Main menu

header

Iarba de şoldină, numită popular şi iarbă grasă, este o plantă târâtoare, nativă din Europa, însă creşte şi în America de Nord. Preferă solurile nisipoase, sărace în nutrienţi, având puterea să se dezvolte chiar şi prin crăpăturile zidurilor.În afara aspectului ei decorativ, iarba grasă este apreciată pentru calităţile sale cosmetice şi terapeutice. 

Spuneţi adio punctelor negre!

Bunicile noastre ştiau că iarba grasă este extrem de eficientă în cazul problemelor tenului. Cu ajutorul ei, punctele negre (comedoame) şi acneea, întâlnite mai ales la vârsta adolescenţei, dar nu numai, puteau fi vindecate destul de uşor şi netraumatizant. Împotriva coşurilor şi a punctelor negre se sfărâmă planta în palme şi se întind pe obraz. Se freacă apoi de zona afectată (obraji, frunte) şi se clăteşte cu apă călduţă.

Infuzie contra bătăturilor

O altă acţiune extraordinară a ierbii grase este aceea îndreptată împotriva bătăturilor. Câte dintre dumneavoastră nu s-au confruntat cu această problemă inestetică şi dureroasă? Cu siguranţă, foarte multe. Ei bine, dragi doamne, aflaţi că sucul proaspăt obţinut din planta sfărâmată vă va scăpa de bătături. Iar dacă aveţi carcinoame, calozităţi, eczeme, plăgi gangrenoase şi tumori nedureroase, puteţi bea câte două căni pe zi cu infuzie de iarbă de şoldină. La o linguriţă cu plantă mărunţită, uscată, adăugaţi 250 ml de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit pentru zece minute, după care se strecoară.

  Claudia Stan