de Gabriela Bunea
Liliacul este un arbust, foarte apreciat pentru florile sale minunate şi parfumate, dar şi pentru tratarea diverselor afecţiuni. Ne bucurăm de frumuseţea florilor de liliac în fiecare primăvară, fără să le cunoaştem, din păcate, puterile vindecătoare.
Read more: Liliacul atotvindecătorde Gabriela Niculescu
Sângerarea gingiilor este primul semn ce vă poate duce cu gândul la o posibilă gingivită. Dacă observaţi în plus şi o transformare a nuanţei gingiilor, de la culoarea naturală spre roşu-violaceu, este foarte probabil ca problema să se agraveze. Cauza este placa bacteriană ce se formează la nivelul gingiilor, ce duce la inflamare. Dacă nu o trataţi la timp, gingivita poate evolua spre parodontoză, o boală ce se finalizează cu pierderea dinţilor.
Read more: Remedii verzi ce vă scapă de gingivităde Gabriela Niculescu
Mierea de iarbă-neagră este produsă de albine din nectarul de iarbă-neagră. Aceasta este o plantă comună care se găseşte pe vaste terenuri silicioase, unde formează, în anumite locuri, un covor continuu sub pinii maritimi, o specie aparte de conifere.
Read more: Mierea de iarbă-neagră, tratament pentru anemiede Liliana Simidon
Meteorismul, cunoscut şi sub numele de balonare, este cauzat de incapacitatea organismului de a digera hrana corespunzător. Astfel, în momentul digestiei se formează gaze, ce sunt eliminate prin flatulenţă şi eructaţii (râgâit). Din fericire, prin cunoaşterea unor trucuri în alimentaţie şi cu ajutorul anumitor plante puteţi scăpa de această neplăcere.
Read more: Menta înlătură senzaţia de balonarede Gabriela Niculescu
Ceaiul Essiac a fost utilizat din anul 1922 de o soră medicală din Canada, pentru a ajuta pacienţii cu afecţiuni grave, iar formula originală i-a fost transmisă de un vraci indian. Plantele aflate în compoziţia acestui preparat curăţă sângele şi hrănesc celulele individual, îmbunătăţindu-le rezistenţa şi integritatea. Acestea au ajutat mii de persoane din toată lumea să-şi recapete sănătatea fără a avea efecte negative.
Read more: Ceaiul care învinge cancerul: Essiacde Gabriela Niculescu
Numită în diferite părţi ale ţării dirmotin, asudul calului sau sălăştioară, osul-iepurelui e o plantă medicinală care nu ar trebui să lipsească din farmacia casei. A nu se confunda cu o plantă asemănătoare, numită în popor umbra-iepurelui. În scopuri medicinale, de la osul-iepurelui se foloseşte doar rădăcina, care se recoltează toamna târziu, chiar şi în timpul iernii sau începutul primăverii. Proprietăţile acestei plante sunt în mod deosebit diuretice şi depurative.
Read more: Rădăcina de osul-iepurelui apără rinichiide Gabriela Niculescu
Alergia este o stare de reactivitate crescută a organismului din cauza alimentelor, bacteriilor, medicamentelor, unor agenţi fizici sau diferitelor substanţe chimice alergizante, precum şi a unor factori de mediu, precum praf, polen, seminţe de păpădie sau puf de plop. Alergiile se pot manifesta prin diverse simptome, de la cele mai uşoare - înroşirea ochilor, lăcrimare, mâncărime a nasului şi a ochilor, umflarea feţei, strănut - până la cele mai grave, precum urticaria, eczemele, edemele, pruritul, astmul şi altele. Vă prezentăm câteva specii de plante şi ceaiuri medicinale ce ameliorează simptomele alergiilor.
Read more: 4 plante ce vin de hac alergiilorde Gabriela Bunea
Originare din pădurile amazoniene din Brazilia, Acai sunt fructele unei specii de palmier, a cărui boabe au un conţinut de 90% seminţe şi doar 10% pulpă. Cu secole în urmă, aceste fructe reprezentau principala sursă de hrană a brazilienilor. Astăzi, acest fruct este considerat unul dintre alimentele cele mai naturale din lume, cu proprietăţi curative deosebite, care ar trebui inclus în orice dietă sănătoasă.
Read more: Acai, fructul miraculosde Elena Şerban
Lămâile sunt fructe-vedetă, ce pot fi folosite la gătit, la prepararea sucurilor sau a prăjiturilor şi la ceaiuri. Mai nou, o serie de staruri de la Hollywood apelează la o dietă de detoxificare cu lămâi. Aceasta nu alungă numai toxinele, ci şi aproape 9 kg într-o lună.
Read more: Detoxificare cu lămâide Cătălina Tăgârţă
Cel mai scump condiment din lume, şofranul, nu încetează să uimească. Folosit în prezent la prepararea produselor de patiserie şi în alte mâncăruri, acesta ţine cancerul la distanţă cu ajutorul antioxidanţilor puternici pe care îi conţine. În plus, menţine inima sănătoasă, îmbunătăţeşte vederea, este un excelent afrodiziac şi, mai nou, este o veritabilă „pastilă” de slăbit.
Read more: Şofranul luptă cu obezitateade Liliana Simidon
Depresia este cea mai des întâlnită tulburare emoţională. Persoanele afectate e indicat să trateze din timp simptomele pe mai multe căi: îmbunătăţirea vieţii sociale şi alimentaţiei, practicarea în fiecare zi a unui sport şi, mai ales, apelarea la remedii naturiste.
Read more: Antidepresiv redutabil: sunătoarea