de Dana Georgescu şi Alexandru Brădescu
Ceaiul verde obișnuit creşte energia, intensifică rata de ardere a caloriilor de către organism, stimulând metabolismul, detoxifică, ajută la reglarea nivelului glicemiei, inhibă pătrunderea glucozei în celulele grase și reduce pofta de mâncare. Toate acestea sunt însă potențate de varietatea de ceai matcha, considerat, pe bună dreptate, cel mai sănătos din lume. Iată, așadar, un motiv foarte puternic pentru care nutriţioniştii recomandă ca din dieta zilnică a celor care şi-au propus să reducă din kilogramele acumulate să nu lipsească cel puțin o cană cu ceai matcha.
Read more: Matcha este considerat cel mai sănătos ceai din lumede Cătălina Tăgârță şi Adrian Barna
În preajma Sărbătorilor Pascale, în casele românilor se desfășoară un adevărat maraton culinar. Iar cum obiceiurile sunt destul de greu de schimbat, nutriționiștii au un singur cuvânt de ordine: cumpătarea. Așadar, gustați din toate, dar câte puțin și pe rând.
Read more: Anghinarea şi păpădia vă dau liber la mesele festivede Carmen Ciripoiu şi Claudiu I.
Chiar dacă au un rol benefic în organism, deoarece împiedică pătrunderea bacteriilor în faringe odată ce s-au inflamat, amigdalele dau naștere unei infecții dureroase, care, netratată, poate produce complicații grave.
Read more: Salvia luptă cu amigdalitade Roxana Istudor
Plantă aromatică foarte populară, folosită din vechime în meniurile asiatice, pentru gustul său deosebit, anasonul are și proprietăți medicinale demne de toată atenția.
Read more: Anasonul previne anemiade Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Leziuni ale țesuturilor provocate de acțiunea focului, a apei, a curentului electric, a diferitelor genuri de radiații sau a substanțelor chimice, arsurile conduc, dacă nu sunt tratate la timp, la apariția complicațiilor hepato-renale, pulmonare sau a tromboemboliei.
Read more: Uleiul de in amestecat cu apă de var cicatrizează rănilede Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Cele mai recente studii relevă faptul că dieta ketogenică se poate dovedi o modalitate excelentă de ameliorare a uneia dintre bolile larg răspândite ale contemporaneității: guta.
Read more: Dieta ketogenică ameliorează simptomele guteide Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu
Specialiștii în medicină naturistă afirmă despre lemnul-dulce că este un veritabil erou vegetal. Și asta pentru că efectele terapeutice ale plantei sunt cu totul ieșite din comun.
Read more: Lemnul-dulce stopează evoluţia hepatitelor viralede Carmen Ciripoiu
Din secolul I î.Hr., de când l-a vindecat pe Regele Mithridades al VI-lea Eupator, turița-mare (care a și primit numele regelui, „Eupatoria Agrimonia”) nu încetează să uimească lumea medicală, care, mai nou, a și recunoscut planta ca tratament împotriva afecțiunilor ficatului, tulburărilor digestive, bolilor de rinichi sau reumatismului.
Read more: Turiţa-mare vindecă efizemul pulmonarde Carmen Ciripoiu
În tabelele care conțin valoarea ORAC, ce determină capacitatea oxidanților de a neutraliza radicalii liberi, aronia are scorul cel mai ridicat dintre toate fructele. Drept urmare, aronia are capacitatea de a inhiba multiplicarea celulelor nervoase, reducând rata de dezvoltare a tumorii chiar și cu 80%.
Read more: Aronia protejează corpul de radiaţiide Roxana Istudor şi Claudiu Melinte
Lucerna este o vedetă a medicinei populare, demonstrând încă din vechime proprietăți de excepție pentru întărirea organismului, ca și pentru prevenirea unor afecțiuni, ameliorarea lor și pentru o stare generală de bine. Remarcabil ră- mâne faptul că este o plantă ale cărei beneficii se extind pe toată durata vieții și acoperă un spectru larg de acțiuni în interiorul metabolismului.
Read more: Vindecătorul care întăreşte sistemul imunitar: lucernade Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Desfătare pentru ochi și miros, iasomia, mireasa florilor, nu este doar una dintre bucuriile primăverii, ci și unul dintre leacurile pe care ni le-a lăsat moștenire natura.
Read more: Leac imbatabil în sindromul picioarelor obosite: IASOMIA