de Camelia Onciu
Cafeaua proteică devine rapid un element de bază nutrițional în lumea fitnessului și a sănătății. Acest amestec delicios oferă un triplu beneficiu: este un răsfăț pentru papilele gustative, asigură energia și impulsul mental atât de necesare și vă ajută să aveți o muscu- latură sănătoasă.
Read more: Cafeaua cu proteine dă energie şi arde caloriide Roxana Istudor şi Tatiana Solomon
Cu parfumul lor deosebit și gustul fin, fragii aduc organismului o multitudine de substanțe, care fac din acest fruct și un deliciu culinar, și un superaliment.
Read more: Fragii fortifică sistemul imunitarde Ștefania Băcanu şi Carmen Bădulescu
Uleiul esențial de salcie are proprietăți deosebite, fiind destinat îndeosebi sportivilor. Produsul este compus în proporție de 90% din salicit de metil, având aceleași proprietăți ca și aspirina, ceea ce face ca uleiul de salcie să fie atât de apreciat și de utilizat în medicina naturistă. Nu se folosește în stare pură, ci în combinație cu alte uleiuri vegetale prin masaj al zonelor afectate, dar și adăugat în apa de baie sau în preparatele cosmetice.
Read more: Uleiul esenţial de salcie vă scapă de durerile articularede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
De când britanicii au adus în Europa ceaiul negru din China, în secolul al XVIII-lea, acesta a ajuns o modă și a cucerit întreaga lume. Știința modernă a confirmat, după studii aprofundate, remarcabile proprietăți terapeutice ale acestei plante considerate cândva sursă a unei băuturi exotice.
Read more: Aliat natural al proceselor metabolice Ceaiul negru este eficient împotriva virusului hepaticde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
O echipă internațională de specialiști a testat un ingredient surprinzător pentru anumite tipuri de gustări dulci: făina din coji de banane. Așa a fost descoperit faptul că acest produs este nu doar o comoară nutrițională, ci și un îndulcitor de calitate superioară.
Read more: Cojile de banane, îndulcitor-surpriză pentru deserturi mai sănătoasede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Florile de arnică sunt considerate adevărate medicamente naturale. Plantă rară, protejată în multe state europene, această vindecătoare este renumită pentru efectul remarcabil în tratarea unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Arnica reduce echimozele produse de laserde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Plantă cu proprietăți remarcabile, sângerul este utilizat de secole în terapia naturistă, pentru ameliorarea unor afecțiuni răspândite. Administrate în dozele prescrise de un specialist, preparatele acestui arbust au un binemeritat renume de vindecători.
Read more: Sângerul, antifebril naturalde Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Minunata floarea-miresei, care poartă o simbolistică nupțială aparte, este și un vindecător care vine cu acest renume din timpuri imemoriale. Prin tradiție, această delicată corolă a stat la baza unor preparate terapeutice cu efecte extinse asupra multor boli.
Read more: Floarea-miresei favorizează regenerarea celularăde Simona Soare Ghișea şi Tatiana Solomon
Alarmant de răspândită la nivel mondial, inflamația este declanşată de consumul exagerat de medicamente de sinteză, de o dietă bogată în alimente hiperprocesate, de radicalii liberi în exces, de infecţii bacteriene, virale și fungice, de răni sau traumatisme. În plus, stresul are un puternic efect proinflamator, prin nivelul ridicat de cortizol. Pe măsură ce ţesutul, organul sau glanda respectivă nu-şi mai poate îndeplini funcţia, apar afecţiuni ca intestinul permeabil, bolile autoimune, afecțiunile cardiovasculare, renale, tiroidiene, diabetul, obezitatea, depresia, demenţa sau chiar cancerul. Cum poate fi accelerat procesul de vindecare prin reducerea inflamației, ne spune fitoterapeutul Ilona Tudor (medalion), specialist în nutriţie, diete și stil de viaţă (www.remediinaturale.ro).
Read more: Remedii naturiste care accelerează procesul de vindecare Fitoterapeut Ilona Tudor: „Turmericul...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Încărcată de compuși benefici, anghinarea este faimoasă încă din Evul Mediu, când era considerată capabilă să elimine toxinele din organism. Cercetările moderne au confirmat comoara de nutrienți pe care îi furnizează organismului preparatele pe bază de anghinare.
Read more: Anghinarea, aliat împotriva albuminurieide Ștefania Băcanu şi Gabriela Comşa
Ciumăfaia, care mai este cunoscută în popor sub numele de laur porcesc, arici sau mătrăguna gunoiului, este o plantă cu numeroase beneficii pentru organism. În scop medicinal se folosesc frunzele, florile și seminţele, din care se prepară tincturi, extract, siropuri, comprese și pulbere cu ajutorul căreia se pot face și inhalaţii.
Read more: Ciumăfaia calmează sistemul nervos central