Main menu

header

  Romanii, egiptenii, orientalii erau cunoscuţi pentru cultul pe care îl aveau pentru băi. Femeile acelor vremuri au făcut din acest obicei un adevărat ritual de înfrumuseţare şi îngrijire. Tot ele au descoperit şi efectele vindecătoare ale ierburilor, sărurilor şi florilor adăugate în apa pentru baie. Dacă doriţi să vă simţiţi o Cleopatra a zilelor noastre, încercaţi următoarele reţete de băi de înfrumuseţare.

Amestec relaxant

  Luaţi o mână de frunze de dafin, rozmarin şi muşeţel şi puneţi-le într-o bucată de bumbac. Legaţi strâns săculeţul şi puneţi-l în apa din cadă, pentru o jumătate de oră. Scoateţi săculeţul şi frecaţi-vă pe corp cu el, iar apoi faceţi baie în cadă în apa în care plantele şi-au lăsat aroma. Această baie vă va relaxa fizic şi psihic.

Laptele Cleopatrei

  O baie tradiţională, ce „hrăneşte” pielea la propriu, este cea cu lapte. Considerată un adevărat lux şi folosită din Antichitate de Cleopatra, dar şi de soţia lui Nero, a rămas cel mai renumit răsfăţ cosmetic al lumii. Luaţi o jumătate de litru de lapte, adăugaţi două linguri cu miere, ceai de muşeţel sau infuzie de petale de trandafiri şi turnaţi mixtura în apa pentru baie. Staţi în apă, masaţi-vă uşor cu un burete şi relaxaţi-vă. Apoi faceţi un duş rece şi vă veţi simţi de milioane.

O epidermă mai fină cu petale de trandafiri

  Amestecaţi flori de muşeţel, petale de trandafiri într-un săculeţ din pânză, pe care îl folosiţi ca pe cel de mai sus. După o astfel de baie, pielea va fi mai moale şi mai tonică.

Soluţie hidratantă

  Luaţi 200 ml glicerină şi 200 ml de apă de trandafiri, pe care le amestecaţi într-o sticlă. Agitaţi bine, iar apoi aplicaţi pe tot corpul, masând uşor. Odată absorbită de piele, această soluţie hidratează puternic pielea.

Migdale în locul săpunului clasic

  Baia cu migdale este tot o soluţie pentru piele uscată. Este recomandată în special în anotimpul rece. Acest tratament poate înlocui săpunul. Se ia o bucată de bumbac, se strivesc câteva migdale şi se leagă săculeţul. În cadă, după ce vă umeziţi pielea, masaţi tot corpul cu acest săculeţ. Udaţi-l din când în când şi continuaţi masajul. Acest tratament exfoliază pielea, fără să agreseze ţesutul şi în acelaşi timp hrăneşte pielea cu uleiul natural de migdale.

Cu oţet, pentru piele grasă

  O baie cu oţet este un remediu eficient pentru cei care au pielea grasă. Luaţi o cană mare plină cu apă şi adăugaţi câteva picături de oţet de malţ. Amestecaţi bine, iar apoi masaţi-vă pe tot corpul cu această soluţie. La final faceţi un duş cu apă rece şi veţi vedea diferenţa.
Cristina Tache