Main menu

header

662 5 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Nu doar corpul are nevoie de exerciții fizice pentru a se menține în formă, a nu anchiloza și a nu îmbătrâni prematur, ci și fața. Ca urmare, unii specialiști s-au gândit să recurgă la o variațiune pe tema unei tehnici de secol al XVI-lea - gimnastica facială.

Fitness pentru chip

662 5 2Se cunoaște faptul că sesiunile viguroase de gimnastică fac minuni pentru corp, îl tonifică, îl detoxifică și îl pun în mișcare. Este valabil și pentru față, spune specialista Inge Theron, care a studiat tehnicile de înfrumusețare din toată lumea. Așa a luat ființă o nouă procedură cosmetică, exercițiile faciale, „face gym”, care adaptează pentru chip un vechi concept medieval, cu efect de lifting. Pentru cei care consideră că acesta nu este decât un alt tip de masaj, specialista în cosmetică dă asigurări că este mult mai mult de atât, arată „Daily Mail”. Mai exact, este vorba despre o tehnică noninvazivă care pleacă de la principiile fitnessului: etapa de încălzire, exercițiile propriu-zise și pauza de „răcorire”.

Pielea se tonifică, circulația sângelui este impulsionată

Fără injecții cu Botox, fără intervenții chirurgicale, fără tratamente costisitoare fără de care apoi nu se mai poate, fără chimicale și cosmetice de tot felul, doar o „trezire” pentru mușchii feței, aidoma celei folosite pentru ceilalți mușchi implicați în sesiunile de exerciții la sală. „Mușchii feței sunt cruciali pentru felul în care arătăm, așa că, în condiții de stimulare regulată și ritmică, pielea se tonifică, circulația sângelui este impulsionată, iar producția de colagen va reda aparența tinerească oricărui chip”, explică Theron. Argumentul este acela că, din cei 50 de muşchi de la nivelul feței, este nevoie de circa 43 să ne încruntăm și de vreo 17 să zâmbim. În absența stimulării, există toate șansele ca aceștia să fie afectați de „sedentarism”, ca oricare alții.

Ținte: pomeții, fruntea, ochii, ridurile

În ce constă procedura? În trei etape: încălzirea, stimularea, „răcorirea”. Pentru fiecare, specialiștii folosesc o tehnică specială, rapidă, executată cu degetele mâinilor, totul direcționat spre ridicarea pomeților, drenarea lichidului acumulat sub ochi și lucrul asupra ridurilor fine. Se merge dincolo de piele, spre mușchi, insistându-se pe zona bărbiei, a ochilor și a frunții. Există și o procedură complementară, care se ocupă cu precădere de zona gurii, acționând asupra ridurilor din acest perimetru. „Gimnastica facială este o reinterpretare unică, modernă, a unei practici seculare”, arată Theron, referindu-se la faptul că aristocratele Chinei au folosit de sute de ani o tehnică similară pentru a crește circulația sângelui în zona feței și a menține aspectul tineresc al chipului.

„Face gym este ca un lifting temporar, perfect înaintea unui eveniment“ glamourmagazine.com