Podbalul este cunoscut ca plantă medicinală încă din Antichitate. De la afecțiuni pulmonare la accelerarea vindecării în perioadele de convalescență, planta și-a păstrat până în prezent renumele de vindecător de primă linie.
Folosite încă din Antichitate pentru a trata diverse afecțiuni, coarnele conțin cantități importante de vitamina A, B1, B2 și C, fiind considerate un adevărat izvor de sănătate.
Răcoritor şi delicios, grepfrutul a cucerit de multă vreme lumea iubitorilor de stil de viață sănătos nu numai prin gustul său deosebit, exotic, ci și prin versatilitate și mai ales pentru beneficiile aduse.
Excelent calmant și vindecător, gheara-ursului e o plantă cunoscută încă din Antichitate pentru proprietăți pe care medicina modernă nu contenește să le descopere.
Decorativă, deosebită, supranumită „steaua Betleemului” grație aspectului său rafinat, bălușca este cunoscută pentru efectele sale terapeutice, în special asupra psihicului.
Considerat un adevărat superfruct, noni conține un cocteil de antioxidanți considerat „fenomenal” de specialiști care l-au încadrat imediat în categoria alimentelor-minune.
Consumul roşcovelor se pierde în negura istoriei, acestea fiind menţionate încă din primele scrieri mesopotamiene ca sursă de dulciuri. Cercetările moderne au evidențiat calitățile remarcabile ale acestor fructe delicioase și versatile.
Plantele au fost, timp de secole, singura barieră între om şi boală. În lumea informației, tot mai mulți pacienți se (re)întorc spre medicina tradițională și cred în efectele sale.
Legumă uimitoare prin efectele asupra organismului, ardeiul iute este studiat încontinuu și relevă în permanență noi proprietăți și virtuți terapeutice.
Furnizează albinelor polen și mană și este o binefacere pentru organismul uman. Așa ar putea fi descris în doar câteva cuvinte gorunul, despre ale cărui virtuți s-a vorbit din cele mai vechi timpuri.
Ciupercile comestibile sunt mult mai mult decât un deliciu culinar de o uimitoare versatilitate; au și o multitudine de beneficii pentru sănătatea omului, prin conținutul unor nutrienți specifici fiind un real suport terapeutic.