tratarea diferitelor afecţiuni, dar şi pentru îmbunătăţirea aspectului exterior, mai ales în sezonul rece când pielea are nevoie de o îngrijire mai specială. De exemplu, uleiul de chimen negru egiptean tratează numeroase boli, printre care diabetul sau epilepsia, întăreşte sistemul imunitar şi reface ţesutul cutanat. Iulia Preda (foto), doctor în farmacie, ne-a explicat cum acţionează uleiul de chimen negru, ce conţine şi cum se administrează corect pentru efecte benefice.
Read more: De mii de ani, este utilizat în diferite culturi şi civilizaţii Iulia Preda: „Uleiul de chimen...