de Dana Purgaru
Ridichea neagră (Raphanus niger) are o mare putere de fluidificare a mucozităților căilor respiratorii și se recomandă pentru litiaza biliară și urinară, colecistite, dispepsii, insuficiență hepatică, gută, reumatism, artrite cronice, rahitism, alergii, scorbut, eczeme și ca sedativ nervos. Sucul are proprietăți diuretice, detoxifiante, antibacteriene, imunostimulatoare și, în același timp, este o sursă bună de potasiu, sodiu și calciu, rafanol (esență sulfurată), vitaminele B, C și tocoferol.
Read more: Sucul de ridiche neagră dizolvă pietrele de la vezica biliarăde Cătălina Tăgârță
Nervozitatea este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă copiii și adolescenții. La fel ca părinții lor, mulți micuți sunt afectați zilnic de stres - pe termen lung, acesta conduce la imposibilitatea de a controla stările de anxietate și neliniște în situații critice, cum ar fi testele sau examenele. Astfel de probleme pot apărea la copii de orice vârstă, dar chiar și la adulți.
Read more: Păducelul şi talpa-gâştei vă scapă de palpitaţiide Iulian D. Moleianu
Originară din Abisinia, aclimatizată în Africa Tropicală şi în Brazilia, cafeaua verde a fost introdusă în Europa şi consumată în Franţa pe vremea lui Ludovic al XIV-lea, iar de acolo a ajuns şi în Ţările Române. Între timp, cercetătorii au descoperit o mulţime de proprietăţi revigorante ale acestei băuturi, care trebuie totuşi consumată cu moderaţie, pentru a nu aduce grave prejudicii organismului.
Read more: Cafeaua reduce riscul apariţiei cancerului la colonde Raluca Grințescu
Specialiştii spun că principala cauză de deces, în întreaga lume, o reprezintă bolile cardiovasculare. Mama natură însă a pus la îndemâna omului remedii pentru toate bolile, cunoscute încă de pe vremea străbunicilor noştri, omul modern trebuind doar să caute să se informeze şi să creadă că leacul îi este de folos pentru starea sa de sănătate.
Read more: Plantele de suflet ale inimiide Oana Anghel
Persoanele preocupate de pierderea kilogramelor în plus sau de menținerea greutății în limitele stabilite de formulele promovate de specialiști cunosc, cu siguranță, că unul dintre trucurile prin care pot fi păcălite senzația de foame şi poftele este mirosirea anumitor arome. Spre exemplu, iasomia suprimă pofta de ciocolată, portocala sau vanilia, pe cea de alimente dulci, în timp ce menta inhibă pofta pentru majoritatea alimentelor.
Read more: Ceaiul de vanilie reduce presiunea arterialăde Raluca Grințescu
Deseori se întâmplă ca după o masă copioasă să vă confruntați cu disconfort stomacal şi cu senzaţie de arsură, provocate, în majoritatea cazurilor, de alimentele picante sau de sucurile acidulate. Pot exista însă mai mulţi factori care produc aciditate în stomac, în principal lipsa vitaminelor şi a mineralelor necesare pentru producţia şi absorbţia de acid gastric. Dacă vreţi să evitați medicamentele, vă recomandăm câteva remedii pe care le puteți prepara chiar acasă şi fără costuri suplimentare.
Read more: Remedii naturiste pentru arsuri stomacalede Raluca Grințescu
Zâmbrul este o specie care a ajuns pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii încă din 2006. Acele sale pot fi folosite contra durerilor de dinți, afecțiunilor hepatice, tusei, cât și pentru purificarea alimentelor.
Read more: Zâmbrul, miracolul psihiatrilorde Iulian D. Moleianu
Denumit ştiinţific „Tamus communis”, untul-pământului este o plantă care creşte mai ales în regiunile sudice ale României. În satele din zona Carpaţilor de Curbură, din Banat şi din Apuseni, ţăranii folosesc rădăcina plantei ca antidot pentru afecţiunile reumatice. Totuşi, paleta sa de proprietăţi este mult mai largă...
Read more: Inamicul declarat al reumatismului: untul-pământuluide Carmen Ciripoiu
Prețuit încă din Antichitate pentru frumusețea, dar și pentru calitățile sale vindecătoare, trandafirul rămâne și acum unul dintre cele mai bune remedii în afecțiunile psihice, pentru tonusul organismului sau îmbunătățirea vederii.
Read more: Simbolul iubirii şi ajutor pentru sănătatede Oana Anghel
Gheara diavolului este o plantă medicinală de proveniență africană, descoperită de coloniștii europeni în Africa de Sud, în secolul al VIII-lea. Proprietățile ei curative au fost scoase la lumină abia un secol mai târziu. Pentru oameni, gheara diavolului reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii cu proprietăți analgezice, antiinflamatoare, antireumatismale, sedative și diuretice.
Read more: Gheara diavolului, remediul-minune împotriva dureriide Cătălina Tăgârță
Condimentele se aleg, de obicei, după gustul pe care îl dau hranei și nu după beneficiile pe care le aduc organismului, care nu sunt deloc de neglijat. Potrivit cercetătorilor, fiecare condiment are proprietăți antioxidante și poate ajuta corpul să lupte eficient contra anumitor afecțiuni.
Read more: Seminţele de anason, utile în caz de astm