Main menu

header

Perele, ideale pentru suferinzii de diabet

de Cătălina Tăgârţă

Dacă vă plac perele, ar fi bine să profitaţi din plin de ele, pentru că au o mulţime de beneficii. Bogate în fibre, potasiu, fier, acid folic şi vitaminele A, C, B2, B3 şi B6, dar şi în calciu, magneziu, cupru şi mangan, acestea pot fi consumate în compoturi sau sucuri, dar cel mai bine e să fie mâncate ca atare, cu tot cu coajă. În plus, sunt bogate în antioxidanţi puternici, care ajută la întărirea sistemului imunitar şi previn cancerul, aşa că pot fi consumate de oricine, nu doar de diabetici.

Read more: Perele, ideale pentru suferinzii de diabet

Fumigaţiile cu smirnă ţin la distanţă infecţiile respiratorii

de Cătălina Tăgârţă

Smirna este răşina unui arbore ce creşte pe ţărmurile deşertice de la Marea Roşie. Aceasta are o mireasmă specială şi proprietăţi vindecătoare excepţionale, fiind utilă atât în răceli, cât şi în indigestie sau în cazul circulaţiei periferice deficitare.

Read more: Fumigaţiile cu smirnă ţin la distanţă infecţiile respiratorii

Remedii „verzi“ pentru detoxificare

de Mariana Borloveanu

- Leacuri mănăstireşti

Chiar dacă aparent avem o stare bună de sănătate, există situaţii în care trebuie să analizăm anumite simptome, care apar în mod nejustificat şi generează afecţiuni nedorite organismului. Părintele Procopie, de la Oaşa, îşi aminteşte că leacurile cu ceaiuri, asociate cu macerate din fructe şi legume, ajută la eliminarea masivă a deşeurilor şi ne scapă de tulburări digestive, renale şi hepatice dintre cele mai grave. Este esenţial ca toate aceste leacuri să fie pregătite cu stricteţe, după reţetele recomandate, de patru ori pe an.

Read more: Remedii „verzi“ pentru detoxificare

Tinctura de salvie curăţă sângele

de Carmen Ciripoiu

Asimilate uşor de organism, tincturile din plante sunt de cele mai multe ori de nesuplinit, fiecare avându-şi propriul rol în ameliorarea sănătăţii noastre. Să pătrundem în minunata lume a tincturilor aducătoare de sănătate.

Read more: Tinctura de salvie curăţă sângele

Zeama de lămâie protejează arterele

de Daniela Anton

Lămâia, în ciuda gustului acrişor, nu este chiar pe placul tuturor. Însă este un remediu excelent împotriva mai multor probleme de sănătate. Pe lângă combaterea răcelii, lămâile vă pot ajuta să trataţi şi afecţiuni precum constipaţia, hipertensiunea, infecţiile urinare sau varicele.

Read more: Zeama de lămâie protejează arterele

Bănuţeii, recomandaţi în problemele renale

de Gabriela Niculescu

Bănuţeii, numiţi şi năsturaşi sau părăluţe, arată precum margaretele pitice, cu petale albe şi mijlocul galben, şi apar pe toate pajiştile, de la câmpie până sus, în zona montană. În scop terapeutic, de la această plantă, care are un puternic efect detoxificant şi diuretic, se folosesc frunzele şi florile, sub formă de ceai sau pulbere. Florile de bănuţei, bine uscate şi ţinute în pungi de hârtie sau săculeţi de pânză, pot fi folosite timp de doi ani de la recoltare. Vă prezentăm câteva efecte terapeutice ale acestei plante.

Read more: Bănuţeii, recomandaţi în problemele renale

Răchiţanul vine de hac infecţiilor

de Gabriela Niculescu

În medicina populară românească, răchiţanul este un leac de prim ordin pentru tratarea diferitelor forme de paralizie, pentru oprirea hemoragiilor menstruale prelungite, pentru combaterea infecţiei colonului sau pentru cicatrizarea rănilor. Cercetările din ultimii ani au arătat că această plantă cvasinecunoscută este, de fapt, un medicament de prim ordin în combaterea unor maladii foarte periculoase, începând cu bolile canceroase şi până la infecţiile virale netratabile de medicina modernă.

Read more: Răchiţanul vine de hac infecţiilor

Respiraţi mai uşor cu ardei iute

de Carmen Ciripoiu

Ardeiul iute nu aduce doar savoare în mâncare, ci este de mare ajutor şi în diverse probleme de sănătate ce implică dureri şi inflamaţii. De asemenea, îmbunătăţeşte activitatea inimii, curăţă arterele şi protejează sistemul nervos.

Read more: Respiraţi mai uşor cu ardei iute

Fructele menţin organismul tânăr

de Mariana Borloveanu

- Leacuri mănăstireşti

Din fericire, din ce în ce mai des oamenii aleg să se trateze după metode naturiste lipsite de efectele secundare ale tratamentelor medicamentoase. Vindecarea obţinută cu ajutorul fructelor este pe cât de utilă, pe atât de plăcută. Începând de la scoruşul autohton şi până la fructele exotice, toate aceste depozite de vitamine şi minerale ajută la prevenirea şi vindecarea bolilor digestive, neurologice, oftalmologice şi împiedică evoluţia ganglionilor. Fitoelementele din fructe încetinesc procesul de îmbătrânire, iar enzimele acţionează direct asupra sistemului nervos central. Părintele Hariton, de la Mănăstirea Turnu, ne-a dat câteva leacuri cu minunile naturii, fructele.

Read more: Fructele menţin organismul tânăr

Panaceu pentru bronşită: chimenul

de Cătălina Tăgârţă

Seminţele de chimen se folosesc uscate, întregi sau măcinate fin. Indiferent de varianta pentru care optează fiecare, acestea trebuie păstrate în plicuri de hârtie, în borcane sau în cutii din carton, de preferat închise la culoare şi ferite de lumină, căldură sau umezeală. Doar aşa seminţele îşi pot păstra calităţile. Acestea au un gust înţepător, uşor iute şi dulce-amărui, dar şi o aromă caracteristică. Însă, dincolo de gust, chimenul face minuni pentru sănătate dacă ştiţi să-l utilizaţi corect.

Read more: Panaceu pentru bronşită: chimenul

Inamicul cancerului: mărul-lupului

de Carmen Ciripoiu

Cunoscut sub denumirea de Curcubetica sau buruiana de remf, mărul-lupului se dovedeşte a fi anticancerigen redutabil, antiinfecţios puternic, stabilizează boala, opreşte înmulţirea necontrolată a celulelor şi creşte imunitatea organismului. Totuşi, deşi mărul-lupului are efecte excelente mai ales în tratarea cancerului, este indicat ca orice fel de tratament să fie urmat sub supraveghere medicală.

Read more: Inamicul cancerului: mărul-lupului