de Liliana Simidon
Este sezonul vacanţelor şi concediilor şi fiecare doreşte să ajungă măcar câteva zile la plajă. Astfel, dacă nu vă permiteţi să staţi foarte mult la mare, este bine să ştiţi că există unele remedii naturiste care vă ajută să obţineţi o bronzare mai rapidă.
Read more: Fructele portocalii asigură o bronzare rapidăde Elena Şerban
Tot mai mulţi nutriţionişti recomandă evitarea uleiului de floarea-soarelui şi înlocuirea lui cu alte produse similare, dar cu calităţi nutriţionale deosebite. Uleiul de nuci de Macadamia, de măsline sau cel de porumb pot reprezenta alternative sănătoase la cel de floarea-soarelui, asta dacă intenţionaţi să pregătiţi salate, însă, pentru gătit şi prăjit, cea mai bună variantă este uleiul de palmier.
Read more: Sursă exotică de sănătate: uleiul de palmierde Anda Postolache
Roşcovul (Ceratonia siliqua L.) este un pom fructifer care provine din estul Mediteranei, menţionat şi în Biblie. Despre păstăile acestui arbore, care atinge chiar şi 15 m, se spune că ar fi fost principala hrană a Sfântului Prooroc Ioan pe când se afla în pustie.
Read more: Siropul de roşcove luptă cu obezitateade Anda Postolache
Dracila (Berberis vulgaris) este un arbust spinos cu flori galbene şi cu fructe sub formă de boabe de culoare roşu deschis, fiind adesea utilizat ca gard viu. Seamănă foarte mult cu cătina. Se mai numeşte popular acril, agriş, cătină de râuri, cloceni, corleş, dracină, draghină, glojdan, holeră, lemn-galben, măcriş boieresc, măcriş de râuri, măcriş spinos sau măcrişul caprei.
Read more: Dracila, duşmanul calculilorde Elena Şerban
Aproape 350 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de diferite forme de diabet. Această maladie a devenit o problemă foarte gravă atât din punct de vedere medical, cât şi social, deoarece, dacă nu este tratată corespunzător, poate avea consecinţe devastatoare. Din fericire, în afara medicamentelor şi a tratamentelor administrate de medicii specialişti, farmacia verde vă oferă o serie de soluţii ajutătoare.
Read more: Dudele albe, bune pentru diabeticide Ana Trifan
Este vremea caiselor şi e cazul să profitaţi de aceste fructe, care nu sunt doar gustoase, ci aduc şi multe beneficii organismului. Sunt bogate în vitaminele A, C şi K, betacaroten, calciu, potasiu, magneziu, fosfor şi fier şi au, de asemenea, un conţinut important de licopen, o substanţă care luptă cu tumorile în cazurile de cancer de prostată, de vezică, de plămâni sau de piele şi reduce semnificativ riscul de boli cardiace.
Read more: Caisele vă apără de boli cardiacede Ana Trifan
Cei care suferă de anxietate şi atacuri de panică pot apela nu doar la medicamente din farmacii, ci şi la plante medicinale care şi-au dovedit efecte benefice de-a lungul anilor în tratarea acestor probleme.
Read more: Leacuri din natură pentru atacurile de panicăde Cătălina Tăgârţă
Cunoscută şi sub denumirea de „macul ciorii”, zămoşiţa este o plantă medicinală erbacee din familia malvaceelor. Originară din Europa, aceasta s-a răspândit şi în zona mediteraneană, iar în România o putem întâlni fie ca plantă decorativă, fie la marginea terenurilor cultivate, pe pârloage sau pe terenuri înţelenite. Pe lângă frumuseţea acesteia, planta are şi efecte benefice asupra organismului.
Read more: Zămoşiţa tratează nevralgiile dentarede Liliana Simidon
Escara apare în mod curent la persoanele imobilizate la pat, care se află în imposibilitatea de a-şi schimba frecvent poziţia şi astfel sunt supuse continuu unor presiuni în diverse zone ale corpului. În acest caz apar ulceraţii, leziuni şi inflamaţii. Din fericire, simptomele neplăcute pot fi înlăturate cu ajutorul tratamentelor naturiste.
Read more: Leac pentru escare: ceai de păducelde Ana Trifan
Călinul, numit şi „bulgăre de zăpadă”, este folosit adesea ca plantă ornamentală, iar fructele sale sunt deseori consumate ca un substitut la afine. Dar principala calitate a călinului nu stă numai în frumuseţea sa şi în gustul fructelor, ci şi în capacităţile vindecătoare pe care le posedă scoarţa.
Read more: Călinul alungă crampele dinaintea menstruaţieide Cristina Cristache
Varza, în special cea de Bruxelles, consumată regulat, este un aliment eficace în lupta cu cancerul de sân. Afecţiunea, care ucide anual în jur de jumătate de milion de persoane în întreaga lume, fiind cel mai comun tip de cancer la femeile din naţiunile dezvoltate, este strâns legată de scurtarea perioadei de alăptare. Creşterea numărului de avorturi, ca şi tulburarea funcţiei de reproducere sunt şi ele factori favorizanţi. Cancerul apare ca un nodul dur, de formă neregulată, la sân. Pot apărea secreţii şi mâncărimi însă, deoarece nu orice nodul este canceros, diagnosticarea se va face în urma unui control medical specific.
Read more: Varza de Bruxelles combate cancerul de sân