Main menu

header

Uleiul de mentă elimină senzaţia de căldură

de Liliana Simidon

În perioada verii, temperaturile mari pot deveni foarte deranjante pentru unii dintre noi. Există însă mici trucuri care ne pot ajuta să suportăm mai uşor căldura şi să minimalizăm, pe cât posibil, senzaţia de disconfort.

Read more: Uleiul de mentă elimină senzaţia de căldură

Zmeura, adjuvant în cistită

de Cătălina Tăgârţă

Un fruct gustos şi răcoritor, zmeura nu satisface doar nevoia de dulce, de ceva bun, ci are şi calităţi terapeutice. Există mai multe soiuri de zmeură, în tratamente însă este recomandată cea de pădure, care are boabe mici, de un roşu închis, foarte parfumate. Mai mult, insectele care se ascund uneori în fructe sunt dovada sănătăţii acestora.

Read more: Zmeura, adjuvant în cistită

Pepenele stimulează vezica biliară

de Cătălina Tăgârţă

Fie el roşu sau galben, pepenele e fructul preferat al multor români în acest sezon, ţinând la distanţă pofta de dulce şi setea şi, în acelaşi timp, potolind rapid foamea şi aducând un aport important de vitamine şi beneficii organismului.

Read more: Pepenele stimulează vezica biliară

Drobiţa reglează sistemul hormonal

de Gabriela Bunea

Cunoscută şi sub denumirea de gălbenuţă, drobiţa este un arbust care creşte sporadic prin fâneţe, are o tulpină înaltă şi flori galben-aurii dese. Este o plantă medicinală puţin cunoscută în prezent, însă în Antichitate era preţuită pentru calităţile sale terapeutice. Fructul plantei este o păstaie care conţine seminţe mici, sferice.

Read more: Drobiţa reglează sistemul hormonal

Castraveţii previn formarea celulelor canceroase

de Cătălina Tăgârţă

O legumă răcoritoare, fără pic de grăsimi, castravetele conţine o cantitate impresionantă de potasiu, fier, magneziu, fosfor şi siliciu asimilabil, dar şi vitaminele A, C şi vitamine din complexul B, care în cea mai mare parte sunt depozitate în coaja legumei. Castravetele hidratează foarte bine, conţine antioxidanţi importanţi pentru sănătate, precum şi minerale şi enzime.

Read more: Castraveţii previn formarea celulelor canceroase

Coada-calului menţine calciul în oase

de Cătălina Tăgârţă

Lipsa calciului din organism este cauzată în special de alimentaţia săracă în lapte, peşte sau legume. De aceea, pentru a evita scăderea valorilor normale e important să se apeleze la suplimente, la produsele amintite sau la plante care au rolul de a menţine calciul în organism.

Read more: Coada-calului menţine calciul în oase

Rădăcini de muşcată vs afecţiuni dermatologice

de Gabriela Niculescu

Frunzele şi tulpinile muşcatei au multiple proprietăţi curative, dar nici rădăcinile acestei plante originare din Africa nu sunt de neglijat, având şi ele virtuţi importante. După ce le prelevaţi, spălaţi rădăcinile şi folosiţi-le imediat sau uscaţi-le şi păstraţi-le în pungi de hârtie. Băile din rădăcină de muşcată roşie sunt indicate în cazul bolnavilor cu probleme dermatologice, dar nu numai.

Read more: Rădăcini de muşcată vs afecţiuni dermatologice

Ceaiul de lemn-dulce, leac pentru refluxul gastric

de Liliana Simidon

Cauza refluxului gastroesofagian o reprezintă închiderea deficitară a sfincterului esofagian inferior. Este un simptom des întâlnit şi puţină lume ştie că dacă nu este tratat se poate ajunge la cancer esofagian. Cei suferinzi trebuie să-şi schimbe stilul de alimentaţie şi, de asemenea, e bine să apeleze şi la remediile oferite de natură.

Read more: Ceaiul de lemn-dulce, leac pentru refluxul gastric

Ceai de melisă pentru sistemul nervos

24-11-1de Gabriela Niculescu

Dacă simţiţi că nu vă puteţi reveni după o perioadă stresantă, dacă stările de iritare sunt însoţite de migrene puternice sau de atacuri de panică, poate că ar trebui să consultaţi un medic specialist. Înainte însă de a bate la uşa psihologului încercaţi câteva metode simple de relaxare. Iulia Preda (foto), care a finalizat numeroase studii în domeniul sănătăţii, şi realizatoarea emisiunilor „Weekend GTV” şi „Noi să fim sănătoşi” de la Giga TV, ne-a împărtăşit tainele terapiilor naturiste antistres.

Read more: Ceai de melisă pentru sistemul nervos

Coacăzele, bobiţe de energie

de Mariana Borloveanu

Originare din zona Coastei de Azur, coacăzele sunt foarte apreciate de francezi, care le folosesc şi ca desert, dar mai ales ca medicament. Aceste fructe de leac au ajuns şi la noi, astfel le putem consuma în stare proaspătă, ceea ce face să beneficiem de efectele imediate ale uleiului volatil pe care aceste fructe de pădure îl conţin, alături de vitamina C, rutozid şi alte vitamine şi minerale.

Read more: Coacăzele, bobiţe de energie

Mărarul distruge microbii

de Cătălina Tăgârţă

Banalul mărar este o verdeaţă adeseori trecută cu vederea, deoarece puţină lume ştie că efectele sale medicale ajută în numeroase probleme de sănătate. E recomandat să fie consumat în fiecare zi, proaspăt, în salate de legume, dar şi sub formă de ulei, ceai ori tinctură.

Read more: Mărarul distruge microbii