Main menu

header

674 4 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Industria frumuseții ține pasul cu noile gusturi ale clienților, care cer în număr tot mai mare excluderea testelor pe animale și a chimicalelor din procesul de producție. Ca o consecință, așa-numitele cosmetice vegane ocupă o poziție tot mai centrală în circuitul produselor de beauty.

„Binecuvântarea” organizației pentru protecția animalelor PETA

Există mai multe persoane preocupate de existența carminului obținut de la insecte în fardul de obraz decât ne-am putea imagina. Și există tot mai mulți clienți, bărbați și femei, care ocolesc produsele în îngrijire sau în înfrumusețare care au ceară de albine în compoziție. Grija pentru animale și mediu este o constantă și câștigă teren, așa că producătorii din industria frumuseții nu pot ignora semnalul. Brandurile lansează, unul după altul, serii de cosmetice vegane care au „binecuvântarea” organizației pentru protecția animalelor PETA, acord care se câștigă foarte greu și care garantează faptul că respectivele cosmetice respectă toate regulile „veganismului” în frumusețe.

Farduri de pleoape din făină de porumb și ceai alb

Fardurile de pleoape vegane vin în tot mai multe nuanțe, cu periuțele la fel de „inofensiv” atașate. Tot ce este legat de aceste produse, de la seturile de ustensile ajutătoare la portfarduri, respectă aceeași regulă: să fie prietenoase cu mediul. Acest curcubeu destinat accentuării unei priviri fascinante este alcătuit din nuanțe care nu se amestecă, nu irită și sunt special create pentru toate tipurile de ten. Mai glossy sau mai neutre, toate au în compoziție minerale în amestec cu făină de porumb organic, ceai alb și semințe de trandafiri, plus alte ingrediente care persona- lizează fiecare brand.

Pudră cu efect de machiaj profesional

Pudrele compacte care au pretenția de vegan lasă tenul foarte catifelat și conferă un aspect mat. Nu au uleiuri încorporate, așa că persoanele cu acnee nu au de ce să-și facă griji. Imperfecțiunile tenului sunt atenuate cu ajutorul unor pigmenți care „manipulează” lumina exterioară, astfel încât atunci când achiziționați un astfel de produs de la un producător care oferă garanția calității puteți fi siguri că efectul optic este unul de machiaj profesional. Unele branduri au recurs și la ceara sintetică pentru compoziție, dar nu există în aceste formule nicio urmă de parabeni.

Fond de ten oxigenat, antibacterian, cu formulă de gel

În ceea ce privește fondul de ten oxigenat, acesta a făcut furori întâi la Săptămâna Modei de la Londra, apoi la Premiile Oscar. Promovat de vedete de top, este rezultatul muncii unei echipe extinse de dermatologi și de specialiști în make-up, fiind o „variațiune” pe tema unui produs menit să facă invizibile cicatricele postoperatorii. Fondul de ten este promovat sub sloganul „atât de bun cu pielea, că poți dormi cu el”, este antibacterian și furnizează eliminarea de la suprafața pielii a celulelor moarte. Bazat pe o formulă de gel, nu se ia pe haine, nu se întinde și nu se „adună” la colțuri atunci când îl purtați la sala de fitness. Conține un factor de protecție solară și poate fi aplicat în siguranță chiar și pe suprafețe de piele cu arsuri de gradul trei. Roșeața este camuflată profesionist și, odată aplicat, fondul de ten rezistă toată ziua.

Ruj, creion contur și gloss pentru buze - hidratare și culoare

674 4 2Unul dintre cele mai importante branduri din industria frumuseții, Inika, a lansat o linie de 14 rujuri, primele din lume certificate ca fiind pe deplin organice și vegane, notează „The Independent”. Formula include uleiuri de shea, argan, jojoba și avocado, iar efectul este unul de buze mătăsoase, de la rozul pal care poate fi purtat la birou până la roșul-cireașă numai bun pentru o spectaculoasă ieșire în oraș la ceas de seară. Nu au fost uitate nici persoanele care preferă nuanțele nude. Există la dispoziția clienților, sub diverse branduri, zeci de nuanțe care satisfac această preferință. Alături de rujuri, creioanele pentru contur vegane desăvârșesc și complimentează linia buzelor oricărei femei. Și acestea vin în suficiente nuanțe, astfel încât să se poată finisa orice machiaj al gurii. Nu în ultimul rând, chiar mai hidratante decât rujurile, gloss-urile de buze vegane nu au gluten, parabeni sau teste pe animale în spatele formulelor ușoare, care strălucesc fără să se întindă și se mențin fără să păteze.

Tuș de ochi fără chimicale, rezistent la jetul dușului

674 4 3Tușurile de ochi vegane nu mai sunt o noutate de ceva vreme, dar variațiunile pe această temă încep să depășească imaginația. Astfel, după ani de muncă și de cercetare, celebra specialistă în make-up Kat Von D a anunțat primul astfel de tuș complet vegan destinat exclusiv pleoapei inferioare, anunță allure.com. Se usucă foarte rapid, durează mult, iar persoanele care l-au încercat jură că este cel mai de efect tuș de ochi pe care l-au probat. Aproape imediat a fost anunțat un alt tuș de ochi vegan, de această dată roșu, urmat de încă cinci nuanțe. Produsele de acest tip sunt complet lipsite de chimicale, formula conferă rezistență la apă chiar și sub jetul dușului, nu se întinde și nu pălește din punct de vedere cromatic după aplicare.

Industria cosmeticelor vegane este estimată la peste 13,2 miliarde de dolari în 2018

Mascara din scoarţă de magnolie şi pigmenţi minerali

674 4 4Pe parcursul trecerii de la rimelul pe bază de ceară de albine la cel vegan au existat nenumărate eșecuri. Recent însă a apărut pe rafturile magazinelor și produsul perfect. Realizat de mai multe branduri, rimelul vegan ideal hidratează genele, le alungește și le dă volum fără substanțe sintetice și fără ingrediente derivate de la animale. În schimb, aceste produse au extracte de scoarță de magnolie și de floarea-soarelui, pigmenți minerali, vitamina E.