de Ștefania Băcanu şi Carmen Bădulescu
În trecut, măselărița era folosită pentru combaterea durerilor dentare. Azi, însă, în medicina populară este considerată un remediu de bază în tratarea mai multor afecțiuni. Este o plantă recunoscută pentru acțiunile sedative, hipnotice, antispasmodice, anodice și antiinflamatoare, iar în scop terapeutic se folosesc frunzele și semințele.
Read more: Măselăriţa tratează boala Parkinsonde Călin Popa şi Anca Flondor
Plantă originară din Africa de nord şi Asia de sud-vest, cultivată pe scară largă, bobul este în același timp și un aliment cu certe proprietăți nutriționale, și un vindecător al naturii.
Read more: Bobul susţine funcţiile creieruluide Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu
Zămoșița, care se mai numește macul cioarei, ciulină sau floarea-ursului, este una dintre cele mai recomandate plante în tratamentul naturist de vindecare al anumitor afecțiuni, în deosebi, al celor renale. În scop medicinal, se folosesc părțile aeriene, din care se prepară infuzie, decoct sau extract.
Read more: Zămoşiţa, buruiana care vindecă cistitade Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu
Considerante un ingredient delicios, cu un gust aparte, boabele arborelui tonka nu sunt doar vedete exotice ale multor feluri culinare, ci și vindecătoare de calibru, cu nenumărate proprietăți care aduc beneficii organismului.
Read more: Tonka scade retenţia de apăde Ştefania Băcanu şi Anca Flondor
Alimentația pe bază de produse vegetale nu este un trend, ci o alternativă sănătoasă, la îndemână, bogată în nutrienţi, spun specialiştii. Dieta vegetală este potrivită pentru cei care doresc să construiască și să aibă un stil de viață cât mai sănătos. Laura Davidescu (foto), medic specialist igienă, cu master în nutriție și siguranță alimentară, ne-a vorbit despre ce presupune dieta pe bază de plante, ce conţin și cum o putem integra eficient, astfel încât să ne bucurăm de organismul nostru, cât mai mult timp, fără intervenţii.
Read more: Nicio masă fără legume şi fructe proaspete! Doctor Laura Davidescu: „Năutul, fasolea boabe şi...de Călin Popa şi Gabriela Comşa
Plantă comestibilă, foarte hrănitoare și considerată o adevărată delicatesă, scânteiuța oferă sănătății oamenilor o mulțime de compuși benefici, cu efect în tratarea unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Scânteiuţa întăreşte capilarele fragilede Ștefania Băcanu şi Daniel Alexandrescu
În urmă cu sute de ani, omagul era utilizat de vrăjitoare în prepararea unor lichide care aveau să ajute oamenii aflați în anumite situații dificile sau în vindecarea miraculoasă de boli complicate. Azi, această plantă, bogată în vitamine și săruri minerale, cu efecte antibacteriene, calmante și antiinflamatoare, este un remediu des folosit în medicina naturistă.
Read more: Omagul vă ajută să scăpaţi de ticurile nervoasede Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Unul dintre fructele cu cel mai mare potențial pozitiv asupra sănătății organismului, pepenele roșu hidratează, energizează, aduce nenumărați nutrienți importanți și, peste toate acestea, este delicios și hipocaloric.
Read more: Campion al gustului şi nutrienţilor Pepenele roşu favorizează producerea de colagende Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta
Yucca este o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de vitamina A, B2 și C, dar și de fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu și silicon. Tocmai de aceea, yucca a fost intens folosită de terapeuții mayași, în vindecarea mai multor afecțiuni ale organismului, întrebuințare care este valabilă și azi. În scop terapeutic, se folosesc frunzele şi rădăcina.
Read more: Ceaiul de yucca micşorează colesterolul!de Călin Popa şi Anca Flondor
Utilizată de secole în medicina tradițională, feriguța este un vindecător cu renume consolidat în special pe direcția afecțiunilor digestive, dar nu numai. Proprietățile acestei minunate plante medicinale au fost atestate de numeroase cercetări ale oamenilor de știință.
Read more: Feriguţa sporeşte libidoulde Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu
Fructe delicioase, vedete ale sezonului rece, strugurii vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Grație unei compoziții în care antioxidanți redutabili ocupă prim-planul, aceste comori ale naturii sunt recomandate pentru prevenirea unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Strugurii negri, anti-Alzheimer