Main menu

header

Ghimbirul, duşmanul de temut al cancerului

de Elena Nedelcu

Ghimbirul creşte în regiunile tropicale, precum Africa, India şi sudul Asiei, este o plantă perenă, cu rizom aromatic, bogat în uleiuri eterice. Cel mai des se întrebuinţează în bucătăriile orientale, ca şi condiment, dar poate fi folosit şi ca medicament natural. În Europa a fost adus de militarii care au luptat în cruciade, în perioada Evului Mediu. Este cunoscut şi datorită proprietăţilor sale anticancerigene, iar cercetătorii sunt de părere că poate fi considerat chiar un supliment nutritiv.

Read more: Ghimbirul, duşmanul de temut al cancerului

Răguşeala trece cu lemn-dulce

de Liliana Simidon

Printre cauzele răguşelii se numără infecţiile corzilor vocale, virale sau bacteriene, determinate de răceală, consumul alimentelor fierbinţi sau foarte reci ori iritaţii provocate de fumat.

Read more: Răguşeala trece cu lemn-dulce

Biterul suedez, un panaceu universal

de Dana Purgaru

Cine nu a auzit de faimosul biter suedez, panaceul universal bun la toate? Dacă doriţi să îi testaţi capacităţile miraculoase îl puteţi găsi în magazinele cu produse naturiste sau, şi mai bine, îl puteţi prepara chiar dumneavoastră acasă.

Read more: Biterul suedez, un panaceu universal

Plante pentru dinţi sănătoşi

de Raluca Mateescu

Dantura perfectă şi ireal de strălucitoare pe care o afişează starurile de la Hollywood se datorează, în cele mai multe dintre cazuri, implanturilor artificiale şi tehnologiilor avansate, ceea ce înseamnă costuri uluitoare şi renunţarea la orice urmă de naturaleţe, doar de dragul de a fi în centrul atenţiei. Totuşi, de ce se zbat cele mai mari nume ale industriei artistice să aibă o dantură atât de albă şi de atrăgătoare? Răspunsul e simplu: pentru că un zâmbet frumos şi luminos valorează cât o mie de cuvinte şi, uneori, ne este atât de greu să-l obţinem.

Read more: Plante pentru dinţi sănătoşi

Detoxificaţi-vă cu sirop de arţar

de Mariana Borloveanu

Siropul de arţar nu este numai o alternativă ideală pentru zahăr, ci este folosit chiar şi în cele mai complexe diete de detoxificare. Aportul de minerale pe care îl aduce este un important imunostimulent, compuşii săi fiind esenţiali pentru sănătatea organismului uman.

Read more: Detoxificaţi-vă cu sirop de arţar

Fructul zeilor: noni

de Ana Trifan

Noni (Morinda Citrifolia) este cunoscut în insulele din Pacific drept „fructul zeilor” sau „fructul magic”, atât datorită calităţilor sale medicinale, cât şi a prezenţei în legendele străvechi ale zonei. Această plantă, care creşte mai ales în regiunile cu lavă vulcanică, este permanent verde.

Read more: Fructul zeilor: noni

Pătlagina, remediu al bolilor căilor respiratorii

de Eugenia Golub

Pătlagina sau iarba-bubei, iarbă-grasă, iarbă-mare, limba-boului, limba-mânzului sau limba-oii, cum mai este denumită popular, creşte în toate regiunile ţării noastre, în special în zonele cu umiditate ridicată în sol.

Read more: Pătlagina, remediu al bolilor căilor respiratorii

Ovăzul combate frigiditatea

de Anda Postolache

Acţiunea terapeutică a ovăzului germinat se bazează pe proprietăţile sale diuretice, hipoglicemiante, antiastmatice, stimulente ale funcţiei sexuale feminine. De asemenea, reduce acidul uric şi ureea din sânge.

Read more: Ovăzul combate frigiditatea

Seminţele de armurariu, inamicul psoriazisului

de Liliana Simidon

În ultimii ani, bolile de piele au căpătat o amploare fără precedent. Printre acestea se numără şi psoriazisul. Dacă în perioada de vară acesta cunoaşte, de multe ori, o regresie, cum vine toamna, el începe să „explodeze”.

Read more: Seminţele de armurariu, inamicul psoriazisului

Fructul castităţii luptă cu endometrioza

de Ana Trifan

Plantele care calmează, care reglează menstruaţiile şi asigură echilibrul hormonal al corpului vă vor ajuta să treceţi mai uşor peste endometrioză.

Read more: Fructul castităţii luptă cu endometrioza

Prazul curăţă rinichii

de Elena Şerban

Prazul nu este doar foarte bun la gust, dar aduce reale beneficii şi în ceea ce priveşte sănătatea. E una dintre legumele care pot fi consumate fără probleme şi de obezi sau supraponderali, dar şi de cei care vor să slăbească, pentru că 100 g conţin doar 43 de calorii.

Read more: Prazul curăţă rinichii