Main menu

header

3 ponturi pe săptămână (255)

- O baie fierbinte, cu o jumătate de oră înainte de culcare, poate fi cel mai bun somnifer natural. Puneţi în apa din cadă un săculeţ în care aţi amestecat valeriană, talpa-gâştii, roiniţă, mac, păducel, tei. Leneviţi măcar un sfert de oră în baia astfel preparată;

Read more: 3 ponturi pe săptămână (255)

Ghimbirul vă scapă de crampele menstruale

de Elena Şerban

Printre „ciudăţeniile” pe care le găsim în general în supermarketuri, şi despre care mulţi dintre noi nu ştim la ce folosesc, se numără şi o rădăcină cu aspect de cartof explodat. Ghimbirul, căci despre el este vorba, e folosit din cele mai vechi timpuri în bucătăriile chineză şi indiană. Atât datorită gustului deosebit de bun, cât şi mulţumită faptului că atenuează mirosul specific preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peşte.

Read more: Ghimbirul vă scapă de crampele menstruale

Cătina alungă avitaminozele

de Anda Postolache

Cătina este un remediu recomandat într-o mare varietate de probleme şi este foarte util în anotimpul rece, când organismul este lipsit de alimente bogate în vitamine. În primul rând, cătina întăreşte imunitatea, energizează organismul, făcându-l mai rezistent în faţa epidemiilor de gripă.

Read more: Cătina alungă avitaminozele

Spuneţi adio arsurilor la stomac!

de Anda Postolache

În perioada Sărbătorilor de Iarnă şi, în general, la marile sărbători, când tradiţia românilor acordă o mare importanţă bucatelor, există destule cazuri în care au loc abuzuri alimentare. Câteva remedii sunt oricând binevenite.

Read more: Spuneţi adio arsurilor la stomac!

Hreanul descongestionează căile respiratorii

de Anda Postolache

Hreanul este un important remediu naturist, folosit încă din timpuri străvechi de greci, cât şi de romani. Nici dacii nu erau străini de virtuţile terapeutice ale hreanului şi îl numeau „usturoilă”. În Antichitate se foloseau frunzele crude de hrean contra durerilor de cap, iar ceaiul, tot din frunze, era un fel de Aspirină de azi.

Read more: Hreanul descongestionează căile respiratorii

Uleiul de oregano tratează iritaţiile cutanate

de Elena Şerban

Uleiul volatil de oregano obţinut dintr-o specie de plantă diferită de cea folosită la gătit are reale proprietăţi antioxidante. Acestea se datorează existenţei în acest preparat a carvacrolului şi a timolului. De asemenea, extractul natural are puternice proprietăţi dezinfectante şi elimină microbii din organism. În România, acest ulei poate fi cumpărat de la magazinele de profil, dar ţineţi cont că, pentru a fi eficient, preparatul trebuie să aibă o concentraţie de 70% carvacrol.

Read more: Uleiul de oregano tratează iritaţiile cutanate

Cura tibetană cu usturoi previne bolile cardiovasculare

de Anda Postolache

Există o veche reţetă practicată în Munţii Tibet de mii de ani, ce foloseşte proprietăţile curative ale usturoiului şi care aduce multe beneficii sănătăţii. Rolul usturoiului administrat în cure este mai ales unul profilactic, fiind prevenite astfel: infarctul miocardic, ulcerul stomacal, cardiopatia ischemică şi scleroza vaselor sangvine. În plus, în urma curei, pacientul va avea o vedere mai ageră.

Read more: Cura tibetană cu usturoi previne bolile cardiovasculare

Păstârnacul, inamicul gutei

de Elena Şerban

Păstârnacul este o rădăcină foarte bogată în substanţe nutritive, ce are în compoziţie săruri de potasiu, vitaminele A, B1, B2 şi C, plus ulei volatil (ce conţine apiol), celuloză, proteine, grăsimi, glucide solubile. Rădăcinoasa este folosită şi în curele de slăbire, deoarece 100 g de păstârnac conţin doar 40 kcal.

Read more: Păstârnacul, inamicul gutei

Comprese de coada-calului pentru panariţiu

de Anda Postolache

Panariţiul este acea infecţie a unui deget, manifestată mai ales pe vreme rece, deşi nu frigul este cauza, ci un stafilococ sau streptococ pătruns printr-o tăietură ori zgârietură în profunzimea degetelui, în jurul unghiei.

Read more: Comprese de coada-calului pentru panariţiu

3 ponturi pe săptămână (254)

- Respiraţia se împrospătează rapid dacă mâncaţi câteva tulpini, cu frunze cu tot, de pătrunjel;

Read more: 3 ponturi pe săptămână (254)

Ceaiul verde elimină toxinele

de Mariana Borloveanu

Fără-ndoială că, dincolo de mirajul Sărbătorilor de Iarnă, ce abia s-au încheiat o dată cu Sfântul Ioan, am rămas cu imaginea meselor încărcate cu fel de fel de bunătăţi tradiţionale. Mesele dese şi bazate în principal pe preparate din carne îşi pun amprenta asupra greutăţii, dar mai ales a sănătăţii fiecăruia. Mâncărurile grele, stropite din belşug cu vinuri vechi şi ţuică aburindă, invadează organismul, oarecum slăbit de intemperiile anotimpului rece, cu toxine, ce ulterior îl obosesc şi îl transformă într-o adevărată bombă calorică.

Read more: Ceaiul verde elimină toxinele