de Gabriela Niculescu
Toate operaţiile lasă în urmă o cicatrice. La fel şi rănile, tăieturile şi alte leziuni ale pielii. Aceste urme pot fi şterse prin alte intervenţii chirurgicale sau tratamente complexe cu laser. Însă cicatricele pot fi vindecate şi pe căi naturale. Urmele pot fi eficient reduse sau chiar şterse, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că niciun tratament, fie el natural sau nu, care are ca scop reducerea cicatricelor, nu trebuie folosit înainte ca incizia sau rana să fie complet vindecată.
Read more: Lămâia „şterge“ cicatricelede Cătălina Tăgârţă
Recomandat pe scară largă pentru diverse probleme, tratamentul hormonal poate genera efecte secundare, iar în timp poate duce chiar la cancer. De aceea, aceste leacuri farmaceutice e indicat să fie administrate doar la recomandarea medicului sau, şi mai bine, să se opteze pentru produsele din natură. Un astfel de remediu ar fi yamul sălbatic (sau wild yam). Planta creşte în America de Sud, iar rădăcina sa constituie o excelentă alternativă naturistă pentru tratamentul hormonal.
Read more: Yamul sălbatic, alternativa tratamentelor hormonalede Gabriela Niculescu
Pietrele la rinichi sunt depozite minerale întărite, care se formează în unul sau în ambii rinichi. Fitoterapia vă poate fi de folos în astfel de situaţii.
Read more: Tuia distruge pietrele de la rinichi şi bilăde Mariana Borloveanu
- leacuri mănăstireşti
Coada-calului, un adevărat leac miraculos, are puterea de a trata o multitudine de boli şi de a ne ajuta să ne păstrăm tineri. Are efecte imediate de încetinire a procesului de îmbătrânire a organismului, eficienţa sa fiind accentuată de conţinutul de siliciu organic, ce menţine vasele de sânge puternice şi sănătoase, redând elasticitatea ţesuturilor şi crescând mobilitatea articulară. Maica Veronica de la Mănăstirea Agapia, la cei 90 de ani, a adunat aceste leacuri din generaţie în generaţie, crezând cu desăvârşire în eficienţa lor.
Read more: Alinare la bătrâneţe: coada-caluluide Carmen Ciripoiu
Istoria vindecării cu muguri începe cu zeci de ani în urmă, când un medic francez, Max Teteau, a pornit primele studii privind efectele extractelor de muguri asupra organismelor vii. Au fost testate zeci şi sute de plante lemnoase, iar în final s-au sintetizat 55 de preparate din muguri, mlădiţe, rădicele ori scoarţă internă, pe care le-a destinat terapiei intitulate gemoterapie (din latinescul „gemmae”, care înseamnă în acelaşi timp mugur de plantă şi piatră preţioasă). Iată care sunt cele mai importante calităţi ale muguraşilor.
Read more: Pietrele preţioase ale plantelor: muguriide Cristina Cristache
Fasolea neagră este ideală pentru oricine. E bogată în fibre, fier şi nutrienţi şi, în acelaşi timp, are un conţinut sărac de calorii. Este ideală în dietele pentru slăbit, deoarece scade colesterolul şi intensifică arderile fără să afecteze imunitatea, pe care o stimulează. Este plină de antioxidanţi şi folaţi, dar şi de vitamina B6, motiv pentru care nu trebuie subapreciată în sarcină, căci îi va fi de ajutor atât viitoarei mame, care nu va lua excesiv în greutate, nu va avea probleme de tranzit intestinal şi nu va duce lipsă de fier, cât şi bebeluşului, care va avea oase puternice şi un sistem nervos sănătos.
Read more: Fasolea neagră stimulează fertilitateade Gabriela Niculescu
Consumul de ceai verde, în cantităţi moderate, e benefic pentru organism, deoarece este eficient în prevenirea şi combaterea multor afecţiuni. Excesul însă poate provoca dezechilibre serioase în organism, motiv pentru care vă vom atrage atenţia asupra câtorva dintre efectele secundare nedorite.
Read more: Ceaiul verde în exces este dăunătorde Diana Georgescu
Morcovul conţine vitaminele A, B1, B2, C şi K, săruri minerale, calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, asparagină şi betacaroten, fibre alimentare. Consumat cu regularitate, el menţine sănătatea organismului, în special pe cea a ochilor, a pielii şi a părului.
Read more: Morcovul reglează transpiraţia în excesde Cătălina Tăgârţă
Teiul înfloreşte la sfârşitul lunii mai, începutul lui iunie. Oriunde am merge, pe străzi, în parc sau chiar în faţa blocului, peste tot se simte miros de tei. De altfel, acesta e şi momentul propice pentru a culege florile, care au foarte multe beneficii asupra organismului dacă sunt consumate sub formă de ceai.
Read more: Teiul alungă obosealade Diana Georgescu
Din ce în ce mai folosit şi în bucătăria autohtonă, chivesul sau arpagicul verde, ce aminteşte mai degrabă de iarba proaspăt cosită, este de fapt cel mai mic membru al familiei cepei. Are o aromă mult mai subtilă, ce derivă dintr-un ulei volatil, bogat în sulf şi comun familiei din care provine, dar mai atenuat şi mai subtil în cazul său, ceea ce îl face mai uşor de consumat în mod frecvent.
Read more: Chivesul elimină metalele grele din organismde Cătălina Tăgârţă
Salcia cu scoarţă albă este benefică sănătăţii, ceaiul care se prepară din ea fiind util în cazul a nenumărate afecţiuni. Aşa se explică şi faptul că are o istorie veche în medicină, remediul datând încă din anul 500 î.Hr. Iniţial, acesta a fost folosit pentru tratarea durerilor de cap, de articulaţii, pentru a reduce febra, senzaţia de vomă şi a ameliora simptomele date de reumatism. Mai nou însă, studiile clinice arată că acest remediu-minune are şi alte întrebuinţări.
Read more: Scoarţa de salcie, un calmant veritabil