de Georgiana Mihalcea
Maca este o rădăcină cărnoasă, comestibilă, originară din Peru, cultivată încă din cele mai vechi timpuri pentru valorile sale alimentare și medicinale. Supranumită și „ginsengul peruan” este recunoscută ca un adaptogen natural și un stimulent de energie, implicat în stimularea funcțiilor metabolice ale corpului și pentru îmbunătățirea stării generale de bine și a sănătății. Unele studii de testare farmaceutică sugerează că rădăcina de maca ajută la îmbunătățirea vigorii sexuale la bărbați și femei.
Read more: Rădăcina de maca reglează contracţiile muscularede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Încărcată de nutrienți care generează beneficii majore pentru organism, lămâia este o vedetă a meniurilor din toată lumea și, în același timp, un aliat dintre cei mai importanți ai unui stil sănătos de viață.
Read more: Lămâia previne calculii renalide Roxana Istudor şi Flori Pintea
Unele persoane consideră că pielea grasă nu necesită îngrijire suplimentară în condiții de frig, dar această credință este eronată. Îngrijirea tenului gras sau cu tendință de îngrășare iarna este absolut esențială pentru a menține prospețimea și frumusețea pielii.
Read more: Cel mai bun tratament al pielii cu tendinţă de îngrăşare în sezonul recede Georgiana Mihalcea
Anasonul verde ne liniștește, ne face să digerăm mai bine, ne ajută să expectorăm. Virtuțile sale terapeutice au făcut ca acesta să fie folosit încă din Antichitate pentru proprietățile sale. Conform Healthline, anasonul este bogat în minerale, cum ar fi fier, mangan, calciu. Cu toate acestea, pentru că se consumă în cantități foarte mici, planta furnizează aceste substanțe nutritive în cantități neglijabile. În schimb, potrivit VeryWellHealth, anasonul conține o serie de substanțe active, care sunt responsabile de beneficiile sale potențiale - anetol, acetofenonă, pinen, estragol.
Read more: Anasonul verde alungă coşmarurile şi insomniilede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Plantă folosită în scopuri medicinale de secole de triburile amazoniene, guarana a confirmat, în cadrul cercetărilor moderne, o serie întreagă de proprietăți terapeutice care astăzi se regăsesc în numeroase formulări pentru stimularea sănătății, prevenirea și tratarea unor boli.
Read more: Terapeut redutabil al lumii plantelor Guarana, aliat împotriva oboselii acute induse de tratarea...de Camelia Onciu
Sparanghelul alb este o legumă foarte apreciată atât pentru gustul unic, cât și pentru multiplele beneficii pentru sănătate. Foarte bogat în nutrienți și fibre, își merită locul în farfuriile noastre!
Read more: Sparanghelul alb hidratează şi satură rapidde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Utilizată în medicina tradițională asiatică de mii de ani, scutellaria a devenit obiect de studiu pentru cercetătorii contemporani, care au evidențiat proprietăți medicinale extinse ale acestui vindecător natural.
Read more: Scutellaria inhibă fibroza hepaticăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Plantă folosită de secole în medicina tradițională chineză, fo-ti este și în prezent utilizată, sub formă de suplimente, ceaiuri și în diverse formulări cosmetice cu rol terapeutic, pentru tratarea unor afecțiuni, precum și pentru prevenirea altora și îmbunătățirea stării generale de sănătate.
Read more: Fo-ti încetineşte îmbătrânireade Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Mediile forestiere promovează sănătatea oamenilor în multe feluri: pădurile ajută la reducerea stresului și la recuperare, îmbunătățind semnificativ reabilitarea psihologică și fizică. Acumularea dovezilor științifice în acest sens a generat un nou concept, cel de pădure a sănătății, ale cărui rezultate concrete au dus la proiecte de extindere.
Read more: Beneficii restauratoare demonstrate Pădurile sănătăţii, un concept în extinderede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Fructul unuia dintre cei mai impresionanți și mai iubiți arbori, baobabul, este un adevărat tezaur de nutrienți, iar utilizarea preparatelor care au la bază acest rod neprețuit al naturii este creditată cu o listă impresionantă de beneficii pentru sănătate.
Read more: Baobabul combate ulcerul intestinalde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Legumă care nu lipsește de pe mesele a sute de milioane de oameni, țelina este nu doar un deliciu culinar, ci și o alegere alimentară săracă în calorii și bogată în nutrienți, precum și un aliat al unui metabolism sănătos.
Read more: Ţelina previne boala Alzheimer