Main menu

header

663 5 1de Carmen Bădulescu şi Florica Pintea

Aloe vera este una dintre plantele cu cea mai veche întrebuinţare în îngrijirea şi înfrumuseţarea pielii. Pe piaţă există o gamă diversificată de produse cosmetice pe bază de aloe vera, însă, atât timp cât aveți la îndemână ingrediente naturale, este bine să le folosiți pe acestea în locul celor din comerţ. Astfel, vă propunem câteva măşti cu aloe vera care redau tenului dumneavoastră strălucirea pierdută din cauza factorilor externi şi interni.

Este bine să o aveți acasă

Trebuie să ştiți că aloe vera conţine aproape 20 de aminoacizi importanţi pentru piele, la care se adaugă vitaminele A şi C, excelente pentru întinerirea şi iluminarea tenului. Planta aloe vera nu este deloc pretenţioasă, tocmai de aceea este bine să o aveți în casă, pentru a trata rapid anumite probleme ale pielii, cum ar fi acneea sau arsurile. Frunzele proaspete de aloe vera tăiate direct de pe tulpina plantei păstrează cel mai bine complexul nutritiv, dar, dacă nu aveți o plantă acasă, vă puteţi cumpăra gel şi suc de aloe vera din farmacii. Iată cu ce măşti senzaţionale vă puteți răsfăţa pielea tenului.

Combinație cu aspirină, pentru catifelare

Pentru a reda strălucirea tenului aveți nevoie de o mască pe bază de gel de aloe vera şi aspirină. Vă recomandăm aspirina granule, deoarece se dizolvă mult mai repede. În combinaţie cu aloe vera, aspirina îndepărtează celulele moarte de pe suprafaţa pielii, curăță în profunzime epiderma şi lasă tenul catifelat şi strălucitor. Aveți nevoie de: două linguri cu gel de aloe vera, un pliculeţ cu aspirină și câteva picături de apă, cât să lege bine masca. După 15 minute, se clăteşte cu apă rece, pentru un efect revigorant şi energizant.

Pastă cu miere, pentru întinerire

Aloe vera şi mierea se completează perfect şi redau tenului dumneavoastră strălucirea, dar în acelaşi timp îl fac să fie suplu şi întinerit. Aveți nevoie de: două linguri cu gel de aloe vera de la frigider și o linguriţă cu miere. După ce amestecați ingredientele, aplicați masca pe faţă pentru 10-15 minute, apoi clătiți-o cu apă călduţă. Tenul dumneavoastră va fi revigorat şi va avea un aspect proaspăt.

Exfoliere cu lapte, pentru suplețe

După ce folosiți această mască, tenul va fi strălucitor, revitalizat şi suplu. Aveți nevoie de: trei linguri cu lapte, trei linguri cu suc de aloe vera și zahăr brun cât să formeze o pastă moale. După demachiere, aplicați masca pe ten treptat, prin mişcări circulare şi delicate. Lăsați-o să acţioneze cinci minute, apoi clătiți din abundență cu apă rece.

Amestec cu ceai verde, antisebum

Această mască este excelentă dacă aveți tenul mixt sau gras şi vreți să-i redați strălucirea naturală, dar şi să încetiniți producţia de sebum. Aveți nevoie de: o lingură cu gel de aloe vera și două linguri cu ceai verde. Masca purificatoare astringentă se aplică cel mai bine cu un disc demachiant sau cu o pensulă curată.

Cremă cu argilă, pentru revigorare

De fiecare dată când tenul dumneavoastră îşi pierde strălucirea şi devine tern, aplicaţi o mască pe bază de aloe vera şi de argilă. Masca se prepară rapid din: o linguriţă cu argilă verde, 1/2 linguriţă cu argilă albă, două linguriţe cu gel de aloe vera și câteva picături de apă de trandafiri. Masca se ţine pe faţă 15 minute, apoi se clăteşte. Tenul va fi curăţat în profunzime şi va avea un aspect strălucitor şi sănătos.

Lichid cu castravete, pentru luminozitate

Redați tenului dumneavoastră luminozitatea pierdută cu ajutorul unei măşti din aloe vera şi castravete. Aveți nevoie de: două linguriţe cu gel de aloe vera, trei linguriţe cu castravete pasat sau suc de castraveţi și o linguriţă cu iaurt simplu.

Masca purificatoare astringentă se aplică cel mai bine cu o pensulă curată