Main menu

header

668 4 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Rețelele de socializare distribuie pe loc, în toată lumea, cele mai originale modele de manichiură, care imediat devin la modă. Unele dintre cele mai surprinzătoare astfel de ornamente au și cei mai mulți adepți.

Dansatoarea la bară

Experții ruși în manichiură de la Nail Sunny au adevărate legiuni de admiratori pe rețelele de socializare. Ultima lor creație, dansatoarea la bară imaginată pe unghie, a atras un milion de admiratori, cu atât mai mult cu cât dansatoarea se și învârte! Deși este departe de a se dovedi practic sau pe gustul tuturor, modelul ajuns viral a convins multe femei să ceară replicarea designului în saloanele în care își fac manichiura în mod obișnuit.

Plante suculente în stare naturală

668 4 2Milenialii sunt considerați din start mai iubitori ai mediului înconjurător și ai plantelor în mod special. Așa a fost creată manichiura care prevede pe fiecare unghie câte un set de frunze suculente. Modelul este perceput ca o extensie a iubirii tinerilor față de verdele viu. De altfel, artista Roz Borg, din Australia, a realizat și o variantă organică a modelului. „Oamenii rămân uimiți când văd că este vorba despre plante adevărate în miniatură și nu sculptură 3D. Le place grozav!”, afirmă Borg.

Scoici cu „perle” cu tot

668 4 3O textură foarte încărcată a manichiurii poate deranja persoanele mai practice, dar pentru femeile care vor o adevărată declarație pe degete, unul dintre modelele cel mai cerute este cel de scoici, ici-colo cu „perle” cu tot. Manichiura imită scoica, deci este bombată și striată, iar în vârf este montat simbolul pietrei prețioase, pentru o notă de lux aristocratic.

Globul împrăștie zăpadă la fiecare mișcare

668 4 4Există persoane nostalgice, care își amintesc de un cadou de suflet primit cândva de la cineva drag sub forma unui glob cu zăpadă și vor să exprime acest sentiment în manichiură. Nimic mai la îndemână pentru artiștii acestui tip de înfrumusețare, care pun la alegerea doritoarelor tot felul de modele de minigloburi care împrăștie fulgi albi la fiecare mișcare a mâinii.

Unghiile îmblănite

Există și femei amatoare de senzații tari sau care vor să transmită un semnal mistic prin intermediul manichiurii, așa că apelează la unghiile care au aplicată blană sintetică. Efectul este unul de film cu vampiri, dar atracția față de această „specie” este mai mult decât evidentă dacă se ia în calcul popularitatea seriei „Twilight”...

Basoreliefuri cu oase de animale

Există și un stil care poate părea de-a dreptul provocator, dar care atrage multe adepte: manichiura cu modele realizate din oase de animale. În salonul Finger Bang, din Portland, SUA, au fost realizate mai multe astfel de modele, care au inclus printre materiale și oase reale de la animale mici, cum sunt șoarecii, pentru a se realiza simbolurile solicitate de cliente. Autorul face foarte importanta precizare că operele sale nu implică niciodată vătămarea vreunui necuvântător.

Unghiile-tacâmuri în epoca dietelor

Una dintre „loviturile” date pe rețelele de socializare de un model de manichiură este setul de tacâmuri. Mai precis, una dintre unghii este furculița, alta, cuțitul, o alta, lingura, și tot așa. Într-o eră a dietelor și o lume care nu încetează să fie obsedată de micșorarea porțiilor, efectul apariției acestui model în spațiul public nu a întârziat și a fost pe măsura ideii.

Planșete de plută și prisme transparente

Moda bilețelelor care se lipesc pe frigider și ne aduc aminte de tot felul de lucruri a trecut și în lumea manichiurii, care nu omite niciunul dintre trendurile actuale. Așa au apărut unghiile modelate ca niște miniplanșete din plută pe care pot fi fixate bilețele și mesaje de foarte mici dimensiuni, evident, nu pentru a fi lecturate, ci pentru plăcerea persoanelor pasionate de a lăsa bilețele colorate pe frigider. În ceea ce privește manichiura cu finisaj transparent de prismă, aceasta a cucerit o mulțime de admiratoare prin faptul că unghiile doar par fragile, ca niște fragmente de gheață, dar în realitate acest model se comportă ca oricare altul. Efectul este garantat și vă poate scuti de spălatul vaselor.

Lego - omagiu pasiunilor copilăriei

668 4 5Nu doar copiii sunt cuceriți de lego, ci și multe mămici sau tinere care duc această pasiune pentru cuburile care se prind unele de altele până la a o aplica pe unghii. Nu sunt multe locuri mai evidente pentru o astfel de „declarație de dragoste” pentru copilărie, lipsa sa de griji și jocul preferat. Așadar, micile replici după „cărămizile” lego sunt un omagiu adus copilăriei și marilor pasiuni care au marcat-o. De asemenea, există și manichiura Harry Potter, iar gama de accente legate de amintirea anilor fără griji este necuprinsă.

Pastele și mesajul de nonconformism

Manichiura care reprezintă spaghete în miniatură nu este o declarație în sprijinul consumului de carbohidrați, ci un mesaj de nonconformism. Până la urmă, pastele sunt aproape un mod de viață și adevărate efigii alimentare, așa că poate fi foarte amuzant și în același timp un gest de rebeliune să fie aplicate pe unghii.

Ziua Națională a popcornului, sărbătorită în luna ianuarie în SUA, a prilejuit nenumărate modele de manichiură perfect potrivită momentului