Main menu

header

  Andreea Bănică şi Lucian Mitrea, unul dintre cele mai longevive cupluri din show-bizz-ul autohton, şi-au unit destinele oficial în urmă cu câteva luni. Au o casă mare şi primitoare şi fac o echipă minunată în ceea ce priveşte cariera muzicală, el fiind un impresar de succes, iar ea, o cântăreaţă foarte solicitată. Dar cel mai important este că tinerii vor deveni peste o lună părinţii unei fetiţe. Bebeluşul mult aşteptat va veni pe lume la începutul lunii aprilie, într-o clinică privată din Bucureşti. Nerăbdătoare în a-şi ţine copilul în braţe, Andreea ne-a povestit câte ceva din experienţa sa de femeie însărcinată, moderată şi… fără fiţe!

„M-am menţinut pe parcursul sarcinii”

- Ai intrat în ultimul trimestru de sarcină. Cum te simţi?
- Sunt în a opta lună de sarcină şi mă simt fantastic! Sunt nerăbdătoare să îmi strâng fetiţa în braţe. Mă simt bine, am luat doar nouă kilograme în greutate până acum. Dar cu siguranţă o să mă mai îngraş, pentru că nu mai sunt nici două luni de aşteptare. Am emoţii!
- Ai o alimentaţie specială?
- Mănânc absolut tot ce poftesc, însă sunt moderată în ale mâncării, pentru că nu vreau să mă îngraş foarte mult. La început aveam pofte şi nu aveam încotro şi mai şterpeleam ce mi se năzărea. În plus, aveam şi arsuri foarte mari, iar dacă nu mâncam mi se făcea rău de la stomac. Pentru că ajungeam foarte des în bucătărie, am luat câteva kilograme bune în plus. Însă pe parcursul sarcinii m-am menţinut. Este o prostie să crezi că mănânci cât pentru doi! Mănânc doar pentru mine!

Uleiul special pentru burtică combate vergeturile

- Faci gimnastică specială pentru gravide sau masaj?
- Nu mai am voie să fac niciun fel de efort. Cu toate că o să mai am două concerte programate, nu o să fac niciun fel de mişcare. O să cânt, însă nu mă voi mişca din „pătrăţelul’’ meu. Voi sta liniştită şi îmi voi interpreta cântecele fără nici cea mai mică mişcare corporală. În schimb, merg la masaj de câteva ori pe săptămână. Este un soi de masaj special împotriva celulitei şi a vergeturilor şi mă ajută să mă menţin într-o formă bună. Şi… îmi ung eu burtica sau mă răsfaţă soţul meu, Lucian, cu asta. Am cumpărat un ulei foarte bun din Germania, care îmi redă elasticitatea pielii. Cred că toate gravidele au nevoie de aşa ceva!

„Nu mă mai încăpea absolut nimic”

- Cum stai cu garderoba?
- Să ştiţi că stau bine, mai ales că mi-am mai achiziţionat câte ceva în ultimul timp. În zona bustului nu mă mai încăpea absolut nimic. Mi-am mai cumpărat câteva sacouri, bluziţe şi rochiţe... Este foarte important ca în perioada aceasta să nu răcesc, aşa că mă îmbrac bine.
- Acum ai mai mult timp liber. Cum ţi-l petreci?
- Chiar nu am timp liber! Am tot felul de şedinţe foto, încă două concerte şi fac şi alte lucruri… Mai mereu am câte ceva de rezolvat. Nu consider că am timp berechet, aşa cum mi-aş fi dorit!
- În toată această vreme citeşti cărţi pentru copii?
- Deloc! Nici nu-mi mângâi burtica, nici nu vorbesc cu ea… Nici Lucian nu citeşte poveşti… burticii! Doar nu suntem nebuni… Tot ce fac este să mă documentez de pe internet despre creşterea copilului. Acolo găsesc tot ceea ce am nevoie. Am ceva emoţii.

„Nu m-am decis prin ce procedură să nasc”

- „A naşte în străinătate’’ a devenit o modă… Unde ai de gând să îţi aduci pe lume fetiţa?
- Sunt destul de multe clinici bune şi în ţară! Nu voi pleca să nasc peste hotare, dar nu m-am decis prin ce procedură să nasc. Nu mă întrebaţi, pentru că nu ştiu. O să urmez sfatul medicului ginecolog. Oricum ar fi, îmi este frică.
- Cum crezi că va fi Lucian ca tătic?
- Deja este foarte tandru şi mă cocoloşeşte. Tot timpul vrea să ştie ce am mâncat, cât, cum… Dacă nu suntem împreună mă sună des. Vrea tot timpul să fie la curent până şi cu cele mai banale chestii care mi se întâmplă. Va fi un tată minunat, sunt convinsă de lucrul acesta.
Ana-Maria Cocea
Masajul pentru gravide, folosit în toată lumea

  Masajul pentru gravide se adresează viitoarelor mămici, ajutându-le să elimine disconfortul apărut în timpul sarcinii din cauza modificărilor prezente în această perioadă (hiperlordoza, durere a coloanei vertebrale, edeme ale membrelor inferioare etc.). Acest tip de masaj cuprinde membrele inferioare şi zona lombară (spatele este cea mai masată zonă, mai ales pentru că greutatea fătului apasă în această zonă). Masajul pentru gravide capătă din ce în ce mai multă încredere din partea viitoarelor mămici, datorită foloaselor sale extrem de benefice pentru întregul organism. În străinătate, acest tip de masaj este foarte solicitat.