- Chiar dacă e vară, puteţi răci, în special din cauza diferenţelor de temperatură sau de la apă rece ori îngheţată. Pentru a vă feri de neplăceri acţionaţi încă de la primele simptome, consumând în fiecare zi trei grame de echinacea, sub formă de tinctură sau de capsule.
Read more: 3 ponturi pe săptămână (281)de Liliana Simidon
Venirea verii ar trebui să fie un prilej de bucurie, de relaxare, însă acest anotimp aduce, o dată cu el, pentru unele persoane, probleme precum dureri de glezne şi de gambe, inflamaţii şi simptomul de „picioare grele”. Cele mai afectate sunt femeile (în jur de 79%), din cauza dezechilibrelor hormonale.
Read more: Sindromul picioarelor grelede Elena Nedelcu
Un remediu cât se poate de natural, dar neobişnuit şi posibil cunoscut de puţină lume este cenuşa. Încă din cele mai vechi timpuri, strămoşii noştri foloseau pulberea rezultată din arderea lemnului, pentru vindecarea sau ameliorarea bolilor, pentru dezinfectarea apei, ca îngrăşământ şi chiar la fabricarea săpunului natural.
Read more: Tratament inedit pentru hepatită: cenuşade Gabriela Niculescu
Se ştie deja că mlădiţele de afin tratează bolile de ochi şi diverse afecţiuni digestive, dar cu adevărat uimitor la acest medicament al naturii este faptul că frunzele şi fructele sale conţin o substanţă asemănătoare cu insulina. Astfel, afinul are proprietatea de a scădea nivelul glicemic.
Read more: Afinul micşorează nivelul glicemieide Elena Nedelcu
Alimente precum leguminoasele, roşiile, broccoli sau varza, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, sunt parteneri fideli în lupta împotriva cancerului. Dar şi modul în care sunt condimentate aceste alimente poate fi un ajutor în bătălia cu ucigătoarea maladie. Printre aceşti mici soldaţi se numără ceapa, ghimbirul, menta, pătrunjelul şi inul, care, folosite în mod regulat, pot combate proliferarea celulelor canceroase.
Read more: Condimente care se „bat“ cu cancerulde Cătălina Tăgârţă
Oferta de ulei alimentar de pe piaţă e din ce în ce mai variată. Pe lângă cel de floarea-soarelui, cel mai des întâlnit şi folosit în alimentaţie, au apărut şi alte tipuri de astfel de produse, care au şi proprietăţi curative. În acest din urmă scop, ele pot fi folosite, în funcţie de boala de care suferă fiecare, atât în mâncare, cât şi în loc de medicamente.
Read more: Uleiul de rapiţă vă scapă de stresde Elena Şerban
În România, oamenii evită, din motive necunoscute, să consume napi, lăsând acest aliment doar pentru „masa” animalelor. Puţină lume ştie însă că aceste rădăcinoase conţin cantităţi apreciabile de vitaminele A, B6, C şi K, fibre, grăsimi, proteine şi cupru. De asemenea, au avantajul că nu îşi pierd din calităţi prin preparare.
Read more: Napii întăresc sistemul imunitarde Eugenia Golub
Ardeiul gras este o legumă foarte des folosită în bucătărie, datorită gustului său plăcut, dar şi a proprietăţilor nutriţionale deosebite. El se numără printre legumele cu cel mai ridicat conţinut de vitamine A şi C. De altfel, 100 de grame de ardei gras roşu asigură de trei ori necesarul zilnic al organismului de vitamina C şi 110% din necesarul de vitamina A. De asemenea, ardeiul mai conţine vitaminele B1, B6, E, K, mangan, acid folic, potasiu, licopen, fibre şi cupru.
Read more: Ardeiul gras reduce riscul bolilor cardiovascularede Liliana Simidon
Vara este un anotimp foarte aşteptat de toată lumea, însă aduce, o dată cu ea, şi insecte nesuferite, precum ţânţarii. Cei mai afectaţi de neplăceri sunt copiii şi persoanele care suferă de alergii.
Read more: Sucul de varză calmează înţepăturile produse de insectede Cătălina Tăgârţă
Foarte multe persoane nu mai au chef de mâncare gătită vara, din cauza căldurilor, astfel că acestea consumă foarte multe salate, în special pe bază de roşii. Specialiştii susţin că aceste legume nu sunt numai foarte uşoare, dar conţin şi multe vitamine. Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi (foto), directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne-a spus de ce e bine să mâncăm tomate şi care sunt proprietăţile medicinale ale acestora.
Read more: Roşiile previn apariţia cancerului de prostatăde Anda Postolache
Alături de soia, lintea este una dintre leguminoasele ce pot înlocui cu succes consumul de carne pe perioade mai lungi cum sunt posturile sau curele de dezintoxicare. În plus, fiind bogată în carbohidraţi ce se digeră mai greu şi intră mai târziu în sânge, este indicată şi diabeticilor, precum şi celor care vor să slăbească. Este un aliment aproape ideal, având proteine, minerale (calciu, fosfor, fier, acid folic şi vitaminele B şi C) şi fibre. Conţinutul ei caloric este: 100 g de linte uscată = 340 de calorii.
Read more: Lintea energizează şi creşte rezistenţa organismului