de Carmen Ciripoiu şi Adrian Pătrăuceanu
Indiferent cât de mult v-ați dori să preveniți apariția juliturilor și a zgârieturilor, acest lucru nu e posibil. Dar aveți acum la îndemână o serie de produse naturale care vor ajuta organismul să se vindece mult mai repede. În plus, veți descoperi că proteinele, vitamina C și zincul ajută la formarea unui țesut cutanat nou.
Read more: Uleiul de cuişoare, balsam natural pentru tăieturi şi julituride Călin Popa şi Gabriela Comşa
Unul dintre cele mai apreciate condimente din bucătăria internațională, ienibaharul, are nu doar o aromă de excepție, ci și o serie de proprietăți care plasează planta printre vindecătorii naturali.
Read more: Ienibaharul previne alergiilede Călin Popa şi Ştefania Băcanu
De secole, miraculosul ulei extras din semințele de ricin tratează și protejează, oferind organismului antioxidanți şi copuși antiinflamatorii care au dus acestui produs natural vestea de vindecător.
Read more: Uleiul de ricin calmează durerile de sciaticăde Sorin Dumitrescu şi Alexandru Filcu
Mușețelul este supranumit de călugări „floarea Raiului”, datorită faptului că această floare umilă de vară poate tămădui numeroase boli. În limbaj popular mai este cunoscut sub numele de „romaniță” sau „mătricea”. Mușețelul se poate recolta începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, imediat după ce florile s-au desfăcut.
Read more: De ce e muşeţelul „leacul universal“de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu
Folosită de secole în medicina tradițională chineză, magnolia numită și „houpu”, care furnizează o scoarță specială, stă la baza unei linii de suplimente cu multiple beneficii pentru sănătate.
Read more: Scoarţa de magnolie chinezească, remediu contra stresului oxidativde Călin Popa şi Alexandru Filcu
Datura este o plantă ale cărei calități merg mult mai departe decât simpla frumusețe spectaculoasă a florilor. Planta este utilizată împotriva unui mare număr de afecțiuni, fiind un aliat de nădejde al organismului uman, din perspectivă terapeutică.
Read more: Datura elimină insomniade Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Se acumulează în timp, fără să vă dați seama și devine atât inestetică, cât mai ales periculoasă pentru sănătate. Pentru că grăsimea abdominală este un semn al bolilor de inimă, al diabetului de tip II, rezistenței la insulină și chiar al unor forme de cancer. De multe ori, doar exercițiile fizice și dieta nu reușesc să vă scape de această problemă. Ce e de făcut atunci? Natura are leacurile sale cu adevărat făcătoare de minuni. Și războiul e câștigat.
Read more: Păpădia, unul dintre cei mai buni „arzători“ ai grăsimii abdominalede Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
Amară, țepoasă, dar binefăcătoare. Astfel ar putea fi descrisă în doar câteva cuvinte anghinarea, una dintre plantele cu cele mai uimitoare virtuți asupra bolilor ficatului și colecistului. Cunoscută și sub denumirea de „darul Sfintei Marii”, anghinarea a fost folosită încă din Antichitate, medicii greci și cei romani administrând-o celor cu icter sau stări de greaţă. De asemenea, în Evul Mediu, planta a fost utilizată pentru eliminarea tuturor materiilor toxice din organism.
Read more: Anghinarea preîntâmpină apariţia proceselor de fibrozare şi evoluţia spre cirozăde Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu
Muștarul, condiment binecunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antifungice și antibacteriene, oferă frumuseții un ulei de excepție, alternativă naturală, cu certe beneficii și efecte remarcabile, la cosmeticele cu chimicale.
Read more: Uleiul de muştar atenuează celulita şi vergeturilede Călin Popa şi Ştefania Băcanu
Plantă foarte apreciată în medicina tradițională chineză, coptis este utilizată de secole împotriva unui mare număr de afecțiuni, figurând între primii 50 de „vindecători fundamentali” ai lumii plantelor.
Read more: Coptis tratează otita supuratăde Daria Mândru şi Florica Pintea
Fiecare porție de grepfrut, mere, căpșune, kale și broccoli - precum și ciocolata și poate chiar și un pahar cu vin roșu, din când în când - pot contribui la reducerea riscului îmbolnăvirii de cancer și de inimă. Fructele și legumele sunt surse excelente de flavonoide (n.r. - sunt acei compuşi vegetali care colorează plantele în nuanţe vii şi intense). Savanții cred că acești fitonutrienți bogați conțin compuși care au legătură cu un risc mai scăzut de cancer și de boli cardiace - iar, mai nou, s-a descoperit că ar putea reduce riscul apariției obezității.
Read more: Alimentele bogate în flavonoide pot diminua riscul de cancer, boli de inimă şi de obezitate