de Iulian D. Moleianu
Palmierul rafie (Raphia) face parte dintr-un gen care cuprinde 12 specii de palmieri, nativi în regiunile tropicale ale Africii, în special în Madagascar. Aceşti copaci cresc în înălţime până la 16 metri şi sunt remarcabili graţie frunzelor lor compuse, penate, cele mai lungi din întregul regn vegetal. Frunzele palmierului Raphia Regalis deţin recordul în acest sens, ajungând până la 25,11 metri în lungime şi la 3 metri în lăţime.
Read more: Uleiul din palmier rafie spune „stop“ bolilor cardiovascularede Carmen Ciripoiu
Hipocrate îl considera un remediu minunat pentru profilaxia epidemiilor de holeră și malarie, iar pentru Avicena era cel mai eficient leac pentru dureri de articulații, colecistită și încordare nervoasă. De atunci și până acum, dafinul a rămas același premiant atât în rândul condimentelor, cât și în cel al celor mai bune remedii naturiste.
Read more: Una dintre cele mai bune plante în lupta cu diabetul zaharat: dafinulde Raluca Grințescu
Petrolul (Oleum petrae), uleiul de piatră, petrolul lampant sau „gazul”, cum mai este denumit popular acest ingredient din adâncurile pământului, se obţine în urma distilării ţiţeiului. Acest produs, ridicat la rangul de remediu terapeutic, a fost recomandat iniţial de Samuel Hahneman, părintele homeopatiei, în tratarea cancerului de piele.
Read more: Leacuri cu petrol lampantde Raluca Grințescu
Pentru a scăpa de sete, pentru a vă răcori şi pentru a bea ceva bun, urmați sfaturile de mai jos, oferite de specialiştii nemţi în ziarul „Bild”. Unele dintre băuturile prezentate nu numai că sunt bune la gust, dar vă pot scăpa de foarte multe boli, inclusiv de temutul cancer.
Read more: Cele mai „curate“ băuturi pentru corpde Gabriela Niculescu
Afonia (pierderea vocii) și răgușeala sunt cauzate de inflamarea laringelui, condiție medicală ce poartă denumirea de laringită. În funcție de motivul și de severitatea afoniei, aceasta se poate manifesta pe termen lung sau pe termen scurt. Cele mai frecvente cauze ale afoniei sunt: infecțiile tractului respirator superior, răcelile comune, stresul emoțional sau folosirea excesivă a vocii. Din fericire, există leacul ideal: semințele de schinduf.
Read more: Recuperaţi-vă vocea cu soluţii naturistede Raluca Grințescu
Borșul se obţine în principal din tărâţe de grâu, adică din coaja boabelor de grâu, care este extrem de bogată în vitaminele din complexul B (B1, B2, B6, B12), în calciu şi în magneziu, precum şi în oligoelemente, cum ar fi zincul sau seleniul. Adăugaţi la această colecţie de vitamine şi minerale faptul că borşul dobândeşte în urma procesului de fermentaţie şi o serie de acizi organici şi de enzime, şi veţi obţine un tablou complet al acestui remediu, care este un adevărat elixir pentru întregul organism. În mod tradiţional, în medicina populară românească, borşul - foarte puţine alte naţiuni europene îl cunosc - era folosit ca remediu de prim ajutor pentru o sumedenie de neplăceri care apăreau la vreme de sărbătoare. Neplăceri la fel de actuale şi în vremurile de azi, pe care le puteţi combate după următorul program:
Read more: Borşul vindecă bronşitade Raluca Grințescu
Cunoscută ca iedera terestră sau menta-câinelui, rotunjoara nu a fost apreciată doar pentru proprietățile sale tămăduitoare, ci a fost folosită de vechii saxoni la limpezirea berii înainte de introducerea hameiului.
Read more: Rotunjoara elimină pietrele de la fierede Diana Tudor
Genunchiul este predispus la numeroase boli care pot afecta calitatea cartilajului articular din cauză că acesta trebuie să suporte bună parte din greutatea corpului. Artroza, artrita şi coxartoza sunt afecţiuni cronice ale articulaţiei, caracterizate prin deteriorarea cartilajului articular şi apariţia unor formaţiuni osoase anormale.
Read more: Ceaiul de coada-calului alină durerile genunchiuluide Raluca Grințescu
Galangalul este o plantă care face parte din familia ghimbirului, fiind, de altfel, foarte asemănătoare cu acesta. Originar din sud-estul Asiei, galangalul este un condiment foarte folosit în bucătăriile din Thailanda, Indonezia şi Malaiezia. Este apreciat de sute de ani pentru calităţile sale culinare şi medicinale, fiind un tonic digestiv foarte căutat în China.
Read more: Galangalul calmează ulcerulde Dana Purgaru
Vânzările de sfeclă roşie din Marea Britanie au crescut cu 20% în ultimii ani, după ce oamenii de știință au anunțat că au descoperit că aceasta poate fi considerată un superaliment, deoarece este bogată în compuși benefici și are efecte nebănuite.
Read more: Sfecla roşie, un excelent antihipertensivde Carmen Ciripoiu
La sfârșit de toamnă și început de iarnă, reumatismul, boală provocată de umezeală și de frig, se încăpățânează să nu ne dea pace. Cum îi venim de hac? Cu cele mai bune terapii naturiste păstrate din bătrâni.
Read more: Leacuri din bătrâni pentru reumatism