de Elena Şerban
Bubericul are denumiri diferite, în funcţie de zonele ţării în care creşte: căpriţă, frunză de iarbă, grumăzare de porci, guşter, iarbă de trânji, iarba-porcului. Planta se întâlneşte prin pădurile de foioase, pe pajişti, pe lângă garduri, tufişuri umede, marginea bălţilor şi pâraielor, la câmpie şi la munte. Read more: Bubericul vă scapă de reumatismde Elena Şerban
Bolile aparatului digestiv sunt foarte frecvente, fiind cauzate în principal de alimentaţie, de digestia proastă şi de stres, la care se adaugă şi alţi factori mai mult sau mai puţin gravi. Read more: Chimenul învinge afecţiunile digestivede Claudia Stan
Viola odorata, toporaşul, micşuneaua, micsandra ori violeta, este o plantă ce apare primăvara pretutindeni, pe câmpii, dealuri şi chiar în zonele montane. Cu siguranţă vă sunt cunoscute aceste plante, dar poate că puţini dintre dumneavoastră ştiu că ele sunt utile în… medicină. Read more: Toporaşii versus cancerul la sânde Elena Şerban
Cunoscută mai ales sub numele de busuiocul-broaştei, această plantă face parte din familia scrophulariaceae, genul veronica, specia beccabunga. Aşa după cum îi spune şi numele, se întâlneşte mai ales pe terenurile inundabile, mlaştini, malurile apelor, din regiunea de câmpie până în cea subalpină. Read more: Busuiocul-broaştei, contra retenţiei urinarede Maria Petre
Vegetariană convinsă, Irina Loghin este încântată de venirea primăverii. „Abia aştept să culeg cu mâna mea leurdă din Pădurea Băneasa, cum obişnuiesc în fiecare an. Planta aceasta cu gust de usturoi este foarte bună. Salata de leurdă e mană de sănătate. Mi-e poftă şi de o mâncare de urzici, care sunt la fel de sănătoase. Organismul are mare nevoie de toate verdeţurile”, spune Irina Loghin. Artista a renunţat să mai mănânce carne de ani buni, foarte rar preferând să consume doar peşte. La condiţia de invidiat a interpretei, la cei 70 de ani pe care îi are, a contribuit şi sportul, artista alergând zilnic în jurul Lacului Herăstrău.
Read more: Irina Loghin s-a vindecat cu venin de albine!de Claudia Stan
Lăptuca sau salata verde este una dintre minunăţiile primăverii, ce apare printre primele verdeţuri din grădină. Originară din Egipt, lăptuca a făcut înconjurul lumii graţie proprietăţilor sale de detoxifiere a organismului. Poate fi consumată simplă sau în combinaţie cu alte mâncăruri, dar pentru cura de primăvară este indicat consumul alături de alte verdeţuri.
Read more: Salata verde şi detoxifierea de primăvarăde Anda postolache
În medicina populară chineză, arpagicul este văzut ca un bun anticoagulant al sângelui şi un remediu pentru perioadele în care suntem loviţi de răceli, gripă sau congestie pulmonară. Acesta acţionează, de asemenea, ca un antiseptic de putere medie şi este utilizat pentru a scăpa de viermi sau de paraziţi intestinali. În folclorul românesc, arpagicul a căpătat reputaţia că ar alunga duhurile rele şi bolile. De aceea, pe vremuri era plantat în oale de lut ce erau puse la ferestrele camerelor sau chiar erau aşezate la capătul patului celor mici.
Read more: Arpagicul ţine răcelile departede Claudia Stan
Anasonul sau Pimpinella anisum este o plantă ierboasă, aromatică, având flori mici şi albe, originară din Asia. O putem întâlni şi în România, dar numai în zonele de câmpie. Pentru a beneficia din plin de puterea anasonului se recomandă recoltarea acestuia dimineaţa, după ce apare roua.
Read more: Anasonul distruge viermii intestinalide Elena Şerban
O dietă vegetariană ne-ar putea ajuta să ne protejăm împotriva mai multor tipuri de cancer. Potrivit unui studiu britanic efectuat pe un eşantion de 52.700 de persoane, voluntarii vegetarieni au dezvoltat, per total, un număr semnificativ mai mic de forme de cancer, comparativ cu voluntarii care consumau carne.
Read more: Dieta vegetariană luptă cu cancerulde Cristina Tache
Este considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume, iar timp de secole a fost folosit ca medicament. Ceaiul alb se obţine din mugurii sau din frunzele tinere ale unei plante numite Camelia sinenis. Se produce în cantităţi mai mici decât alte varietăţi, fiind considerat o delicatesă.
Read more: Ceaiul alb, panaceu universal