Main menu

header

678 5 1de Valeria Roman şi Raluca Ogaru

Nu tuturor ni se potrivește blondul, oricât de mult am vrea să încercăm această nuanță de păr, așa cum multe femei brunete pot să pară mult mai mature când optează pentru pletele negre ca abanosul. Roșcatul, roșu aprins, roz sau albastru sunt culori îndrăznețe și trebuie să recunoaștem că reprezentantele sexului frumos care cer să se vopsească astfel dau dovadă de curaj. Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu vă recomandă să țineţi cont în primul rând de nuanța pielii atunci când vă alegeţi o nouă culoare de păr. Specialistul ne-a explicat care sunt cele mai potrivite combinații în funcție de ten.

Pielea foarte deschisă

678 5 2Atunci când vorbim despre o piele albă, hairstylistul recomandă nuanțele mai închise de blond. „Am să mă refer aici la pielea foarte albă, nu la o piele albă normală, căci la aceasta se potrivește orice. Persoanele cu pielea foarte deschisă ar trebui să folosească nuanțe de blond, dar nu foarte deschis sau se poate folosi blond foarte deschis doar dacă în mod frecvent folosesc și make-up. Dacă nu, pielea foarte deschisă în combinație cu părul foarte deschis nu arată spectaculos absolut deloc și trebuie să veniţi automat cu puțin contrast în imaginea dumneavoastră. Contrastul se poate obține fie prin a avea la rădăcină o nuanță un pic mai închisă, cum ar fi un blond închis, de exemplu, fie o culoare mai vie, cum ar fi arămiul. De aceea, foarte multe persoane cu un ten foarte deschis apelează la acest truc. Dăm exemplu aici pe Nicole Kidman și pe alte vedete cu pielea foarte deschisă, care fie se fac blonde, dar nu foarte deschis, fie un arămiu, pentru a da puțină viață feței, deoarece altfel devin mult prea palide”, a declarat specialistul.

Tenul măsliniu

678 5 3Referitor la persoanele cu ten măsliniu, Cristi Pascu spune că acestea trebuie să apeleze la culori reci sau la nuanțe de la șaten închis până la brunet. „Persoanele cu un ten măsliniu pot apela fără probleme la culori închise, de exemplu negru. În cazul în care își doresc nuanțe mai deschise, acestea trebuie să fie reci, bej sau marouri. Marouri mai calde sau mai reci, dar nu spre roșcat. Nuanțele de roșcat pot fi folosite în cazul persoanelor cu ten măsliniu doar dacă vin în completare cu un make-up mai elaborat. Altfel, în puține cazuri, roșcatul se vede spectaculos pe un ten măsliniu. Vorbim aici nu neaparăt despre roșcat, ci despre toate nuanțele mai calde. În cazul persoanelor cu ten măsliniu, ideal ar fi, dacă își doresc nuanțe deschise, să meargă de la un blond închis, dar mai rece, un blond sandre, un blond bej și ușor nuanțele să se deschidă din ce în ce mai mult, dar spre o culoare rece, sub nicio formă spre varianta de blond galben sau blond auriu. Ca și în cazul persoanelor de culoare, tot ceea ce înseamnă nuanțe calde pentru acest tip de piele pot fi adaptate doar dacă vin în completare cu un make-up pe măsură. Un exemplu elocvent pentru tot ceea ce ține de tenul măsliniu și de evoluții de culori este Eva Mendes. Ea a avut toate culorile posibile și imposibile și este o reprezentantă clară pentru genul acesta de ten”, a mai spus Cristi Pascu.

Tipul asiatic

678 5 4Hairstylistul a vorbit și despre particularitățile persoanelor asiatice sau sud-americane. În aceste cazuri, specialistul a luat în considerare modurile de coafare a părului, dar și produsele speciale, dedicate lor. „Pentru asiatice, problema este că au și pielea deschisă și pigmentul foarte puternic. În cazul celor cu piele foarte deschisă este destul de greu de modificat culoarea, pentru că se deschide foarte greu din cauza pigmentului puternic. Atunci, fiecare brand mare și fiecare companie de vopsea fac o gamă specială pentru Asia.

În cazul lor, ca și în cazul persoanelor mulatre sau al celor de culoare, nu putem spune că avem o limită, pentru că atât părul, cât și cultura permit extravaganțe destul de mari, la păr, de exemplu. Luăm cazul japonezilor unde s-au inventat și toate nebuniile, iar acolo chiar nu mai vorbim despre limită de culori, pentru că au apărut fucsia, verde, albastru și absolut orice. Pentru look-ul de zi cu zi, în cazul persoanelor asiatice, în general, având pielea foarte deschisă, folosesc un machiaj destul de accentuat, și de aceea se și permite o gamă foarte largă de culori. Puteți vedea în cazul lor chiar și un blond galben, pentru că vor folosi cu siguranță mult make-up, mult negru, smokey-eyes și, per ansamblu, imaginea este spectaculoasă. La asiatici putem spune că este zona unde orice regulă de bază a colorimetriei sau a visagismului (n.r. - relația dintre forma feței, gesturile, mimica persoanei, pentru a obține un look complet și echilibrat) este încălcată. Și încălcate cu rezultate într-adevăr spectaculoase. În cazul asiaticilor cu tenul mai închis, se aplică regula celor cu piele măslinie, ca și în cazul persoanelor de origine arabă sau sud-americană”, a concluzionat hair-stylistul.

Blond-roz, vedeta sezonului!

678 5 5Femeile care iubesc blondul au voie să îndrăznească mai mult în acest sezon și să-și vopsească părul Rose Gold, noua culoare-vedetă a sezonului. Cristi Pascu recomandă această nuanță atât domnișoarelor, cât și doamnelor. „Nuanța Rose Gold a fost lansată timid în urmă cu trei ani, însă a câștigat foarte mult teren în ultima vreme. Este o culoare frumoasă, spectaculoasă și totodată decentă. Nu este ca verdele, să spunem, mult prea extravagant. De aceea, Rose Gold nu este adoptat doar de tinerele excentrice, ci și de doamnele mai în vârstă”, a explicat hairstylistul. Nu oricine poate ajunge însă la această nuanță de invidiat. Culoarea se obține doar pe o bază foarte deschisă, cum este blond foarte deschis. Nu se poate să fiţi șatenă și să vă așteptați să obțineţi un rose. Părul trebuie decolorat, și abia apoi se poate obține acest rose. Culoarea se potrivește oricărui tip de coafură, de la foarte scurt la un centimetru sau periuță până la părul lung și wavy, beach waves, messy hair sau cocuri, dar și tuturor tipurilor de ten. Hairstylistul recomandă și ce tonuri de roz să alegeţi în funcție de culoarea tenului și explică procedura prin care se obțin cele mai bune rezultate. „Rose Gold se potrivește la toate tipurile de ten. Dacă vorbim despre un ten măsliniu sau despre un ten închis, atunci rozul poate fi un pic mai pal și se va vedea foarte bine. Dacă tenul este foarte deschis putem merge pe un roz mult mai intens și mai spectaculos”. Fiind o culoare pretențioasă, Rose Goldul necesită un ritual de întreținere riguros. „Trebuie să folosiţi un șampon de bună calitate care să protejeze culoarea. Dacă este prea agresiv, atunci nu face decât să scoată imediat culoarea la fiecare spălat. La fel și dacă mergeţi la mare, apa mării sau a oceanului, fiind sărată, scoate mult mai repede culoarea. Pentru a menține culoarea pe termen lung, trebuie să folosiţi o mască sau un balsam special, însă cel mai simplu este să faceţi o vizită la coafor o dată la două săptămâni. Atunci se poate împrospăta culoarea printr-o nuanțare ușoară la scafă, procedură ce durează maximum 10-15 minute”, spune Cristi Pascu.