Main menu

header

Macesele alungă senzaţia acută de vomă

751 6 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Cunoscute încă din Antichitate grație unor proprietăți de excepție, măceșele au un efect remarcabil asupra întregii stări de sănătate a organismului și sunt, de asemenea, vindecători renumiți ai unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Macesele alungă senzaţia acută de vomă

Lupinul susţine dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin

751 7 3de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Plantă perenă deosebit de decorativă, lupinul a fost „domesticit” și adaptat consumului uman, întrucât și-a demonstrat calitățile de excepție, deopotrivă alimentare și terapeutice.

Read more: Lupinul susţine dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin

Gogonelele, citostatice naturale

751 7 2de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Populare, delicioase, aproape nelipsite de pe lista de toamnă a gospodinelor care adună comori în cămară, gogonelele fac adevărate minuni pentru organism.

Read more: Gogonelele, citostatice naturale

Merele pădureţe previn disfuncţiile pulmonare

751 7 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Dincolo de gustul lor dulce-acrișor, merele pădurețe sunt folosite de secole pentru prepararea unor produse terapeutice.

Read more: Merele pădureţe previn disfuncţiile pulmonare

Uleiul de masline, remediu pentru urechi

751 8 4de Sorin Dumitrescu şi Alexandru Brădescu

Despre proprietățile uleiului de măsline pentru sănătate, atât pentru cea a tubului digestiv, cât și pentru a sistemului circulator s-a scris foarte mult. Un adevărat elixir pentru sănătate, uleiul de măsline presat la rece are un spectru foarte larg de beneficitate pentru organismul uman, încât poate fi considerat un adevărat panaceu. Dar uleiul de măsline este extrem de benefic și pentru urechi, în mai multe moduri.

Read more: Uleiul de masline, remediu pentru urechi

Siropul de mărar vă scapă de mâinile reci

751 8 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Temperaturile scăzute din timpul iernii pot contribui la scăderea imunităţii şi, implicit, la apariţia unor dezechilibre. Din fericire, natura vă pune la dispoziție plante cu proprietăți terapeutice excepționale, care vă asigură vitaminele și mineralele necesare pentru a trece cu bine peste această perioadă. Iată care sunt cele mai bune leacuri pentru mâini și picioare reci.

Read more: Siropul de mărar vă scapă de mâinile reci

Frunzele de viţă-de-vie previn lezarea vaselor sangvine capilare

751 7 6de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

În plin sezon al viei și al strugurilor, o privire atentă asupra beneficiilor acestei plante relevă aspecte de excepție din perspectiva capacității tămăduitoare a acestui rod de top al toamnei.

Read more: Frunzele de viţă-de-vie previn lezarea vaselor sangvine capilare

Prunele întârzie îmbătrânirea

751 7 5de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Fructe extrem de populare în România, dar nu numai, prunele sunt adevărate alimente-tezaur, pline de nutrienți care reprezintă aliați ai organismului în fața bolilor și a problemelor înaintării în vârstă.

Read more: Prunele întârzie îmbătrânirea

Bolile parazitare, combătute cu remedii naturiste Terapeut Corina Nadoleanu: „Uleiul volatil conţinut de cimbru împiedică reproducerea giardiei şi favorizează eliminarea ei“

751 7 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Bolile determinate de diferiţi paraziţi ocupă un loc important în patologia întâlnită atât la copii, cât și la adulți. Cum le țineți departe și de ce măsuri de prevenire și de combatere aveți nevoie, aflați din interviul cu fitoterapeutul Corina Nadoleanu (medalion).

Read more: Bolile parazitare, combătute cu remedii naturiste Terapeut Corina Nadoleanu: „Uleiul volatil...

Ienibaharul înlătură colicii intestinali

751 8 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Astăzi unul dintre cele mai utilizate condimente de pe Terra, ienibaharul vine din vremea lui Cristofor Columb și este un adevărat tezaur de compuși benefici pentru sănătate.

Read more: Ienibaharul înlătură colicii intestinali

Ceaiul hongyacha, decafeinizat natural

751 8 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Un studiu publicat de revista americană „Journal of Agricultural and Food Chemistry” pune în evidență faptul că o varietate nouă de ceai, hongyacha, descoperit recent în China, poate fi soluția pentru persoanele care consumă această populară băutură, dar sunt preocupate de conținutul mare de cafeină al ceaiului obișnuit.

Read more: Ceaiul hongyacha, decafeinizat natural