de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Băutură delicioasă și foarte sănătoasă, ceaiul Rooibos crește constant în popularitate, grație faptului că nu conține cafeină și are un nivel mai echilibrat de compuși benefici pentru organism.
Read more: Ceaiul Rooibos creşte nivelul antioxidanţilor în organismde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Potrivit specialiștilor și cercetărilor internaționale, legumele și fructele de diverse culori conțin cel puțin 5.000 de nutrienți importanți pentru organism. În aceste condiții, așa-numita hrană „curcubeu” este o garanție a menținerii sănătății pe termen lung, nuanța reliefând conținutul specific de compuși al fiecărui aliment în parte.
Read more: Hrana „curcubeu“ menţine sănătatea Culorile alimentelor şi impactul asupra corpuluide Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Fructe delicioase, foarte apreciate în toată lumea, curmalele conţin cantităţi însemnate de nutrienţi, minerale şi vitamine, ceea ce le oferă o serie de avantaje în alimentație şi, de asemenea, generează beneficii notabile pentru sănătatea organismului uman.
Read more: Curmalele scurtează travaliul naşteriide Carmen Bădulescu şi Flori Pintea
Uleiul de măceşe este unul dintre cele mai nutritive uleiuri vegetale, fiind foarte apreciat pentru proprietăţile hidratante şi antioxidante, datorită complexului de vitamine, miner ale şi acizi graşi din compoziţie. De aceea, uleiul de măceşe este considerat un ingredient de lux în industria cosmetică.
Read more: Sursă naturală bogată în antioxidanţi Uleiul de măceşe împiedică apariţia prematură a ridurilorde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Pare cea mai banală buruiană și poate fi întâlnită la orice margine de drum. În spatele aspectului modest, lumânărica ascunde o serie de virtuți terapeutice care au plasat-o în fruntea listei de vindecători ai naturii.
Read more: Lumânărica vindecă gastroenteritade Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Una dintre cele mai eficiente plante cu valoare terapeutică, folosită de secole în medicina tradițională asiatică, rocoina este deopotrivă hrănitoare și un vindecător redutabil. Plină de compuși benefici, această comoară a lumii naturale dezvăluie proprietăți de excepție.
Read more: Rocoina tratează cu succes bronşitade Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă aromatică cu o reputație consolidată pe direcția ameliorării simptomelor unui mare număr de afecțiuni, anasonul este deopotrivă puternic și eficient, grație prezenței în compoziția sa a unei comori de substanțe cu acțiune benefică.
Read more: Anasonul echilibrează secreţiile intestinalede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Fructe străvechi, încărcate de simbolistica fertilității, gutuile sunt atât de bogate în nutrienți, încât cercetările moderne confirmă îndelungata tradiție de utilizare terapeutică a acestor roade minunate ale toamnei.
Read more: Comori de nutrienţi cu foarte puţine calorii Gutuile „gonesc“ greţurile din primele luni de sarcinăde Camelia Onciu
Simțiți o durere în spate care coboară spre picior atunci când vă ridicați de pe canapea? Sau după ce ați stat ore întregi la birou? Această durere este rezultatul inflamației și iritației nervului sciatic și se întinde la nivelul feselor, șoldului, până la genunchi și vârfurile degetelor de la picioare. Dacă vă întrebați cum puteți ameliora durerea nervului sciatic, atunci răspunsul este: remediile naturiste și exercițiile.
Read more: Remedii naturiste pentru sciaticăde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Ca una dintre cele mai populare vindecătoare ale farmaciei naturii, cicoarea a fost utilizată încă de pe vremea vechilor egipteni și continuă să fie un aliat al sistemelor organismului și în zilele noastre, prevenind, detoxificând și vindecând.
Read more: Cicoarea intensifică eliminarea toxinelor din organismde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi este recunoscută pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului. Oamenii de știință continuă să descopere neîncetat noi proprietăți terapeutice ale acestui nectar unic pe care albinele îl dăruiesc metabolismului uman.
Read more: Mierea scade colesterolul