de Claudia Stan
Sparceta sau Onobrychis viciifolia este o plantă furajeră de mare preţ la noi în ţară, fiind folosită în special pentru hrana animalelor. Ea este însă utilizată cu succes şi în scop terapeutic.
Read more: Sparceta purifică trupulde Claudia Stan
Creţuşca e o plantă hermafrodită, ce preferă solurile luminoase, argiloase şi umede. Este utilizată în medicină, dar şi în preparatele culinare, ca şi condiment.
Read more: Creţuşca vă scapă de diareede Claudia Stan
Feriguţa sau feriga dulce este o plantă întâlnită în zonele stâncoase. Proprietăţile sale vindecătoare sunt prezente numai în rizomul plantei, ce se recoltează din mai până în octombrie.
Read more: Feriga dulce previne constipaţiade Claudia Stan
Fierea-pământului (Gentiana asclepiadea) este o plantă cu gust amar, ce creşte şi se dezvoltă la umbra copacilor. Are frunze ovale şi alungite, iar florile sale au culoarea portocaliu aprins.
Read more: Fierea-pământului eliberează căile nazalede Eugenia Golub
Ciuboţica-cucului (Primula officinalis) este o plantă ce se găseşte pe păşuni şi pe fâneţe, în zonele de munte şi de deal. Are mai multe denumiri populare, ce variază de la o regiune geografică la alta. Astfel, în Moldova şi în Oltenia poartă numele de ciuboţica-cucului, în Muntenia - ţâţa oii şi ţâţa vacii, iar în Transilvania - anglicel sau anclicel.
Read more: Ciuboţica-cucului, leac contra reumatismuluide Maria Petrache
Pepenele roşu este benefic pentru tratarea disfuncţiilor sexuale masculine. Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de o echipă de cercetători americani, de la Universitatea din Texas.
Read more: Pepenele roşu, un înlocuitor eficace al Viagreide Claudia Stan
Nemţişorul de câmp (Consolida regalis) este o plantă medicinală anuală ce creşte pe câmpii. Frunzele sale sunt foarte subţiri, asemănătoare cu cele de mărar. Florile au culorile albăstrui, roz sau alb.
Read more: Nemţişorul de câmp reglează tensiunea- Atunci când apar primii dinţişori la copii, durerea poate fi evitată dacă micuţul va consuma foarte des bucăţele de morcovi şi mere;
Read more: 3 ponturi pe săptămână (268)de Liliana Simidon
Toţi ne dorim să trăim sănătos până la adânci bătrâneţi. Primul pas pe care trebuie să îl facem este acela de a începe o cură de detoxifiere, de a curăţa organismul după o lungă perioadă de iarnă şi după Sfintele Sărbători de Paşte, când, în foarte multe cazuri, am depăşit măsura şi la mâncare, dar şi la băutură. Toate toxinele acumulate pot fi eliminate dacă vom ţine o mică dietă care va reuşi să ne restabilească resursele energetice şi ne va face să ne recăpătăm vitalitatea.
Read more: Detoxifierea organismuluide Ana Trifan
- Din secretele medicinei naturiste chineze
Schizandra sau Wu Wei Zi este o plantă ce are calităţi excepţionale. În limba chineză, numele său înseamnă „fructul cu cinci gusturi”. Atunci când mâncaţi din această plantă puteţi simţi realmente cele cinci gusturi în acelaşi timp (acru, amar, dulce, condimentat şi sărat). Acest lucru este legat de cele cinci mari elemente energetice ale medicinei chineze (lemn, foc, pământ, metal şi apă). Ele se adresează celor cinci principale sisteme de organe din corp. Planta poate fi cumpărată şi din magazinele de produse naturiste din România.
Read more: Schizandra ajută corpul să lupte cu durereade Mariana Borloveanu
- Ceaiul de urzică este recunoscut pentru efectele sale vitaminizante şi energizante
Urzica este răspândită pe tot cuprinsul ţării, fiind găsită pe lângă garduri, case sau în pădure. Ea creşte în cantităţi însemnate în jurul ruinelor şi în locuri unde s-a depozitat bălegar. Înfloreşte începând cu luna iunie până toamna târziu. Se spune că face bine la orice şi nu dăunează la nimic. Fiind foarte apreciată ca remediu terapeutic, se întrebuinţează toată planta.
Read more: Urzica îndepărtează anemia