de Anda Postolache
Candidoza vaginală este una dintre afecţiunile de care suferă fiecare femeie cel puţin o dată în viaţă. Boala survine în urma unei scăderi a imunităţii, dar poate apărea şi ca rezultat al unui tratament cu antibiotice, când se distruge şi flora microbiană bună.
Read more: Leac din natură pentru candidozăde Liliana Simidon
Fiind cunoscut în limbajul comun sub denumirea de „gât înţepenit”, torticolisul este cauzat de o contracţie, uneori dureroasă, a musculaturii cefei. Astfel, apare imposibilitatea întoarcerii capului sau a mişcării maxilarului. Unguentele cu ardei iute, odihna, căldura şi o alimentaţie bogată în calciu vă scapă de această problemă.
Read more: Doftoriciţi gâtul afectat de torticolis cu gheara diavoluluide Gabriela Niculescu
- au la bază uleiuri volatile
Siropurile naturale reprezintă o sursă excelentă de vitamine, minerale şi substanţe antioxidante concentrate, cu efecte deosebite pentru sănătate. Adaosul de uleiuri esenţiale volatile măreşte eficacitatea terapeutică, aceste siropuri putând fi administrate în deplină siguranţă atât adulţilor, cât şi copiilor, deoarece nu conţin alcool, au gust plăcut şi sunt uşor de administrat.
Read more: Poţiuni naturale ce întăresc organismulde Cristina Cristache
Dafinul sau laurul este renumit ca aromatizant, detoxificant şi laxativ, însă proprietăţile sale curative îl recomandă şi în cazul răcelilor, afecţiunilor respiratorii sau febrei. A fost introdus în alimentaţie mai întâi ca remediu pentru creşterea puterii de digestie şi pentru evitarea intoxicaţiilor. Apoi i s-au descoperit şi alte proprietăţi curative.
Read more: Dafinul accelerează digestiade Ana Trifan
Există multe moduri în care remediile naturale şi plantele vă pot ajuta să aveţi rinichi sănătoşi. Unul dintre cele mai bune este să beţi cel puţin doi litri de apă pe zi. Pe lângă acesta, există numeroase remedii pe bază de plante ce pot fi utilizate cu succes.
Read more: Leacuri pentru rinichi sănătoşide Anda Postolache
Un vechi şi cunoscut remediu naturist împotriva tusei este pobalul, o plantă medicinală de 15 cm ce creşte pe prundurile apelor, cu frunze cât palma, crestate, şi flori galben-aurii.
Read more: Cel mai bun expectorant: podbalulde Dana Purgaru
Ficatul este renumit pentru capacitatea sa de autoregenerare. Dacă acest organ este afectat de boală este bine să fie ajutat să se refacă printr-un stil de viaţă sănătos (fără stres, fumat, alcool, alimente ultraprocesate, grăsimi şi prăjeli), dar şi folosind puterea tămăduitoare a plantelor.
Read more: 3 plante care „repară“ ficatulde Anda Postolache
Şofranul este o plantă medicinală ce îşi are originea în Insula Creta. În trecut se utiliza în special pentru efectul său afrodiziac, dar şi pe post de parfum. Astăzi există certitudinea că acest condiment este un puternic antioxidant ce luptă contra cancerului.
Read more: Şofranul stopează dezvoltarea tumorilorde Liliana Simidon
Crampele muscular sunt contracţii involuntare ale unui muşchi sau ale unei grupe de muşchi, localizate, de cele mai multe ori, la nivelul gambelor sau cvadricepsului. De obicei, sunt foarte dureroase şi neplăcute, fiind însoţite de incapacitatea de mişcare a piciorului. Acestea se întind pe o durată cuprinsă între sub un minut şi câteva minute.
Read more: Leac pentru crampele musculare: muşeţelulde Cătălina Tăgârţă
V-aţi săturat să aruncaţi banii pe tot felul de alifii, dintre care unele aproape că nu îşi fac efectul? Ei bine, ce-aţi zice să apelaţi la remediile naturiste şi să învăţaţi să vi le faceţi singuri, din plante? Pe lângă avantajul că nu conţine substanţe dăunătoare pielii, o alifie făcută în casă e mult mai ieftină şi mai sigură. Aşadar, iată câteva reţete adunate din bătrâni ce vă pot fi de mare folos.
Read more: Învăţaţi să vă preparaţi acasă alifiilede Eugenia Golub
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este o plantă folosită de peste 2.000 de ani, care are întrebuinţări medicale diverse. Este bogată în vitaminele A, B3, B6 şi C, în ulei volatil, fier, potasiu şi calciu şi are proprietăţi coleretice, diuretice, colagoge şi antiseptice. Rozmarinul proaspăt şi tocat mărunt se foloseşte şi în bucătărie, în special în gastronomia franceză şi italiană, la condimentarea mâncărurilor din carne şi legume, cărora le dă un gust deosebit, aromat, uşor amărui.
Read more: Rozmarinul ţine nervii în formă