Main menu

header

Minuni împotriva tumorilor: ciuperca lui Dumnezeu

de Daniela Purgaru

Agaricus Blazei Murill este o ciupercă despre care se spune că a revoluţionat lumea medicală internaţională. De doi ani, ea este prezentă şi pe piaţa din România, sub forma unui supliment alimentar 100% natural, Bio-Active MC. Pentru a afla de ce este supranumită „ciuperca lui Dumnezeu” am stat de vorbă cu Daniela Cismaru-Inescu, cea care importă produsul la noi în ţară direct din Japonia.

Read more: Minuni împotriva tumorilor: ciuperca lui Dumnezeu

Ulcerul şi aciditatea gastrică au un duşman de temut: cartoful

de Eugenia Golub

Cartoful a ajuns în Europa prin secolul al XVI-lea şi reprezintă o importantă sursă de vitamina C, potasiu, magneziu şi fibre. S-a descoperit că în aceste legume se găseşte o cantitate mare de carotenoizi şi de flavonoizi. În plus, cartoful conţine provitamina A, vitamina K (antihemoragică şi antianemică) şi sulf (combate excesul de seboree şi fier). Pentru a-şi păstra proprietăţile nutritive şi terapeutice, este indicat să se consume fiert sau copt, şi nicidecum prăjit în grăsime.

Read more: Ulcerul şi aciditatea gastrică au un duşman de temut: cartoful

Cireşele amare apără colonul

de Eugenia Golub

Cireşele amare sau negre sunt cel mai des folosite în terapie, deoarece au o acţiune mai complexă, faţă de cele roşii. Prin conţinutul lor mare de flavonoizi, pigmenţi antocianici, vitamina C, potasiu, magneziu şi fier, au efecte antioxidante foarte puternice. Ele se consumă la temperatura camerei, de preferinţă pe stomacul gol, cu 15-30 de minute înainte de masă. Doza zilnică terapeutică este de un kilogram pe zi, mâncate în două-trei reprize, timp de minimum trei săptămâni. De asemenea, sucul obţinut din aceste cireşe este indicat în diverse afecţiuni. Se consumă zilnic o jumătate-un litru de suc, în cure de două-patru săptămâni.

Read more: Cireşele amare apără colonul

Vegetale care ţin colesterolul sub control

de Anda Postolache

Colesterolul mărit este o problemă des întâlnită în special în a doua parte a vieţii, deşi nu-i ocoleşte nici pe tineri atunci când nu ţin cont de ceea ce mănâncă.
Pentru ca valorile colesterolului să ajungă la limite normale este indicat consumul următoarelor alimente: cerealele integrale, vegetalele din familia cruciferelor (conopidă, broccoli), vinetele, lintea, fasolea, soia, ceapa şi usturoiul. Fructele şi legumele proaspete conţin antioxidanţi şi deci împiedică formarea colesterolului. În plus, vă dau energie şi au un aport considerabil de vitamine şi de minerale.

Read more: Vegetale care ţin colesterolul sub control

3 ponturi pe săptămână (274)

- Pentru a calma durerile de muşchi sau de încheieturi, aplicaţi de două-trei ori pe zi o cremă care conţine capsaicină (substanţă inclusă în ardei iute), pe care o puteţi lua de la farmacie sau de la plafar.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (274)

Scăpaţi de retenţia de apă cu infuzie de mesteacăn

de Liliana Simidon

Hidropizia reprezintă acumularea anormală de apă în organism. Obstrucţia şi insuficienţa venoasă pot determina această retenţie de lichide la nivelul picioarelor şi apare, în general, la persoanele care suferă de varice. Membrele inferioare se umflă şi devin dureroase mai ales seara, iar starea generală este una de oboseală. Plantele pot fi de ajutor în această situaţie.

Read more: Scăpaţi de retenţia de apă cu infuzie de mesteacăn

Ridichile vă redau energia

de Mariana Borloveanu

Trufandalele de sezon sunt de o varietate de netăgăduit şi au invadat tarabele pieţelor într-o cromatică aparte. Ridichea roşie, pe care o mai cunoaştem sub numele de ridiche de lună sau de primăvară, are un gust răcoritor şi uşor picant şi este o adevărată binefacere pentru organismul împovărat de toxine.

Read more: Ridichile vă redau energia

Sucuri naturale făcute în casă

de Mariana Borloveanu

Indiferent de starea de sănătate a fiecăruia, nimic nu este mai preţios decât o porţie consistentă de vitamine din fructe şi legume, care are menirea să revitalizeze organismul oricui pentru întreaga zi. De aceea vă oferim o multitudine de reţete pe care le puteţi prepara singuri acasă, simplu şi uşor.

Read more: Sucuri naturale făcute în casă

Iasomia ţine cancerul la distanţă

de Mariana Borloveanu

Iasomia sau lămâiţa (Jasminum officinale), acest arbust exotic, care ne fascinează cu parfumul său răcoros şi relaxant, este denumită şi regina-nopţii sau doamna florilor pafumate. Pe lângă frumuseţe şi delicateţe, ea are numeroase întrebuinţări curative - este cel mai puternic afrodiziac şi, în acelaşi timp, unul dintre cele mai eficiente leacuri în tratarea depresiei, a atacurilor de panică sau a crizelor de anxietate.

Read more: Iasomia ţine cancerul la distanţă

O trusă de prim ajutor pentru imunitate

de Ana Trifan

Când imunitatea dă semne de slăbiciune, e bine să aveţi la îndemână plantele care vă pot veni în ajutor. Aşa că adunaţi din timp acele ingrediente ce pot constitui trusa de prim ajutor pentru momentele în care imunitatea dumneavoastră nu pare a fi la cote maxime. Iată plantele de care aveţi nevoie în acest caz.

Read more: O trusă de prim ajutor pentru imunitate

Plantele otrăvitoare pot fi şi... salvatoare

de Elena Nedelcu

Dintotdeauna am învăţat să evităm plantele otrăvitoare, însă puţină lume ştie că acestea au şi unele beneficii. De curând s-au descoperit câteva specii din care se pot realiza miraculoase remedii naturiste, care salvează, nu omoară.

Read more: Plantele otrăvitoare pot fi şi... salvatoare