Main menu

header

667 5 1de Cătălina Tăgârță şi Carmen Bădulescu

Un make-up profesionist vă poate schimba înfățișarea atât de mult, încât să deveniți de nerecunoscut de cei din jur. Dacă aveți puțină răbdare și talent la machiaj, vă puteți ocupa singure de propria înfățișare în doar câteva minute. Însă, pentru asta, e important să nu vă lipsească din geantă câteva produse extrem de utile.

Highlighterul permite iluminarea unor porțiuni ale pielii

Highlighterul este un produs cosmetic foarte renumit, care permite iluminarea anumitor porțiuni ale pielii (zona bărbiei, cea de sub pomeți și zona T). Acesta este un must have în gentuța cu produse cosmetice a unei doamne/domnișoare moderne, întrucât una dintre tendințele acestui sezon este așa-numitul efect gym skin, tradus prin îmbujorarea de pe fețele persoanelor care tocmai au ieșit din sala de sport. Cu alte cuvinte, efectul unui ten ușor umed. Atenție însă cum folosiți acest instrument! Utilizat greșit, el va pune în evidență imperfecțiunile tenului (pigmentarea, porii dilatați etc.). De aceea, starea tenului este foarte importantă. Înainte de aplicarea highlighterului, este necesar să folosiți o mască de față sau să hidratați pur și simplu pielea.

Anticearcănul ascunde petele pigmentare

Anticearcănul servește la mascarea imperfecțiunilor, fiind în același timp mai eficient decât fondul de ten, întrucât poate ascunde chiar și cele mai mari pete pigmentare. Datorită paletei de culori a anticearcănului, acest produs poate neutraliza toate defectele. Atenție însă! Anticear- cănul se va utiliza doar local, iar peste el se aplică un fond de ten cu textură ușoară. Pentru început, identificați culoarea și tipul defectului. Dacă problema dumneavoastră e reprezentată de venele vizibile sau de pungile sub ochi, atunci vă poate fi de folos un anticearcăn de culoare galbenă. Nuanța gălbuie a tenului și petele pigmentare pot fi ascunse de culoarea violet, în schimb cele mai răspândite probleme, cum sunt acneea și eritemul, vor fi neutralizate de culoarea verde.

Fondul de ten ales incorect duce la reacții alergice

Atunci când vine vorba despre fondul de ten, nu vă gândiți să faceți economii, fiindcă un produs ales incorect poate cauza reacții alergice nedorite. Așadar, optați pentru unul care vă face tenul să arate frumos și în același timp nu atentează la sănătatea lui. Ideal este să alegeți creme ușoare, care nu blochează porii și nu împiedică pielea să respire. Dacă sunteți adepta utilizării zilnice, atunci specialiștii recomandă să optați pentru cremele BB și CC. Acestea sunt o combinație între crema de îngrijire și un fond de ten. Adaptându-se la nuanța tenului, acestea maschează imperfecțiunile și hidratează pielea. Principala caracteristică distinctivă, față de fondul de ten obișnuit, este aceea că tipul CC împrospătează culoarea tenului, în timp ce tipul BB corectează imperfecțiunile (pete pigmentare ușoare, eriteme etc.). Întrucât au o textură mai mată, cremele din prima categorie sunt recomandate pentru tenul gras, pe când cele din a doua sunt ideale pentru tenul uscat.

SFAT. Chiar dacă specialiștii în make-up susțin că în 2018 se poartă sprâncenele rebele, dacă sunteți o fire mai conservatoare e bine să puneți în trusa personală o pensetă și o perie pentru „disciplinarea” sprâncenelor.

Nu uitaţi de creioanele pentru conturarea buzelor!

Geanta de cosmetică mai trebuie să conțină, în mod obligatoriu, mascara de culoare neagră sau în orice altă nuanţă dorită dacă preferați machiajele extravagante. Nu uitați să investiți într-o mascara waterproof. Opţional, puteți pune în trusa personală un spray pentru fixarea machiajului, care se pulverizează la final, precum și beţişoare igienice pentru corec- tarea machiajului acolo unde este nevoie, oglindă și cleştişor pentru întoarcerea genelor. În ceea ce privește rujurile, trebuie să aveți cel puțin unul în nuanțe naturale, iar pentru evenimentele speciale, un ruj roșu sau în culori mai deosebite. Și nu uitați în niciun caz de creioanele pentru conturarea buzelor!