Main menu

header

„Ajută la încălzirea trupului şi a sufletului“ - Platon Alexandra Popîrdă: „Vinul de casă reduce efectele bătrâneţii şi opreşte hemoragiile“

807 6 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Din cele mai vechi timpuri, vinul a fost considerat medicament natural pentru organism, datorită substanţelor pe care le conţine, vitamina B, potasiu, fier, acizi, glucide şi altele. Chiar şi medicii recomandă un pahar cu vin, de preferat, roşu, în fiecare seară, la cină. Iar dacă este preparat în casă, este şi mai bine. Cu cât mai natural, cu atât mai sănătos. Andreea Popîrdă (foto), doctorand viticultură şi oenologie, ne-a vorbit despre etapele procesului de vinificare, ce implică şi ce reguli trebuie urmate, astfel încât să se obţină o licoare aromată şi parfumată, numai bună de consumat.

Read more: „Ajută la încălzirea trupului şi a sufletului“ - Platon Alexandra Popîrdă: „Vinul de casă reduce...

Alifia din răşină de brad tratează hemoroizii şi Zona Zoster

807 7 1de Simona Soare Ghișea şi Gabriela Comşa

Des întâlnită în tăieturile scoarței bradului, rășina are un rol cicatrizant și antiseptic. Această substanță vâscoasă este utilă în realizarea mai multor produse naturiste. Alifia se găsește în farmacii, dar poate fi preparată și acasă, fiind nevoie de doar trei ingrediente: rășină, untdelemn și ceară de albine.

Read more: Alifia din răşină de brad tratează hemoroizii şi Zona Zoster

Uleiul esenţial de tămâie, util contra flebitei

807 8 2de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Mai puțin utilizat la noi în țară, uleiul esențial de tămâie e un produs terapeutic de excepție, cu proprietăți remarcabile și cu efecte benefice în lupta cu o gamă extinsă de afecțiuni.

Read more: Uleiul esenţial de tămâie, util contra flebitei

Susaiul îi vine de hac astmului

807 8 1de Ştefania Băcanu şi Daniel Şuta

Susaiul, care se mai numeşte lăptucă, pălămidă grasă sau iarba iepurelui, este prima plantă care apare la începutul verii şi înfloreşte până la începutul lui septembrie. În urmă cu zeci de ani, bunicii noştri o foloseau în prepararea ciorbelor sau a salatelor. În zilele noastre, însă, şi-a extins utilitatea. Graţie proprietăţilor şi complexului de săruri şi vitamine pe care le are, susaiul este un remediu excelent în combaterea sau îndepărtarea bolilor.

Read more: Susaiul îi vine de hac astmului

Andivele inhibă reacţiile alergice

807 9 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Cu un aport crescut de substanțe nutritive de top, andivele sunt obținute prin forțarea creșterii vegetației unei specii de cicoare, în condiții speciale. Ca urmare a intervenției umane, aceste legume au un conținut sărac de calorii și, în schimb, aduc organismului fibre, glicozide și inulină.

Read more: Andivele inhibă reacţiile alergice

Ceaiul de păducel alungă stările de disconfort specifice premenopauzei

806 6 2de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Puțini sunt cei care știu că în lume există nu mai puțin de 250 de specii de păducel, majoritatea dintre acestea având virtuți binefăcătoare. Studiat prima dată de învățații greci Galen și Dioscoride, păducelul l-a uluit pe însuși Paracelsus, care a mărturisit că acesta este un elixir de viață lungă. Iată câteva dintre afecțiunile unde păducelul este cu totul senzațional.

Read more: Ceaiul de păducel alungă stările de disconfort specifice premenopauzei

Fructele de camu camu, „medicamentul Amazonului“ pentru răcelile de sezon

806 8 3de Camelia Onciu

Utilizat pentru prima dată de popoarele indigene din regiunea amazoniană, arbustul numit camu camu a fost sursă de hrană și de remedii naturale timp de sute de ani. Începând cu anii ’50, peruvienii au investigat potențialul medicinal și nutrițional al plantei, rezultatele au fost uimitoare și astfel popularitatea boabelor tropicale a crescut, în principal datorită conținutului ridicat de vitamina C (acid ascorbic), concentrată în semințele și coaja fructelor.

Read more: Fructele de camu camu, „medicamentul Amazonului“ pentru răcelile de sezon

Schizandra întăreşte sistemul imunitar

806 6 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Pentru că tot se apropie sezonul rece, când organismul devine vulnerabil în faţa virozelor şi a răcelilor, vă recomandăm consumul de schizandra, o plantă-minune, ale cărei fructe conţin toate cele cinci gusturi la un loc (dulce, sărat, acru, amar şi iute). Consumul regulat întăreşte imunitatea organismului şi ţine la distanţă orice virus.

Read more: Schizandra întăreşte sistemul imunitar

Cine bea ceai gândeşte mai bine!

806 8 2de Camelia Onciu

Băutorii de ceai pot avea o structură a creierului mai bună decât cei care nu au acest obicei, arată un nou studiu. Pe lângă alte efecte pozitive, această băutură caldă, dacă e consumată cu regularitate, duce la o mai mare conectivitate funcțională și structurală la nivelul creierului.

Read more: Cine bea ceai gândeşte mai bine!

Pelinul tratează edemele renale

806 7 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Plantă medicinală excepțională, pelinul este cunoscut de mii de ani pentru virtuţile sale tămăduitoare și se adresează unui mare număr de afecțiuni, interne și externe, de la indigestie la contuzii.

Read more: Pelinul tratează edemele renale

Uleiul esenţial de smirnă „şterge“ cicatricele

806 8 1de Camelia Onciu

Smirna este o răşină cu o mireasmă specială şi proprietăţi vindecătoare deosebite. Iar uleiul esențial care se obține din smirnă face minuni când durerile devin insuportabile. Găsiți ulei esențial de smirnă în toate magazinele cu produse naturiste. Iată cum să-l întrebuințați.

Read more: Uleiul esenţial de smirnă „şterge“ cicatricele