Main menu

header

Condimentele dau gust vieţii sănătoase

de Elena Nedelcu

Termenul de „condimente” a fost folosit, la început, pentru a descrie ingredientele cu un gust puternic şi iute sau aromatic. În prezent, acest termen se utilizează doar pentru a descrie mirodeniile folosite la mâncăruri sau băuturi. Multe condimente au o dublă utilizare, ele putând fi întrebuinţate atât în bucătărie, cât şi în medicina tradiţională. Pentru a cunoaşte mai bine efectul terapeutic al mirodeniilor, noi vă prezentăm câteva utilizări ale acestora în diferite terapii naturiste.

Read more: Condimentele dau gust vieţii sănătoase

Rodia e indicată bolnavilor de inimă

de Daniela Anton

Rodia e cunoscută ca un fruct-minune ce conţine cantităţi importante de vitamine şi minerale, fiind una dintre cele mai bune plante pentru sănătate şi vigoare.

Read more: Rodia e indicată bolnavilor de inimă

3 siropuri de primăvară

de Gabriela Niculescu

Lunile de primăvară nu ne scutesc de răceli şi de gripe, ci din contră. Primăvara, la fel ca toamna, frecvenţa răcelilor şi a gripei este mai mare, nu atât din cauza temperaturilor scăzute, cât mai ales din cauza variaţiilor termice şi a scăderii imunităţii organismului. Dacă vă doare capul, aveţi o stare generală de disconfort, tuşiţi sau strănutaţi, sigur răceala de primăvară şi-a făcut apariţia. Aceasta se poate trata rapid cu ajutorul remediilor naturale la îndemâna oricui. Iată câteva siropuri din plante medicinale benefice primăvara:

Read more: 3 siropuri de primăvară

Merişoarele apără aparatul urinar

de Eugenia Golub

Merişoarele (afinele roşii) conţin apă (80%), zaharuri, acizi (citric, lactic, malic), proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, uleiuri şi săruri minerale. Aceste fructe se consumă proaspete sau sub formă de suc, compot, gem. În scop terapeutic se folosesc frunzele, fructele şi mugurii. Merişoarele au acţiune bactericidă, diuretică, antiinflamatorie şi antiinfecţioasă.

Read more: Merişoarele apără aparatul urinar

Beneficiile sfeclei

de Ana Trifan

Unii îi adoră gustul, alţii nu-l suportă prea uşor, dar chiar şi cei din urmă s-ar putea lăsa convinşi să o consume cu regularitate după ce vor afla cât de importantă poate fi această legumă pentru sănătate. Iată principalele cinci motive pentru care ar trebui să mâncaţi cât mai des sfeclă.
Este bogată în nutrienţi precum acid folic, magneziu, potasiu şi vitamina C. Ar trebui să nu lipsească de pe masa femeilor gravide dacă vor să nască un copil sănătos.

Read more: Beneficiile sfeclei

Sarea cu granule de alge marine, recomandată pentru tiroidă

de Cătălina Tăgârţă

Alături de sarea marină brută, simplă, şi sortimentul cu granule de alge marine este indicat pentru consum, ştiut fiind faptul că sarea normală este bine de evitat, deoarece poate provoca diverse probleme de sănătate, în special dacă e consumată în cantităţi prea mari.

Read more: Sarea cu granule de alge marine, recomandată pentru tiroidă

Quinoa, de folos în fibromialgie

de Liliana Simidon

Fibromialgia este un termen folosit pentru a denumi o serie de simptome ce includ dureri musculare şi articulare extinse, oboseală cronică şi stări de slăbiciune şi de depresie. În tratarea acesteia, alimentaţia joacă un rol important. Astfel, pentru reducerea durerilor şi a lipsei de mobilitate a articulaţiilor, este important să consumaţi alimente ce reduc aciditatea din organism.

Read more: Quinoa, de folos în fibromialgie

Nucile de Macadamia ţin la distanţă bolile cardiace

de Elena Şerban

Cu un nume exotic, dar cu nişte calităţi asemănătoare uleiului de măsline, nucile de Macadamia reprezintă unul dintre cele mai importante produse naturale. Ele au cel mai ridicat conţinut de grăsimi nesaturate dintre toate alunele. De altfel, datorită acestor grăsimi, cura de nuci de Macadamia reduce nivelul colesterolului rău din sânge. Aceste fructe lemnoase au o aromă desebită şi sunt consumate ca atare sau incluse în diverse preparate alimentare.

Read more: Nucile de Macadamia ţin la distanţă bolile cardiace

Trusa „verde“ de prim ajutor

de Elena Nedelcu

Exact când aveţi de făcut un lucru important, atunci vă apucă greaţa, durerile în gât sau indigestia? Aproape toate persoanele au simţit pe pielea lor ironia legilor lui Murphy. Fiind afecţiuni uşoare, nu trebuie neapărat să ajungeţi la medic pentru un consult, ci vă puteţi trata acasă, cu remediile de care dispuneţi. De aceea e bine să cunoaşteţi leacurile acestor neplăceri comune.

Read more: Trusa „verde“ de prim ajutor

Şase beneficii ale uleiului de cocos

de Ana Trifan

Oferind o întreagă paletă de beneficii, uleiul de cocos nu ar trebui să lipsească din casele celor care ţin la sănătatea lor. Iată şase motive pentru care ar trebui ca măcar să încercaţi uleiul de cocos.

Read more: Şase beneficii ale uleiului de cocos

Rezistenţă şi vitalitate cu Rhodiola rosea

de Cătălina Tăgârţă

Planta Rhodiola rosea este numită şi „rădăcină de aur” sau „rădăcină de trandafir”, deoarece atunci când este tăiată ea răspândeşte miros de roze. Aceasta e utilizată în medicina populară de mii de ani, însă a fost menţionată pentru prima oară în scris de medicul grec Dioscorides, romanii şi grecii folosind planta pentru combaterea oboselii, iar vikingii, pentru creşterea rezistenţei fizice şi psihice şi împotriva mahmurelii.

Read more: Rezistenţă şi vitalitate cu Rhodiola rosea