de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Fruct tropical versatil, dulce și aromat, physalis este un tezaur al gustului și, în același timp, o comoară de nutrienți cu certe beneficii pentru sănătate.
Read more: Physalis creşte acuitatea vederii în lumină slabăde Daria Mândru şi Adrian Pătrăuceanu
Nu degeaba e fructul de avocado tot mai faimos și tot mai utilizat. Acest fruct zgrunțuros pe dinafară și untos pe dinăuntru e plin de nutrienți excelenți pentru sănătatea dumneavoastră. Avocado asigură 11% din necesarul zilnic de fibre și are aproape 20 de vitamine și minerale, printre care potasiu și acid folic.
Read more: Avocado vă poate prelungi viaţade Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Una dintre vedetele medicinei tradiționale chineze care a cucerit întreaga lume este cătina, fruct excepțional, plin de nutrienți și de compuși benefici, care aduce organismului o infuzie de sănătate și are capacitatea de a trata o serie extinsă de afecțiuni.
Read more: Un fruct cât un tablou de tratament Adjuvant în sindromul nefrotic idiopatic: cătinade Simona Soare Ghișea şi Flori Pintea
Medicina Tradițională Chineză (MTC) ne învață că energia este cea care formează și susține materia (nu invers, cum afirmă teoriile materialist-dialectice). Atunci când energia vitală (Qi sau Chi) curge armonios în ființa umană, omul este sănătos. Dacă există blocaje de orice fel, apar bolile. Dezechilibrele pot apărea la nivel fizic (acumulare de toxine, suprasolicitare, alimentație neadecvată), emoțional (stres, anxietate, tensiuni în relațiile cu ceilalți) sau mental (prejudecăți, supărări, neîncredere). Practic, cauzele lipsei de energie trebuie identificate la toate aceste niveluri. Cum ne putem simți energici în orice parte a zilei, aflați de la doctorul Adrian Petre (medalion) din Timișoara, specialist în medicină alternativă.
Read more: Darurile naturii ajută organismul să-şi îndeplinească în mod optim toate funcţiile Doctor Adrian...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Chiar dacă medicina modernă a înlocuit cu medicamente proprietățile tradiționale ale sulfinei, planta rămâne până astăzi un redutabil adjuvant, care tratează fără dependență și efecte secundare.
Read more: Sulfina tratează sindromul posttromboticde Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta
Ridichea neagră este folosită ca remediu naturist de câteva sute de ani în Asia, dar în Europa a fost descoperită abia prin secolul XX, când s-a demonstrat că este un aliment-minune, plin de vitamine, minerale și antioxidanți. Consumul regulat de ridiche neagră ajută în tratarea și prevenirea mai multor afecțiuni și este folosită cu succes și în uzul extern, fiind un ingredient apreciat în saloanele de cosmetică.
Read more: Ridichea neagră combate infecţiile respiratoriide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Nelipsit din bucătăriile lumii, mărarul are un parfum unic, o serie de proprietăți gastronomice care îl evidențiază, este vedeta murăturilor de toamnă și a meniurilor de reîmprospătare de primăvară, este versatil și foarte apreciat. Dincolo de aceste calități, care fac din orice meniu cu mărar unul irezistibil, acest condiment pentru toate anotimpurile este un tezaur de nutrienți și aduce organismului beneficii de neegalat.
Read more: Un condiment pentru toate anotimpurile Mărarul susţine funcţionarea normală a sistemului nervosde Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu
De-a lungul timpului, s-a constatat că mugurii de plop au virtuți terapeutice multiple. Datorită compoziției și proprietăților antiseptice, antimicotice, cicatrizante, antiinflamatoare și diuretice, mugurii de plop ar trebui să fie nelipsiți din casele oamenilor. Pot fi utilizați sub formă de tinctură, infuzie ori pulbere.
Read more: Tinctura din muguri de plop împiedică dezvoltarea fibromului uterinde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Numeroși specialiști afirmă că dieta Low Inflammatory Foods Everyday (LIFE) are beneficii multiple pentru starea generală de sănătate și, în plus, previne sau chiar vindecă o serie de afecțiuni. O cercetare de dată recentă a pus în evidență faptul că acest tip de regim are capacitatea de a trata cu succes una dintre cele mai răspândite cauze de dizabilitate la nivel global: migrena cronică.
Read more: Dieta LIFE, aliat împotriva migrenei cronicede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Flavonoidele din ceai au capacitatea de a combate una dintre cele mai frecvente și mai periculoase afecțiuni, hipertensiunea, arată datele unui studiu de dată recentă.
Read more: Ceaiul ţine sub control tensiunea arterialăde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Una dintre cele mai populare și mai consumate ciuperci în Japonia, dar nu numai, nameko este o comoară de nutrienți și se adresează unui mare număr de afecțiuni, susținând, în același timp, și starea generală de sănătate.
Read more: Ciupercile nameko, aliate împotriva neurasteniei