de Cătălina Tăgârță
Ligia Pop (foto) este liderul oficial în materie de raw food din România. Din 2009, de când a început promovarea acestui stil de viaţă prin evenimente naţionale şi cărţi publicate în domeniu, curentul a luat o amploare foarte mare. La ora actuală, un rezultat indirect al activităţii sale este existenţa celor peste 50 de restaurante, cofetării, firme de catering şi centre de sănătate din ţară, care promovează o alimentaţie bazată preponderent pe crudităţi. Ligia este raw food chef (bucătar specializat în alimentaţia vegană fără foc), consultant în nutriţie raw food şi autor. Pe lângă acestea, organizează Raw Generation Expo - un eveniment naţional prin care promovează un stil de viaţă sănătos și este gazda show-urilor tv online „Ligia’s Kitchen” şi „De Vorbă cu Ligia”. Dacă sunteți interesați de un stil de viață sănătos, pe site-ul său, ligiapop.com, puteți găsi sfaturi și rețete explicit detaliate. Ligia amintește frecvent de importanța consumului de semințe chia, despre care puteți afla mai multe în continuare.
Read more: Ligia Pop: „Seminţele de chia conţin de cinci ori mai mult calciu decât laptele“