Main menu

header

Fasolea neagră accelerează digestia

de Ana Trifan

Un bol de fasole neagră, gătită cât mai simplu, nu e doar o plăcere pentru stomac, ci oferă şi reale beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără susţinerea sistemului imunitar, scăderea nivelului colesterolului rău, aduce o senzaţie de saţietate, elimină poftele culinare şi stabilizează tensiunea arterială.

Read more: Fasolea neagră accelerează digestia

Un cicatrizant eficace: uleiul de niaouli

de Cătălina Tăgârţă

Niaouli (Melaleuca viridiflora) este un arbore răspândit în special în Noua Caledonie şi în Madagascar. Ceea ce, probabil, nu ştiaţi încă este faptul că uleiul esenţial obţinut din frunzele acestuia este un puternic antibiotic natural, ce acţionează asupra a numeroase bacterii, cum ar fi stafilococul auriu, streptococul scarlatinei şi al reumatismului articular acut, dar şi împotriva majorităţii virusurilor şi bacteriilor.

Read more: Un cicatrizant eficace: uleiul de niaouli

Leac pentru copiii agitaţi: feniculul

de Cristina Cristache

Copilul dumneavoastră este neliniştit, neascultător, uneori leneş, greu de mulţumit şi are somnul agitat? Nu vă grăbiţi să mergeţi la medic, deoarece cauzele pot fi multiple, iar soluţiile naturale se află mereu la îndemână.

Read more: Leac pentru copiii agitaţi: feniculul

Curcumina, minune contra cancerului

de Cristina Cristache

Curcumina face parte din familia ghimbirului. Rizomii săi sunt cultivaţi, recoltaţi, fierţi, uscaţi şi transformaţi apoi într-o pulbere ce poate fi folosită drept condiment. Această plantă poate vindeca răni, purifică şi catifelează pielea şi, mai mult, a devenit obiect de studiu în lupta cu celulele cancerigene.

Read more: Curcumina, minune contra cancerului

Rucola previne accidentele vasculare

de Eugenia Golub

Rucola (argula) este o plantă ce se foloseşte în alimentaţie încă din Antichitate, iar în zilele noastre este întâlnită în special în bucătăriile mediteraneene - mai ales în gastronomia Italiei. Are proprietăţi antioxidante, antibacteriene şi diuretice şi se consumă mai ales sub formă de salată. În acest preparat se pot adăuga ulei extravirgin de măsline, zeamă de lămâie, roşii şi puţină sare de mare (pentru a se păstra gustul plantei).

Read more: Rucola previne accidentele vasculare

Preveniţi infarctul miocardic cu soia

de Liliana Simidon

Infarctul miocardic se numără printre principalele cauze ale mortalităţii în lume, alături de cancer şi de accidente rutiere. Acesta nu este exclusiv la inimă, el putând să apară şi la nivel cerebral, abdominal sau pulmonar, dar cel mai des se petrece în zona cordului.

Read more: Preveniţi infarctul miocardic cu soia

Salvia întârzie îmbătrânirea

de Mariana Borloveanu

Înmiresmata componentă a familiei mentei, salvia, este o plantă medicinală preţioasă. Pentru că este binecuvântată, atotbinefăcătoare şi atottămăduitoare, ea prelungeşte viaţa şi păstrează mult timp tinereţea, frumuseţea şi prospeţimea trupului şi a minţii. Însuşi numele său oglindeşte marea apreciere de care s-a bucurat această miraculoasă plantă de leac din partea oamenilor de pretutindeni. Denumirea „salvie” derivă din latinescul „salvare”, iar în Antichitate i se spunea Salvia salvatrix, ceea ce înseamnă „salvia salvatoare”. Ea provine din partea de sud a Europei şi s-a răspândit în America şi Africa de Nord, iar în prezent cuprinde câteva sute de specii.

Read more: Salvia întârzie îmbătrânirea

Insulina vegetală: castravetele amar

de Elena Şerban

Castravetele amar îşi merită pe deplin numele din cauza gustului său greu de suportat, însă, în ciuda acestui lucru, conţine o serie de principii active datorită cărora vindecă o serie de boli.

Read more: Insulina vegetală: castravetele amar

Un conservant sănătos: mierea

de Elena Şerban

De-a lungul anilor, oamenii au încercat să conserve capacităţile benefice ale fructelor şi legumelor, astfel încât să se poată bucura de ele şi iarna. Cu timpul, această practică a devenit una foarte des întâlnită. Pot fi conservate citricele, vişinele, cireşele negre, măceşele, gutuile, dar şi florile unor anumite plante, iar în loc de zahăr se poate folosi miere.

Read more: Un conservant sănătos: mierea

Turiţa curăţă sângele

de Cristina Cristache

Sistemul limfatic este o reţea complexă de ganglioni, glande, vase şi capilare, ce funcţionează ca un filtru şi ca un sistem de eliminare a substanţelor toxice. Când este copleşit de toxine, acesta devine congestionat cu mucus, lucru ce se întâmplă cel mai des în cazul femeilor supraponderale, care au un sistem limfatic leneş şi doar în urma reabilitării acestuia mai poate surveni scăderea în greutate. Unele plante vă pot fi de ajutor în acest caz.

Read more: Turiţa curăţă sângele

Energizante din natură

de Cristina Cristache

Stilul de viaţă alert ne privează organismul de o mulţime de vitamine şi de minerale responsabile pentru energizarea organismului. Alimentaţia incorectă şi aportul de energie brusc indus de preparatele pe bază de cofeină sau de alte energizante duc la o scădere a vitalităţii mai rapid decât dacă acestea ar fi evitate. V-aţi gândit însă că un ceai sau simpla împrospătare a aerului cu un extract de plante vă poate reda pofta de viaţă într-o clipă? Iată câteva remedii sănătoase pentru relaxare şi energizare.

Read more: Energizante din natură