de Mariana Borloveanu
- leacuri mănăstireşti
Deşi deţin proprietăţi terapeutice valorificate din cele mai vechi timpuri, în prezent sunt puţini cei care cunosc calităţile vindecătoare ale alunelor. Pe lângă savoarea binecunoscută a acestor fructe, alunele sunt preţioase prin conţinutul de vitamine şi minerale, proteine şi acizi graşi esenţiali. Părintele Efrem de la Neamţ, de la care avem aceste leacuri, ne-a mărturisit câte vindecări miraculoase a văzut după tratamentul cu frunze şi fructe de alun. Energizante de excepţie, alunele de pădure reglează ritmul cardiac şi elimină paraziţii intestinali.
Read more: Alunele de pădure contribuie la stagnarea procesului de rahitismde Cristina Cristache
Transpiraţi excesiv chiar şi în timpul iernii şi nu ştiţi ce deodorant-minune să mai folosiţi pentru a nu irita simţurile olfactive ale celorlalţi? Ei bine, există două cauze: ori suferiţi de o afecţiune a glandelor sudoripare, şi anume hiperhidroza, ori nu folosiţi produsul potrivit pentru reglarea sudoraţiei. Oricare dintre ele v-ar face zile negre, natura are remedii.
Read more: Deodorante naturalede Cătălina Tăgârţă
Rozaceea sau acneea rozacee este o boală cronică a pielii. Principalele simptome ale acestei afecţiuni sunt înroşirea obrajilor, nasului, frunţii şi a bărbiei şi apariţia unor mici bubiţe, asemănătoare acneei. Această problemă afectează în special femeile cu ten foarte deschis, dar nu numai, şi trebuie tratată rapid, întrucât, dacă nu se iau măsuri, starea pacientului se poate înrăutăţi.
Read more: Rozaceea, tratată cu sevă de aloe verade Cristina Cristache
Numit popular şi „bulgăre de zăpadă”, călinul este un arbust cultivat pentru calităţile sale decorative, asemănătoare cu ale socului. În afară de flori, călinul face şi fructe micuţe şi roşii, utilizate în industria farmaceutică, pentru proprietăţile antihipertensive. Aceleaşi fructe se folosesc din strămoşi pentru decorarea caselor în preajma Sărbătorilor de iarnă.
Read more: Extractul de călin previne infarctulde Cătălina Tăgârţă
Durerile de cap pot apărea oricând şi oriunde. Nu ţin cont de agenda zilnică, nici de sarcinile noastre de zi cu zi. Problema s-ar rezolva rapid dacă am apela la un analgezic, pe care l-am găsi în cea mai apropiată farmacie. Însă, cum în ultima vreme din ce în ce mai multe persoane încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie naturală, ideal e să apeleze la remedii din natură pentru a scăpa de teribilele migrene. De aceea vă oferim câteva ponturi.
Read more: Rodia potoleşte durerile de capde Cătălina Tăgârţă
Hemoroizii sunt vene dilatate, ce pot să apară în interiorul, exteriorul sau în jurul canalului anal. Cauzele acestora sunt diverse: fumatul, creşterea în greutate, stresul, sedentarismul, lipsa exerciţiilor fizice, alimentaţia necorespunzătoare ori constipaţia cronică şi eforturile de defecaţie.
Read more: „Zeama“ de stejar înlătură hemoroiziide Cătălina Tăgârţă
Schimbările bruşte de vreme nu fac bine nimănui şi dau dureri de cap... la propriu! Însă câteva modificări făcute în alimentaţia zilnică pot rezolva cu uşurinţă această problemă.
Read more: Sunteţi meteodependenţi? Bazaţi-vă pe seminţele de mărarde Liliana Simidon
La început de iarnă este foarte important ca organismul să fie întărit, pregătit să facă faţă temperaturilor scăzute şi infecţiilor respiratorii, virozelor, gripelor şi răcelilor ce-l pândesc. Există câteva „trucuri verzi” ce ajută în acest caz.
Read more: Echinacea, „gardul de protecţie“ al corpuluide Mariana Borloveanu
- leacuri mănăstireşti
Consumată de mii de ani, varza s-a dovedit a fi cel mai puternic antidot al celulelor canceroase. Eficienţa maximă este obţinută prin consumarea sucului crud, dar şi varza murată formează o floră ce nu îngăduie evoluţia tumorilor maligne. Prin complexul de vitamine B, dar şi prin sărurile şi mineralele pe care le conţine, varza reglează tensiunea şi energizează, contribuind la detoxificarea organismului şi la întărirea imunităţii. Maica Nifona, de la Mănăstirea Viforâta, ne-a dezvăluit aceste efecte miraculoase ale verzei.
Read more: Cine mănâncă multă varză nu face cancerde Daniela Anton
De mai bine de 15 ani, fructul noni a devenit cunoscut în lume şi ca preparat natural terapeutic, disponibil sub formă de suc sau de sirop. Substanţele conţinute de noni, ce nu se mai regăsesc în nicio altă sursă naturală, s-a dovedit ştiinţific că ajută la prevenirea şi tratarea unor afecţiuni precum diabetul, hipertensiunea şi chiar cancerul.
Read more: Fructul noni reglează tensiunea arterialăde Gabriela Bunea
Cunoscut şi sub denumirea de „hrana regilor”, sparanghelul este o legumă delicioasă, cu o mulţime de proprietăţi benefice pentru organism, fapt pentru care trebuie introdus în mod obligatoriu în dieta noastră. Totodată, sparanghelul este considerat leguma care deţine secretul longevităţii.
Read more: Leguma longevităţii: sparanghelul