Main menu

header

Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (III)

de Ana Trifan

Produsele naturale sunt, de cele mai multe ori, mai eficiente în rezolvarea problemelor delicate ale trupului decât cele scumpe din comerţ. Aşadar, continuăm seria de trucuri pentru a vă proteja portofelul şi corpul.

Read more: Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (III)

Cardamonul, afrodiziacul-minune

de Anda Postolache

Un condiment aproape necunoscut românilor este cardamonul, o plantă adusă în Europa din sudul Indiei, pentru a fi folosită la aromatizarea cafelei. Datorită calităţilor afrodiziace, planta şi-a căpătat repede denumirea de „Sămânţa dragostei”. În medicina naturistă se foloseşte sub formă de tinctură sau în combinaţie cu alte plante. Cardamonul este recomandat împotriva: oboselii psihice, tulburărilor de dinamică sexuală, răcelilor, circulaţiei periferice slabe.

Read more: Cardamonul, afrodiziacul-minune

Gulia redă organismului aspectul tonic

de Ana-Maria Cocea

Gulia este un aliment anticancerigen datorită substanţelor (compuşi arsenici) conţinute în tulpina sa, fiind totodată o excelentă sursă de vitamina C, B6, minerale şi fosfor. Planta conţine puţine calorii (100 de grame are doar 27), fiind indicată în curele de slăbire. Mai este recomandată în controlul diabetului, deoarece ajută la stabilizarea nivelului glucozei din sânge, dar şi în infecţiile virale, bronşite sau tuse.

Read more: Gulia redă organismului aspectul tonic

Turiţa-mare reduce febra!

de Claudia Stan

Turiţa-mare este o plantă de culoare galbenă, în formă de stea. Planta este intens utilizată încă din vechime în medicina naturistă, fiind renumită pentru proprietăţile sale antioxidante şi antiinflamatorii.

Read more: Turiţa-mare reduce febra!

Vin tonic pentru cardiaci

de Anda Postolache

Medicina veche populară spune că vinul pentru inimă nu ar trebui să lipsească din nicio casă, deoarece are influenţe benefice asupra sănătăţii oricui, dar mai ales asupra bolnavilor cardiaci. Reţeta a fost descoperită de călugăriţa elveţiană Hildegard von Bingen, care a trăit între 1089 şi 1179, şi care a spus că mai multe leacuri i-au fost revelate de Dumnezeu.

Read more: Vin tonic pentru cardiaci

Salvia ameliorează efectele menopauzei

de Liliana Simidon

Aş începe prin a spune că menopauza este o stare fiziologică normală, ce are, ca primă consecinţă, încetarea ciclului menstrual. Vârsta sa medie de instalare este de 51 de ani, dar fiecare persoană este unică în felul ei, aşadar putem spune că, în 90% din cazuri, survine între 45 şi 55 de ani. Există multe plante care au o acţiune asemănătoare cu cea a hormonilor feminini, ele putând constitui astfel un tratament de substituire.

Read more: Salvia ameliorează efectele menopauzei

Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (II)

de Ana Trifan

Produsele naturale sunt, de cele mai multe ori, mai eficiente în rezolvarea problemelor delicate ale trupului decât cele scumpe din comerţ. Aşadar, urmează o serie de trucuri pentru a vă proteja portofelul şi corpul.

Read more: Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (II)

Comoara din cămară: ceapa

de Anda Postolache

Ceapa este un aliment-medicament ce nu trebuie să lipsească din meniul nostru curent, pentru că este plină de substanţe hrănitoare şi terapeutice.

Read more: Comoara din cămară: ceapa

Sucul de cartof tratează aciditatea gastrică

de Maria Borloveanu

Apreciat pentru calităţile sale nutritive şi pentru gustul special pe care îl are, cartoful şi-a dovedit eficienţa într-o paletă extrem de variată de afecţiuni.

Read more: Sucul de cartof tratează aciditatea gastrică

Calomfirul atenuează crizele de litiază biliară

de Anda Postolache

Calomfirul este o plantă aromatică, dar şi decorativă, cu un important rol terapeutic. Îi priesc locurile însorite, are aspectul unor tufişuri de formă rotundă şi înfloreşte pe parcursul întregii veri.

Read more: Calomfirul atenuează crizele de litiază biliară

Migdalele scad colesterolul rău

de Elena Şerban

Despre nuci, alune şi migdale se ştie că ajută la reducerea nivelului de colesterol, fapt ce duce la îmbunătăţirea activităţii inimii. Pentru a fi siguri că acesta este efectul pe care îl veţi obţine, este important să le mâncaţi crude (nesărate şi neprăjite) şi în cantităţi reduse.

Read more: Migdalele scad colesterolul rău