Main menu

header

  Beneficiile ceaiului negru asupra organismului sunt cunoscute de toată lumea. Datorită proprietăţilor sale speciale, acest ceai este folosit şi în industria frumuseţii. Ceaiul negru neutralizează radicalii liberi şi împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, având un conţinut bogat în antioxidanţi şi vitaminele E şi C. De asemenea, are acţiune astringentă, ajutând ochii umflaţi şi obosiţi, revigorând tenul, conferind strălucire părului şi odorizând picioarele. Aflaţi care sunt cele mai simple moduri de a vă folosi de virtuţile ceaiului negru în beneficiul frumuseţii.

Redă strălucirea părului

  După şamponare clătiţi părul cu o cană cu ceai negru. Folosind frecvent acest remediu veţi reda strălucirea şi aspectul sănătos al părului.  
Pentru ochi umflaţi şi obosiţi
Preparaţi două căni cu ceai negru şi puneţi pliculeţele la rece în frigider. Ca să scăpaţi de cearcăne sau de pungile de sub ochi aplicaţi pliculeţele de ceai pe ochi. Lăsaţi să acţioneze 10-20 de minute.

Catifelează buzele

  În cazul buzelor uscate şi crăpate, ceaiul negru se dovedeşte a fi un remediu foarte eficient. Trebuie doar să aplicaţi un pliculeţ de ceai călduţ, pentru câteva minute. După acest răsfăţ, buzele vor rămâne catifelate.

Soluţie sănătoasă pentru... bronzare

  Puneţi într-un lighean cu apă caldă câteva plicuri de ceai negru. Relaxaţi-vă câteva minute ţinând picioarele în recipient. Folosiţi acest tip de baie ori de câte ori simţiţi nevoia. Fiţi atente la ceaiul negru concentrat, căci poate conduce la o colorare a pielii! De fapt, aceasta este o soluţie sănătoasă pentru a fi bronzate în cazul în care nu vreţi să apelaţi la soare sau la solar.
Cristina Tache
Ameliorează petele pigmentare

  Petele pigmentare provocate de soare pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului negru. Se aplică pliculeţul călduţ, se lasă să acţioneze câteva minute, iar apoi se îndepărtează fără a se clăti cu apă. Ceaiul negru mai este util şi pentru calmarea usturimii sau a mâncărimii provocate de înţepăturile de insecte. În acest caz se aplică un pliculeţ de ceai rece peste zona afectată.