de Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta
Moringa este plantă folosită în medicina naturistă de peste 4.000 de ani, grație unui conținut nutritiv extraordinar: proteine, calciu, betacaroten, vitamina C, potasiu și multe altele. De asemenea, este foarte bogată în antioxidanți și compuși fitonutriționali activi, fiind considerată de specialiști planta care vindecă peste 300 de boli. Sunt utilizate fructele, funzele și scoarța, atât sub formă de infuzii, pulbere, cât și în stare pură.
Read more: Moringa evită îmbătrânirea prematurăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Leguminoasă înrudită cu fasolea, mazărea, lucerna, soia şi arahidele, năutul a însoțit omul pe parcursul civilizației și este considerat un adevărat aliment-medicament, întrucât conține fibre şi proteine, grăsimi sănătoase, numeroase vitamine şi minerale şi… zero colesterol!
Read more: Năutul preîntâmpină degenerarea macularăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Binecunoscută plantă aromatică, renumit pentru aroma sa deosebită, care îl face vedetă în gastronomie, dafinul este și un excelent remediu natural, indicat pentru ameliorarea a numeroase simptome și tratarea unor afecțiuni dintre cele mai des întâlnite.
Read more: Un condiment cu o mulţime de beneficii Dafinul scade nivelul trigliceridelorde Ștefania Băcanu şi Gabriela Comşa
Uleiul de mentă este renumit pentru mirosul proaspăt și revigorant, dar partea terapeutică nu este atât de cunoscută. Mai exact, versatiltatea produsului și beneficiile pe care le aduce organismului, îndeosebi în industria cosmetică. Astfel, uleiul de mentă poate fi folosit ca atare sau combinat cu alte produse, prin aplicarea directă sau masarea zonelor ce necesită tratament.
Read more: Uleiul de mentă reduce simptomele de colon iritabilde Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta
Salvia este folosită ca remediu natural încă din Evul Mediu, datorită proprietăților sale magice. Însuși numele plantei are o semnificație specială. Acesta provine din latinescul „salvare”, ce se traduce prin a salva, a vindeca. Ceaiul din salvie este cel mai popular și se prepară din frunzele plantei.
Read more: Ceaiul de salvie vă scapă de insomniide Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Două sau mai multe cești cu ceai negru pe zi aduc organismului beneficii enorme - cel mai recent descoperit este scăderea semnificativă a riscului de deces prematur.
Read more: Ceaiul negru diminuează riscul de deces prematurde Ștefania Băcanu şi Adrian Pătrăuceanu
Moringa este plantă folosită în medicina naturistă de peste 4.000 de ani, grație unui conținut nutritiv extraordinar: proteine, calciu, betacaroten, vitamina C, potasiu și multe altele. De asemenea, este foarte bogată în antioxidanți și compuși fitonutriționali activi, fiind considerată de specialiști planta care vindecă peste 300 de boli. Sunt utilizate fructele, funzele și scoarța, atât sub formă de infuzii, pulbere, cât și în stare pură.
Read more: Moringa întârzie îmbătrânirea prematurăde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Delicioasă, plină de nutrienți, lintea este un aliment de bază în multe culturi ale lumii și, de asemenea, este apreciată din cele mai vechi timpuri ca un vindecător și un aliat al stării de sănătate.
Read more: Lintea favorizează transportul oxigenului în organismde Ștefania Băcanu şi Flori Pintea
Datorită conținutului bogat de vitamine și minerale, ardeiul iute este considerat unul dintre cele mai puternice leacuri medicinale și este folosit de mii de ani în medicina alternativă, pentru a trata diverse afecțiuni. Capsaicina este principalul compus vegetal bioactiv al ardeiului iute, responsabil pentru gustul unic, dar și pentru multe beneficii pe care le aduce sănătății organismului. Se consumă atât crud, cât și sub formă de infuzie, ceai sau tinctură.
Read more: Ardeiul iute previne cancerul de prostatăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Cu un profil nutrițional impresionant, mazărea este omniprezentă în gastronomie, dar are, în același timp, și proprietăți vindecătoare, ceea ce o recomandă pentru prevenirea unui mare număr de afecțiuni și pentru menținerea unui stil de viață sănătos.
Read more: O leguminoasă cu proprietăţi vindecătoare Mazărea menţine sănătatea ţesutului conjunctivde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Adevărate delicatese culinare, ciupercile-de-fag se ridică la înălțimea renumelui speciei din care fac parte, care uimește permanent știința cu numeroasele proprietăți medicinale. De la bogăția de nutrienți la efectele pentru sănătate, aceste ciuperci speciale previn numeroase afecțiuni.
Read more: Ciupercile-de-fag previn insuficienţa pulmonară