de Carmen Ciripoiu
Salvate ca prin minune de furia timpului, vechile remedii dacice se bucură și acum de aceeași faimă ca și în trecut. Este momentul întoarcerii în timp spre înțe- lepciunea taumaturgilor daci.
Read more: Plantele vindecătoare ale dacilor Tigva-de-pământ sparge abceselede Raluca Grințescu
În terapia cancerului se foloseşte cu succes sucul de sfeclă roşie. În cazul tratării unor tumori maligne sunt recomandate unele reguli de folosire a sucului de sfeclă.
Read more: Sucul de sfecla anulează cancerulde Carmen Ciripoiu
Folosit cu succes la gătit, datorită punctului de ardere extrem de ridicat, uleiul de porumb s-a remarcat în ultima peri- oadă şi ca leac pentru multe boli, acizii esenţiali conţinuţi făcând adevărate minuni pentru organism.
Read more: Uleiul de porumb, excepţional în lupta cu edemul angionervosde Carmen Ciripoiu
Cercetătorii estimează că aproximativ unul din patru oameni a avut cel puţin un neg pe parcursul vieţii, verucele fiind cea mai obişnuită afecţiune a pielii după acnee. Ce le vine de hac acestor formaţiuni, un interviu cu doctor Ruxandra Constantina (foto), medic specialist medicină de familie şi neuropatie (www.drconstantinaruxandra.ro, număr de telefon: 0734.410.417).
Read more: Dr. Ruxandra Constantina: „Tinctura de propolis distruge virusul Papilloma şi usucă negii“de Carmen Ciripoiu
O maladie aparent banală, urticaria, poate ascunde în spate boli autoimune, cu evoluție gravă. De aceea, trebuie tratată de la primele semne, cu cele mai bune remedii naturiste.
Read more: Remedii pentru urticarie, boala „invizibilă“de Raluca Grințescu
Ceaiul verde de mentă marocan are un gust plăcut și o aromă deosebită. Este potrivit pentru orice moment al zilei, în toate anotimpurile, și reprezintă o băutură importantă în cultura marocană.
Read more: Ceaiul de mentă marocan calmează durerile de capde Adrian Barna
Chiar dacă știința modernă a început să-i cunoască adevăratele virtuți abia în ultimele decenii, cordycepsul este descris ca un puternic amplificator al energiei Yang, dar și un excepțional stimulent al meridianelor rinichilor şi al plămânilor încă din Antichitate, din perioada dinastiei Tang, fiind remediul folosit de aristocrați și de împărați pentru a-și prelungi viața. După ce a fost studiat de o armată de specialiști, s-a dovedit că este și un leac imbatabil în zeci de forme de cancer.
Read more: Cordycepsul, leac imbatabil în zeci de forme de cancerde Cătălina Tăgârță
Starea de normalitate a oamenilor este sănătatea. Ne naștem dotați de natură cu tot ceea ce trebuie pentru a fi sănătoși până la vârsta de 100 de ani, dar pentru că lumea în care trăim este departe de a fi una perfectă, corpul uman se dezechilibrează și se îmbolnăvește. Medicina Integrată ScienceMed este, în acest moment, la nivel mondial, metoda cel mai modernă de diagnostic și tratament. Bazată pe studii științifice, metoda a reușit, pentru prima dată în istoria universală, integrarea medicinei alopate cu cele mai performante metode din medicina alternativă (naturistă). Despre aceasta din urmă ne-a povestit în detaliu doctor Mihaela Hanganu (medalion), reprezentanta Centrului de Medicină Integrată ScienceMed.
Read more: Doctor Mihaela Hanganu: „Spre deosebire de medicina alopată, gemoterapia acţionează profund,...de Raluca Grințescu
Prazul ajunge la maturizare toamna târziu, motiv pentru care, şi pe frigul cel mai mare, tulpinile sale tronează tot verzi şi proaspete pe tarabe. Este un depozit de substanţe benefice pentru sănătate, are gust plăcut, poate fi preparat în multe feluri şi nici nu costă mult. Puteţi încerca astfel cura cu praz, ca detoxifiere a organismului, ca leac pentru unele boli sau ca materie primă în preparatele cosmetice.
Read more: Prazul stimulează funcţionarea bileide Dana Purgaru
Întâlnit din ce în ce mai des pe rafturile magazinelor, avocado este un fruct cu multiple proprietăți pentru organism. De altfel, despre acesta se spune că este una dintre cele mai hrănitoare poame din lume, deoarece conține grăsimi, vitamine, minerale și fibre. În plus, este alcalin, foarte sățios și se digeră rapid.
Read more: Avocado, sursă de grăsimi sănătoasede Raluca Grințescu
Cultivate pentru prima dată în America Latină, semințele de chia au cel mai valoros conţinut nutriţional, datorat concentraţiei mari de acizi graşi Omega 3. Comparativ cu alte alimente care conţin acizi grași, cum ar fi, de exemplu, peștele, semințele de chia au chiar o concentrație mai mare. De asemenea, au în compoziţie mai multe proteine decât soia şi mai multe fibre decât seminţele de in.
Read more: Cancerul de colon dispare cu seminte de chia