de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Consumul de smochine a fost asociat cu sănătatea şi prosperitatea de milenii, aceste fructe fiind menționate de foarte multe ori în Biblie și considerate din cele mai vechi timpuri aliați împotriva îmbătrânirii. Dincolo de istoric și legende, oamenii de știință au confirmat faptul că o jumătate de cană cu smochine aduce organismului aceeași cantitate de calciu furnizată de o jumătate de cană cu lapte, că aceste fructe conțin mai multe fibre decât prunele și mai mult potasiu decât bananele.
Read more: Smochinele atenuează simptomele colitei ulceroasede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă din familia mentei, coleus este un remediu tradițional în Asia, iar cercetările moderne și-au îndreptat atenția asupra proprietăților terapeutice ale acestui tămăduitor creditat cu o semnificativă putere vindecătoare.
Read more: Coleus, adjuvant în cardiomiopatiede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Achyranthes bidentata, cunoscută în mod obișnuit sub numele de genunchiul-boului, este o plantă originară din Asia, iar tehnologiile moderne au făcut posibil ca proprietățile vindecătoare ale acestui terapeut al naturii, vedetă a medicinei tradiționale chinezești, să poată fi disponibile în toată lumea, sub formă de suplimente și extracte.
Read more: Genunchiul-boului stopează sângerările nazalede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Cunoscut în mod special datorită aromei inconfundabile şi gustului pe care îl conferă preparatelor culinare, usturoiul nu este doar un simplu condiment, ci şi un adevărat antibiotic natural, care și-a câştigat renumele datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care le-a dovedit de-a lungul timpului şi care au făcut din usturoi unul dintre cele mai apreciate ingrediente din întreaga lume.
Read more: Aromă intensă, tratament natural Usturoiul combate deficienţa de estrogende Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Universul ciupercilor este mult mai mult decât unul al gustului și al nutrienților. Prezența acestor superalimente în dietă este de natură să mențină sănătatea organismului și să prevină numeroase boli. Din acest tablou general se disting ciupercile-conopidă, al căror conținut substanțial de antioxidanți le recomandă împotriva unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Ciupercile-conopidă inhibă acţiunea HIVde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Considerate pe scară largă fructe naționale ale României, alături de mere și gutui, prunele se clasează în topul celor mai îndrăgite roade ale toamnei, nu doar pentru gustul lor bogat, cremos și pentru aroma inconfundabilă, de belșug, ci și pentru o remarcabilă serie de beneficii aduse sănătății.
Read more: Fructul toamnelor româneşti, tezaur de nutrienţi Prunele reduc inflamaţiile neurologicede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Eucaliptul este un arbore spectaculos, ale cărui proprietăți medicinale au fost apreciate din cele mai vechi timpuri. În prezent, beneficiile pe care le aduc organismului frunzele miraculoase ale acestei specii sunt renumite și au fost certificate de numeroase studii.
Read more: Uleiul de eucalipt accelerează vindecarea vânătăilorde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Există nenumărate persoane familiarizate cu beneficiile pe care le aduc organismului uman ciupercile, considerate adevărate alimente-minune. Nu este de mirare, în aceste condiții, că un nou produs se extinde în preferințele consumatorilor: cafeaua din ciuperci.
Read more: Cafeaua de ciuperci favorizează un somn odihnitorde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Vedetă a medicinei alternative, schinduful este studiat intens din perspectiva beneficiilor pe care le aduce sănătății, fiind un vindecător eficient al unui număr semnificativ de afecțiuni.
Read more: Schinduful creşte producţia de lapte maternde Roxana Istudor şi Flori Pintea
În India, din cele mai vechi timpuri, frunza de betel este folosită în ritualuri religioase, deoarece este considerată de bun augur, dar, dincolo de importanța simbolistică, planta este un binecunoscut vindecător, fiind folosită pentru tratarea unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Betelul calmează durerile articularede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Țelina este o legumă foarte apreciată, dar oamenii de știință au relevat faptul că și semințele acesteia, mai puțin popularizate, dar folosite în Asia pe post de condiment, sunt pline de beneficii pentru organism.
Read more: Seminţele de ţelină, eficiente împotriva bacteriilor care produc ulcer gastric