Main menu

header

669 4 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Zeci de miliarde de dolari au intrat în conturile chirurgilor plasticieni în ultimii ani, iar una dintre tendințele cu o creștere remarcabilă este corectarea formei buricului. Toate femeile vor ca acest loc să arate ca al modelelor Victoria’s Secret.

Pacienții se orientează după... Instagram

Ombilicoplastia este cel mai spectaculos trend în chirurgia plastică. Experții afirmă că dorința clientelor de a avea buricul ca al unor vedete ale momentului a făcut ca programările pentru efectuarea acestui tip de intervenții să se dubleze în ultima perioadă, notează „Daily Mail”. Chirurgul Matthew Schulman, din New York, afirmă că face 15 astfel de intervenții în fiecare lună, iar ascensiunea procedurii este generată de rețelele de socializare și de faptul că tot mai mulți oameni consideră că-și pot face anumite corecturi fizice. „Am devenit o societate și mai orientată spre imagine. Oamenii devin conștienți de corpul lor privind prin comparație postările de pe Instagram. Așa au înțeles că pot să-și facă buricul să arate mult mai bine”, explică specialistul.

Oamenii consultă cataloagele Victoria’s Secret

Statisticile momentului confirmă că în SUA doar de la începutul acestui an cererile pentru ombilicoplastie sunt cu 12% mai numeroase decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cifra este și mai consistentă în Marea Britanie, cu peste 21 de procente diferență față de 2017. Apropierea sezonului cald va accentua acest trend. „Din perspectivă cosmetică, buricul este o parte foarte importantă a anatomiei. Dacă nu ai un buric frumos și ești la plajă, nu ai cum să arăți sexy. Cei care apelează la serviciile noastre consultă în cele mai multe cazuri cataloagele Victoria’s Secret”, punctează chirurgul Thomas Sperry, din California.

„Ombilicoplastia durează în medie 30-40 de minute, iar pacienții nu resimt niciun disconfort“ (doctor Matthew Schulman)

Centrare şi eliminarea piercingurilor

Foarte mulți pacienți care doresc modificarea buricului cer modelul Jessica Simpson, arată poza vedetei Emily Ratajkowski sau pur și simplu au constatat că buricul nu este centrat și vor să corecteze acest aspect. „Oricât de incredibil ar părea, mulți consideră că au buricul deplasat și vor să fie corectat, adus în centru, iar alții cer înlăturarea piercingurilor. Este ceea ce eu numesc efectul Britney Spears. Cei care și-au pus așa ceva în anii ’90 au acum 35 de ani și nu li se mai pare amuzant, cu kilograme în plus sau după o sarcină”, punctează plasticianul David Shafer, din New York. De asemenea, potrivit chirurgilor plasticieni, unele dintre persoanele care cer ombilicoplastie au și motive medicale - vor să corecteze deformări aduse acestei zone de vechi operații de apendicită ori au o hernie care afectează estetic zona buricului, făcându-l să iasă în afară și să arate ca un nod.