- Se pun 50 g seminţe de mărar, 20 g seminţe de anason, un litru de vin roşu, 100 g zahăr, 25 ml de rachiu şi se lasă la macerat zece zile la loc ferit de lumină.
- Se filtrează şi se îmbuteliază; - Siropul de hrean este recomandat în afecţiuni ale căilor respiratorii medii şi inferioare. Se iau trei linguri pe zi;
- Alifia de muşeţel se foloseşte pentru masaj în cazul hemoroizilor şi pentru vindecarea rapidă a rănilor pielii.
Numeroase produse cosmetice au în componenţă uleiul de jojoba. Vă vom arăta în acest articol şi alte valenţe ale minunatelor seminţe ale arborelui de jojoba, Buxus chinensis, ce este originar din Mexic (dar care se poate găsi şi în regiunile deşertice din Arizona şi din California). Jojoba atinge înălţimi de până la doi metri, arbustul producând păstăi pline cu boabe (seminţe), ce mustesc de binefăcătorul ulei. Proprietăţile seminţelor sunt cunoscute de sute de ani de amerindieni. Aceştia le utilizau pentru mâncare, iar uleiul extras era folosit pentru uz cosmetic şi pentru tratarea rănilor.
Read more: Farmacia verde - Jojoba, o minune a naturiiFemeile s-au obişnuit cu scurgerea lunară de sânge, menstruaţia. Dar când, în afara acesteia, apar şi altele, înseamnă că au o problemă. Această anomalie poartă numele de metroragie.
În aceste cazuri, vizita la medic este obligatorie. După ce doctorul ginecolog a stabilit cauza acestor scurgeri de sânge, este important de ştiut că, dacă ne folosim de virtuţile vindecătoare ale plantelor, putem opri această neplăcută situaţie.
Cel mai indicat aliment pentru Vărsători îl constituie fructele de toate felurile: cele exotice precum kiwi, mango şi fructul pasiunii sau fructele uscate: caise, curmale, prune sau mere. Acestea îi ajută să-şi recupereze energia. Plantele aromatice şi condimentele recomandate sunt ardeiul iute, piperul alb sau negru şi curry. Toate vitaminele din c
Read more: Farmacia verde - Horoscop naturist
Decoct de măceşe Trebuie să menţionăm şi decoctul din măceşe, care calmează suferinţele cauzate de alergie. Se prepară în felul următor: o mână de măceşe (15 fructe) se fierb timp de zece minute în 300 ml de apă. Se recomandă consumarea a două căni cu ceai pe zi.