Main menu

header

Scorţişoara previne atacurile de cord

de Carmen Ciripoiu

Originară din Asia, scorţişoara este mai mult decât un simplu condiment utilizat în bucătărie, fiind folosită de mii de ani ca medicament. Printre beneficiile aduse sănătăţii se numără calmarea indigestiei, menţinerea unui nivel echilibrat de glucoză în sânge, prevenirea ulcerului gastric, a infecţiilor vaginale şi a afecţiunilor gingivale.

Read more: Scorţişoara previne atacurile de cord

Leacuri din bucătărie

de Ana Trifan

Dacă aveţi o răceală, v-aţi deranjat la stomac sau v-a apărut o erupţie cutanată puteţi găsi oricând salvarea, rapid şi ieftin, prin dulapurile din bucătărie.

Read more: Leacuri din bucătărie

Ardeiul iute luptă cu tumorile

de Gabriela Niculescu

Ardeiul iute este un remediu natural foarte bun pentru a ţine celulita la distanţă, dar cea mai importantă calitate a sa este că substanţa principală conţinută, capsaicina, ajută la amorţirea durerii. Atunci când atinge limba, receptorii durerii sunt activaţi, de aceea se simte senzaţia de arsură. Apoi însă senzaţia ajută la calmarea altor dureri din corp.

Read more: Ardeiul iute luptă cu tumorile

Sucul de ceapă, folositor în cistită

de Liliana Simidon

Cistita reprezintă o inflamaţie a vezicii urinare, care cel mai adesea este cauzată de o infecţie bacteriană. Această problemă este frecventă la femei (o femeie din patru face cistită cel puţin o dată), din cauza faptului că uretra este mai scurtă, iar agenţii ce o pot infecta ajung foarte repede în vezică. Cistita poate fi acută (trecătoare) sau se poate croniciza, de aceea trebuie luate cât mai rapid măsuri pentru vindecarea acesteia, preferabil cu remedii naturiste.

Read more: Sucul de ceapă, folositor în cistită

Scleroza multiplă, combătută cu boabe de porumb

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Porumbul, crud sau copt, are efect împotriva stresului, ajutând la buna funcţionare a sistemului nervos, la remedierea afecţiunilor musculare, dar şi la producerea globulelor roşii, de care organismul are nevoie. Efectul detoxificant al substanţelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil evoluţia afecţiunilor hepatice chiar şi după instalarea cirozei. Uleiul, boabele de porumb sau mămăliga duc la ameliorarea sau chiar la vindecarea cardiopatiei ischemice şi a psoriazisului. Părintele Porfirie de la Neamţ ne-a făcut cunoscute aceste remedii naturiste, din dorinţa ca oamenii să recurgă la tratamente dintre cele mai simple şi eficiente.

Read more: Scleroza multiplă, combătută cu boabe de porumb

Cura de gutui întăreşte sistemul imunitar

de Daniela Anton

Gutuile sunt unele dintre cele mai aromate şi mai parfumate fructe ale toamnei, fiind recomandate mai ales în sezonul rece. Consumul acestora aduce o serie de beneficii sănătăţii, datorită conţinutului important în săruri de magneziu, de fier şi de potasiu. Gutuile sunt bogate şi în principii bioactive, cum ar fi taninul, pectinele, precum şi în vitamine (A, B, C şi PP). Iată la ce sunt bune gutuile...

Read more: Cura de gutui întăreşte sistemul imunitar

Planta sfântă vindecătoare: busuiocul

de Gabriela Bunea

Busuiocul este una dintre plantele considerate sfinte, dar şi un semn al regalităţii. Originar din India şi folosit de mii de ani, este o plantă medicinală aromatică, ce s-a răspândit rapid în toată lumea, datorită calităţilor sale vindecătoare.

Read more: Planta sfântă vindecătoare: busuiocul

Soluţie pentru digestie lentă: sucul de măcrişul iepurelui

de Carmen Ciripoiu

Acoperă solul pretutindeni în pădurile noastre cu un covor de frunze de un verde deschis, presărat cu flori albe, delicate. Măcrişul-iepurelui, căci despre el este vorba, cu puternice efecte vitaminizante, este un excelent reconfortant şi stimulent al digestiei.
Dacă suferiţi de digestie dificilă consumaţi timp de o săptămână, înainte de masă, salată de măcriş. Aceasta are darul de a accelera digestia, de a stimula secreţia de salivă şi de sucuri gastrice. Pentru vindecarea eczemelor şi a erupţiilor,  dar şi în caz de lipsă de poftă de mâncare este recomandat sucul de măcriş. Mod de preparare: se ia un pumn cu frunze proaspete, se pun într-un mojar şi se adaugă 50 ml apă. Se pisează foarte bine, apoi se filtrează. Compoziţia obţinută se bea pe stomacul gol. Frunzele de măcriş se pot consuma şi sub formă de salată, cu puţin ulei. Sunt un excelent vitaminizant şi tonic aperitiv.

Read more: Soluţie pentru digestie lentă: sucul de măcrişul iepurelui

Eradicaţi negii cu laptele-câinelui

de Gabriela Niculescu

Laptele-câinelui este o plantă de fâneaţă şi păşune, cu o înălţime maximă de 40 cm. La rupere, tulpina secretă un suc lăptos, cu miros specific, ce pătează pielea. Pentru uz medicinal se recoltează planta întreagă, atunci când este înflorită, şi seminţele şi se prepară decoct. Pentru aplicaţiile externe, locale, se foloseşte, în mod direct, laptele secretat de plantă.

Read more: Eradicaţi negii cu laptele-câinelui

Shatavari creşte şansele de a rămâne gravide

de Liliana Simidon

Se consideră că o femeie suferă de infertilitate atunci când aceasta încearcă fără succes să rămână însărcinată timp de cel puţin un an. Tot despre infertilitate este vorba şi atunci când femeia nu reuşeşte să ducă o sarcină până la sfârşit în mod sistematic; cu alte cuvinte, se confruntă în mod repetat cu pierderi de sarcină.

Read more: Shatavari creşte şansele de a rămâne gravide

Arborele de ceai vindecă bolile de piele

de Cristina Cristache

Arborele de ceai este de origine australiană, însă astăzi este cultivat pe plantaţii în mai multe părţi ale lumii, deoarece extractul lui este solicitat din ce în ce mai mult. Uleiul esenţial de tea tree este folosit ca antiseptic, împotriva infecţiilor bacteriene ale pielii, în curăţarea şi dezinfectarea tăieturilor şi a unor răni superficiale, nu este toxic şi are numeroase indicaţii medicale. Renumit pentru efectul neiritant, tea tree e utilizat în cosmetică, medicină naturistă şi aromoterapie.

Read more: Arborele de ceai vindecă bolile de piele