Main menu

header

678 4 1de Roxana Istudor

La doar câteva luni de când suedezul Tien Pham lansa ideea genelor luminate, tehnologia de ultimă oră pune la dispoziția consumatorilor genele false cu lumină LED.

Ideale în întuneric sau la petreceri

Genele sunt o preocupare constantă a inventatorilor din lumea frumuseții. De la rimeluri care regenerează la tot felul de variante false și extensii, sute de produse tind să înfrumusețeze această podoabă a ochilor. Cea mai recentă descoperire în acest sens sunt genele false cu lumină LED. Prezentate în cadrul unei expoziții internaționale, aceste gene vin să completeze trendul actual, care cere imperios strălucire pe toată linia. Mai precis, potrivit producătorilor, noile gene cu lumini LED sunt ideale în întuneric sau la petreceri ori concerte.

Activate de la 1,5 metri

Tehnologia este japoneză, wireless, și a fost creată la Universitatea Ritsumeikan. „Este foarte posibil să existe cerere pentru produsul nostru din partea celor care ar vrea să folosească aceste gene la petreceri dansante sau la evenimente cu artificii”, arată un comunicat al producătorului. Concret, cercetătorii au creat un dispozitiv de foarte mici dimensiuni, care include o antenă și LED-uri. Prin puterea microundelor menținute la un nivel foarte scăzut se obține și efectul dorit și, în plus, se ferește ochiul persoanei care poartă genele de orice urmare dăunătoare. Momentan, genele cu lumină LED pot fi activate de la o distanță de 1,5 metri de transmițător, dar echipa care a realizat produsul intenționează să mărească această distanță.

Echipa de experți japonezi va continua cercetările pentru a extinde acțiunea acestei tehnologii la domeniul medical, în cadrul acțiunilor de monitorizare