de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu
Cunoscută și sub denumirea de melisă sau iarbă de alamai, roinița a reușit să uimească cercetătorii lumii prin incredibilele sale virtuți. Supranumită și planta care aduce liniștea, roinița este considerată, totodată, cea mai bună plantă pentru bolile de inimă, reglează activitatea sistemului nervos și, nu în ultimul rând, este adjuvant în pareza facială, Parkinson și Alzheimer.
Read more: Roiniţa previne apariţia spasmelor tubului digestivde Carmen Ciripoiu şi Raluca Ogaru
Egiptenii din Antichitate mâncau lămâi și consumau sucul acestora, în credința că vor fi ținuți departe de orice formă de otrăvire, iar studii recente au confirmat convingerea lor. Dar lămâile sunt și antivirale și antibacteriene, conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, având rolul de a vă întări imunitatea și a vă ajuta să luptați cu infecțiile.
Read more: Lămâia spune stop oboseliide Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Campioane ale antioxidanților, dudele sunt redescoperite cu entuziasm și în România, după ce sute de studii au atestat faptul că aceste fructe pe care de multe ori le calcă în picioare trecătorii sunt adevărate comori pentru sănătate.
Read more: Dudele combat stomatitade Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa
Prețuite pe vremuri la mesele de Sărbători sau în post, coarnele au acțiuni terapeutice deosebite, mai ales în ceea ce privește afecțiunile digestive și hepatice.
Read more: Băile cu frunze de coarne revigorează corpulde Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu
Cauzată de recidiva virusului varicelo-zosterian, zona zoster se manifestă prin forma unor bule apoase, care se dezvoltă pe o piele inflamată și, de cele mai multe ori, cuprind jumătate din corp. Problemele grave create de această boală pot fi oprite cu ajutorul remediilor naturale.
Read more: Salvia cicatrizează erupţiile provocate de zona zosterde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Rudă apropiată a verzei, cu aceleași calități, gulia este foarte apreciată în Occident și în țările nordice. Grație proprietăților sale, poate intra ușor în categoria superalimentelor cu beneficii uriașe pentru sănătate.
Read more: Gulia ţine departe chinul osteoporozade Călin Popa şi Raluca Ogaru
Apetisante, delicioase, pline de compuși benefici pentru organism, vișinele stau la loc de frunte și în gastronomie, și în curele de detoxifiere, și în ansamblul numit stil de viață sănătos.
Read more: Visinele sporesc nivelul de melatoninăde Călin Popa şi Adrian Barna
Cunoscute, folosite și apreciate din timpuri străvechi, albăstrelele sunt și astăzi una dintre comorile terapeutice ale naturii.
Read more: Albăstrelele ameliorează pareza renalăde Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu
Frecvenți mai ales odată cu înaintarea în vârstă, diverticulii, micile hernii de pe intestine, pot declanșa o inflamație sau chiar o infecție periculoasă. Cum se ține în frâu diverticulita, aflați din interviul cu fitoterapeutul Mihaela Iliescu (medalion; număr de telefon: 0736.017.187).
Read more: Fitoterapeut Mihaela Iliescu: „Muşeţelul, eficient în tratarea diverticulitei“de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu
Diuretice și depurative, pe de o parte, și sudorifice, astrigente, cicatrizante, hemostatice, antiinflamatoare și sedative, pe de altă parte, sânzienele pot fi considerate, pe bună dreptate, o binecuvântare a Domnului.
Read more: Sanzienele vindecă bolile sistemului nervosde Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Obiceiul de a consuma nuci este unul extrem de benefic pentru sănătate, fiindcă acestea au în compoziţie minerale, grăsimi nesaturate şi proteine. Cele mai recente studii atestă beneficiile semnificative pentru sănătate ale consumului de nuci.
Read more: Nucile scad riscul de fibrilaţii atriale